Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Indická komedie.¬         Kdyby "P.K." vyprodukovala Evropa nebo Hollywood, musil bych hodnotiti tento snímek rázně coby nepodařený, slabý pokus uspěti s diskutabilním nápadem scénáristy. S přihlédnutím k tomu, že "P.K." byl vyprodukován Indií, Bollywoodem, je mi jej zhodnotiti coby docela vydařenou komedii se zapracovanými politicko-náboženskými prvky, které hýbou celou společností a jsou zatraceně žhavé. "P.K." nesahá sice íránskému dramatu a nekomedii "Rozchod Nadera a Simin" výjimečného dramaturga Asghara Farhadiho kvalitou vypracování ani po kolena, ale s přihlédnutím k tomu, že je nadsazenou komedií, je mi jej hodnotiti velice přívětivě jako podařenou komedii s hlubším pozadím.¬                 Případná opoznámkování: Dudek; Evander. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hirani Hirani, dostal si ma. Neuveriteľným príbehom a a scenáristicko režijným prejavom,. Vidno že je znalý miestnych pomerov . :) To, čco kedysi urobil spielberg a vytvoril E.T to Hirani urobil v Indii a stvoril (opilca) P.K. (pejoratívna skratka pre označenie opitého človeka). Tak takýto počin sa dá vytvoriť len v tak multisakrálnej a a polykultúrnej krajine ako je India. Vtip miestami až naivný sa snúbi s indickou múdrosťou a takéto spojenie nás sprevádza po celý film. Až po špeciálne indické romantické až sentimentálne vyvrcholenie ... predpokladám , že ženy sa slzám neubránia. A viete čo sú to "tancujúce auta " ??? hihi ... neviete ? tak si to kuknite. Brať si z nich oblečenie to napadne iba mimozemšťana ako je P.K. :) ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keď sa z hmly vynoril Aamir Khan, tak som prevrátila očami. Keď zanôtili prvú pesničku, prevrátila som očami druhý raz. Tretí raz, keď som sa pozrela na stopáž filmu. Do polovičky sa to dalo v pohode pozerať, ale od polovičky to bolo fantastické. A na konci ma to chytilo tak, že dávam 5 hviezd. Dostali ma ... no a čo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* a už tu mám další Bollywood, který rozhodně potěšil a můžu bez obav doporučovat zvídavým a nekonzervativním divákům. Po pomalu rozjíždějícím příběhu, který má občas blízko třeba ke grotesce, se dostává děj do varu a ve vyvrcholení se cupuje náboženství i národnostní či společenské rozbroje. Jinde než v Indii by nejspíš podobný film ani vzniknout nemohl. Rozhodně se někdy zopakování bránit nebudu a možná pak zvýším na plný počet. Rozhodně zajímavá raritka a současné vysoké hodnocení si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Složitá věc na hodnocení. Když to zestručním, tak mi moc nesedí to řekněme infantilní pojetí převládající v bollywoodských filmech. A tady mi žel moc nesedl ani představitel hlavní role. Naštěstí se film dostane k zajímavému námětu hodnocení fenoménu náboženství a převládajícího pokrytectví v něm, kde asi na Zemi není zajímavější laboratoře než je právě Indie. Snad jen škoda, že na to jde hlavně cestou: "Bože, teď něco potřebuju, tak mi to dej." Z toho mi vycházelo hodnocení na čistý průměr. Povedl se ovšem závěr a proto zvedám na slabší ☆☆☆☆ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama