Reklama

Reklama

Znamení andělů - Miserere

  • Francie La Marque des anges - Miserere (více)
Trailer 2

Gérard Depardieu a nejšpinavější obchod světa. Liones Kasdan (Gérard Depardieu), respektovaný i nenáviděný policista, odešel po čtyřiceti letech do důchodu. Ze vzpomínek a z letargie nicnedělání ho vytrhne noční telefonát od dávného přítele, kněze, o podivné vraždě v kostele. Bez pověření a navzdory policii začne Kasdan pátrat, ale brzy ho okolnosti svedou dohromady s vyšetřovatelem Interpolu Frankem Salekem, vznětlivým, drsným mužem, který je až příliš osobně ponořen do případu únosů osiřelých dětí. (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (21)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Taková kravinka, co hraje na mysteriózní notu, má Depardieua, co se snaží být Jean Reno z Purpurovejch řek, má to černocha, co... Moment, ono je to celé jako Purpurové řeky, jen to má Chilské nacisty a je to v každém ohledu horší, což je celkem s podivem, když je předloha od toho samého autora. Jasně, není to úplně nejhorší, mám slabost pro tenhle druh mystery dobrodružnejch filmů (navíc s náckama, žeano), ale tohle má hroznou pachuť béčkovosti a hledání něčeho, co už někdo dávno vytěžil. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Depardieu dosáhl rozměrů Obelixe už i bez břišních polstrů a chvílema to vypadalo, že při rychlejší chůzi musí padnout k zemi v nehrané infarktové křeči. Přesto je stále i filmovým gigantem, nejen obvodovým. I jako hvězda zůstává civilním a přirozeným, to se mi moc líbilo. Příběh je trochu nadsazená konstrukce o vraždících fakanech z přeživšího válečného experimentu. No proč ne, moc dobře vím, co ty malý likvidační zmije dokážou. Sousedovi parchanti v tom určitě museli taky hrát, též mi dokonale ničí ušní bubínky. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak dlouho nás ještě bude Grangé obtěžovat svými mysteriózními krimithrillery? Tentokrát se pokusil opsat vzorec z Purpurových řek (nesourodá dvojice vyšetřovatelů, nepravděpodobná zápletka s kořeny v nacistických experimentech), ale realizace se chopil sterilní řemeslník White (svého času režijně přizabil báječné komiksové Parchanty), místo Rena toho chytrého hraje Depardieu (smutná parodie sebe sama) a místo Cassela toho výbušného nevýrazný Starr. Navíc Řeky měly ještě tu alpskou atmosféru, tady to putování po katedrálách nezachrání. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Zbytečně kritická hodnocení! 200kg Gerard a věčně vytočený čmoudí parťák tvoří výjimečnou nesourodou dvojku, která je právě tím zajímavým! Podobnost s Purpurovými řekami mi také nevadí! Mám rád háv tajemství a ponurou atmosféru! Velmi povedená historka s příchutí mystery prvků a napětí ý během celé stopaže mě nutí do 4hvezdickoveho hodno! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Žiadny prvý plán. Všetko pekne prepracované do detailov. Záplatka, detektívna prca, pribúdajúce mrtvoly, gradácia a veľké finále. Prieniky do rôznych sfér, trochu mi to pripomínalo tvúrči prácu Browna. Výprava s kamerou štandartná, rutinérska, ale príbeh zaujme od úvodu a u nejak tak nepustí až do konca. Vyšetrovateľská dvojka by si zaslúžila seriál alebo aspoň pokračovanie, kde by si už tykali a viac hláškovali. 3 z 5 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama