Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas je takhle dobré využít služeb třeba v RegioJetu nebo jim podobným a pustit si během dlouhé cesty i něco z jejich nabídky. Tenhle film tak nějak unikl mé pozornosti v době svého vzniku, ale když se nudíte, je dobré sáhnout i po něčem, o čem vůbec nic nevíte. Asijské země mě lákají už dlouho, ale některé z nich jsou dost nestabilní (stejně jako ve Střední či Jižní Americe) a je lepší se jim raději vyhýbat. Turisti a hlavně běloši jsou trnem v oku nejen některým Afričanům nebo Arabům. Boj o přežití čtyřčlenné rodiny byl místy vážně zajímavě natočený. Hlavně prostřední pasáž s úprkem z hotelu, masakru lidí, atd…Je tu ovšem i dost věcí nelogických, při kterých si budete plácat po čele. Owen Wilson podal slušný výkon a jen škoda, že Pierce Brosnan nedostal více prostoru. Akční nářez se sice nekonal, ale lepší průměr si tento film určitě zaslouží. 60% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to trochu buzzkill, když vás film pozve k baru k nachcanýmu starýmu mládenci s bouchačkou a nudným tatínkovi od rodiny, přičemž pro další dovolenou si vybere jako parťáka druhou variantu. Protože hned jak se rozpoutá genocida, tak nám dojde, že tentokrát nebudeme jenom sledovat, jak si v různých patáliích poradí protagonisté, nýbrž každá ta situace bude mít ještě prolog, kdy na sebe všichni budou řvát, že né a pak jako že teda jó, a také samozřejmě epilog, kdy po každé takové situaci se ještě všichni budou muset osahávat a ptát se, zdali jsou oukej. A Dowdle z toho nijak alibisticky nevybruslí, protože točí žánrovku, žádné syrové realistické drama o hrůzném konfliktu kdesi daleko, ale prostě napínavou podívanou se všemi chybami a berličkami, které k ní mohou patřit. A ve které se nepoflakuje nic jiného než chodící mauzoleum Pierce Brosnana, které odkazuje nejen na svojí nejzásadnější filmovou roli, ale také na svůj legendární pěvecký výkon v Mamma Mia! Tady je to pravda o něco lepší. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Ouvena Wilsnů brala jako teplýho ňuňana, co léta v Hul-Mi-Údu úspěšně tají svojí 4% orientaci, ale jako komediálního šášulu, co většinou hraje veselý blby ho beru rozhodně a tak jsem byla mírně skeptická, jak se projeví v roli tatíka, co chrání svoje tři blány. Jo vím, že kdysi už nějaký to vochomejtání s akčním žánrem měl, ale nic extra tehdy nepředvedl, asi jako když chcete luxusní blonďatou kurvu s mírama 90-60-90 a místo ní dorazí kapučínová Aranka 100-120-150 ze čtvrtý cenový. Jenže tentokráte mě mocně šukoval, jelikož do role vklouznul jak pornoherec do pindy a já mu to fakt hltala jak mlsná coura semeno. Navíc neni žádnej kapitán Amerika a tak mu prdel zachraňuje agent 007 ve výslužbě a to velmi dobře, jelikož kromě Ouvena prdele zachrání ještě lasturu jeho starý, kterou se chystal zrajtovat svojí ŽŽ (žlutou žížalou) nadrbanej Laosan s mačetou. Ono vůbec tam kluci asijský sekaj do všeho co jen kdákne émericky a tak se můžete těšit na krev, mrtvolky a hlavně kurevsky dost akce. Všechno se totiž zesere hodně rychle a tak nehrozí zbytečně natahovanej začátek. Kdepak tenhle film je prostě jako bezva děvka - Za prachy co do ní vrazíte, mrdá na předehru a rovnou Vás začne kouřit. A to se vyplatí. Ponaučení na závěr : NESER (SE) LAOSANŮM DO VODY, PYČO ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Není to film, který byste si pouštěli často. Ale rozhodně za vidění stojí. Tedy pokud nemáte děti, nebo máte tuhý kořínek :) Je to film ze kterého mrazí ještě dlouho po projekci. Obyčejná rodina uprostřed státního převratu a občanské války se musí dostat z pekla ven. A nebude se Vám to moc líbit. Nedokážu posoudit nakolik se zobrazené dá nazvat reálným, ale mě to reálně působilo a o to intenzivnější film je. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút za plný počet a to napriek Wilsonovej žene mužatke a že si tam ako vzorný otec hádže s dcérami jak s plyšovými hračkami. Nadupaná polhodina bola vystriedaná ale poklesom do šedi a priemeru, čo bolo ešte zhoršené scénami s roztrasenou kamerou, ktoré pri scénach v noci spôsobili totálne neprehľadné situácie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama