Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

BigMarthy 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Dánové zkrátka filmy umí. Každý rok je toho důkazem. Snímek mě připoutal k televizi železnými okovy, měl spád, od prvních okamžiků zaujal. Výborná práce s kamerou, čistá, seversky signifikantní. Mazel nepředstavuje soubor okázalých výbuchů emocí, projev postav směřuje spíše dovnitř. Herci nepůsobí černobíle, stejně tak ani děj. Sympatický Denis je introvertní kulturista, který netouží po prázdné noci strávené s cizí dívkou. Stejně tak se snaží své stíny zastírat lží. Jeho mohutná postava skvěle kontrastuje s drobnou matkou, která v domácnosti vládne silnou rukou a citelně se dotýká jeho duše. Zpočátku není schopen odporovat, ale postupem času film ukazuje pravou sílu lásky. Lásky k vyvolené dívce, stejně tak i lásky k matce, která chce svého syna jen pro sebe. Možná jsem prozradil až moc, ale tento zážitek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu Fúsi, ktorý taktiež sleduje hanblivého, asociálneho brumíka, je Teddy Bear zatupelo bez pocitov a psychologických detailov. Akoby chceli tvorcovia emocionálnou plytkosťou rozprávania paralelovať intelektuálnu prostotu hlavného hrdinu. Na druhú stranu je ale scenáristicky čistý a bez zbytočných odbočiek vedený do oslobodzujúceho cieľa. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Matthiesenův kraťas si delší stopáž zasloužil, o tom není pochyb, ale je otázka jestli neměl být příběh přepracován trochu víc filmově. Režisér totiž jednoduše roztáhl osmnácti minutový námět do devadesáti tří minutového vyprávění, a tím pro něj práce skončila. Ovšem zatímco kratší verze měla skvěle vybalancovanou gradaci a nestihla nudit, o celovečerní variantě se to říci nedá. Dívat se hodinu a půl na neherce a jejich sice realistické, ale veskrze banální dialogy není pro každého. Chtělo by to trochu zapracovat na scénáři, přidat trochu humoru, nějakou napínavou scénu, nebo alespoň zvrat. Vedle Teddy Beara je i totiž akční a hollywoodská i love story Markéty Irglové a Glena Hansarda. Abych jenom nekritizoval, Kim Kold je zase perfektní a ve filmu to emocemi jenom jiskří, takže nakonec je to za solidní čtyři hvězdičky. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Český název asi nikdy nebyl přesnější:-) Dennis je opravdu takový hodný trouba, který bojuje se svou přirozenou plachostí a musí snášet dominantní matku. Na filmu vadily vlastně jen dvě věci a to, že je ten film docela dost dobře předvídatelný a že postavy by snesli větší hloubku. Největší příklad je vidět právě na titulní postavě Dennise. Ta postave je napsána na plocho, prostě jen stydlivý kulturista. Tady musím sklonit obrovskou poklonu Kimu Koldovi. Právě díky němu jeho postava žije a musím říct, že předvádí skvělý výkon. Samotný film balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami a já dávám čtyři hlavně proto, že se jedná o příjemný a lidský příběh, lehce koukatelný, rychle utíkající a hlavně s výborným výkonem Kima Kolda. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo jak dokonale tady Matka vykreslila charakter psychického manipulátora. Jakoby autoři přímo čerpali z knihy Nenechte sebou manipulovat od Isabelle Nazare-Aga (mimochodem rozhodně doporučuju přečíst). Musím pochválit i perfektně ztvárněnou postavu Dennise jakožto oběť takové manipulátorky. Jeho naprostá neprůbojnost mě neustále dostávala ať už při konfrontaci s matkou, nákupu saka za 4000 či při čemkoliv jiném. Pro mě poměrně nečekaně se mu ale nakonec *SPOILER* povedlo se vzepřít a utéct z jejího zhoubného vlivu. Já osobně jí měl chuť přes obrazovku jednu střelit už po patnácti minutách. Natočené pěkně, možná na můj vkus ale až příliš šedivě a pesimisticky, ale k Dennisově pocitům a životu to sedělo. Ještě bych asi vytknul trošku naivní scénář. Přece jen...aby thajka po pár dnech jen tak sbalila úplně všechno (do těch pár kufrů) a přestěhovala se na druhý konec světa kvůli chlapovi kterého skoro nezná? A asi tady budu proti většině, ale na mě se takhle nalepit podobná "roztomilá" thajka s jejím vlezlým "ver ár jů from? šou mi jour masl" tak asi nezareaguju o moc líp než Dennis a myslím, že bych odešel dokonce i dřív než on (mluvím o těch ku*vách co mu nabízel známý a vlastně i o všech ostatních co se mu tam nabízely samy na ulici). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)
  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)

Reklama

Reklama