Reklama

Reklama

Černá vdova

  • Libanon L'Attentat (více)
Trailer

Filmová adaptace mezinárodního bestselleru alžírského spisovatele Yasmina Khadraua, jenž byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků, sugestivně vykresluje morální dilema arabsko-izraelského chirurga, potýkajícího se s obviněními jeho manželky ze sebevražedného teroristického útoku. Když objeví manželčin dopis na rozloučenou, zhroutí se mu celý dosavadní svět. Čelí složitým životným otázkám, ztrácí dosavadní iluze a začíná si uvědomovat, že doposud žil v uměle vytvořené realitě, jejíž součástí byla neznámá žena. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

lepo

lepo (hodnocení, recenze)

Chudák doktor Amín. Je dobre, že film s ťažkou tematikou "Status Quo", ktorý trvá v arabskom svete storočia, zobral do rúk práve človek narodený v tomto prostredí. Nestranný pohľad tvorcu ukázal, že niet na celom svete možnej únikovej cesty, z tohoto zakliateho vesmíru opantaného slepou vierou a to je jedno akou. Vyšetrovatel kapitán Moše, nie je o nič lepší , ako celá bunka v Nábuluse, ktorá 18 mŕtvých obeti v Tel Avive skrýva za svojeho Alláha spravodlivého, ktorý by sa isto v hrobe aebo v nebi obracal, keby to videl. Lekár Amín, je podľa mňa tou pravou obeťou tohoto snímku. Po výbuchu operuje a zachraňuje židovské obete, na operačnom stole mu jedna z obetí jasne dá najavo, že chce druhého doktora, následne obvinený zo spolupráci na atentáte ráznym vyšetrovateľom v štýle Mossad persecuation a zistení, že jeho nádherná manželka hrala v jeho živote mimikry. Nedôvera v jeho rodine, vnútorné sklamanie a bláboly šejka samozvaného proroka sú presným zobrazením bezvýchdiskovej situácie v tomto regióne. Nakoniec aj zdaním posledná priateľka a kolegyňa mu povie aby sa zamyslel, keď bude operovať najbližšie obete budúcich výbuchov. Stav nemenný .Z tohoto sa nedá jednoducho výjsť. Obeťou tohoto šialenstva sú vždy iba jednotlivci, všetky tie bytosti, ktoré tam v skutočnom živote žijú a musia žiť . A čo ešte majú robiť, keď tam občas pridajú čerešničku na torte amíc

MT01

MT01 (hodnocení, recenze)

Ahoj lidi, nevíte někdo jestli lze někde dohledat titulky?

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama