Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (858)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Může mi někdo říct, proč to má takové úžasné hodnocení? Skoro 3 hodiny nudných náboženských keců jestli Pavel je mudžahedín nebo není, nakonec je z něj pouštní myška a všichni jsou happy. Pak chvilku popíjejí modrou vodu z reklamy do vložek, velké drama a opět náboženské kecy. A když už teda po dvou a půl hodinách dojde na jakože "epickou" bitvu tak už má toho člověk tak akorát po krk a doufá, že to skončí. Navíc nejen bitva, ale většina děje v celém filmu postrádá nějakou základní logiku. Asi musím být nadšený čtenář, abych to celé pochopil, není ale úkolem scénáristy, aby dokázal adaptaci vyprávět i tak, aby jej pochopil knihy neznalý dav? Jakožto nečtenář Duny jsem se v ději ztrácel, většina jednání postav mi nedávala smysl a většina bitev a soubojů mi přišla úplně zbytečná a nelogická (už jen ze startu proč se všichni mlátili kolem harvesteru, když jej nakonec prostě rozřízli na dálku laserem? Kdyby to udělali hned na začátku, tak se to všechno rozsype na ty vojáky dole a nemuseli nic řešit, ale to by se v tom filmu už asi dělo úplně prd). A obecně logika jakože máme zbraně 10. tisíciletí, ale radši vytáhnem nůž a jdem se tam pobít, jak se červi hýbou v písku? Kde lidi v poušti vyrábějí ty svoje klepače na červy? Odkud berou jídlo? Jak chodí na záchod, když recyklujou všechnu vodu? Jak se červi pohybují v písku? Někde jsem slyšel, že kniha je nezfilmovatelná. Mno, asi na tom něco bude. Zbytečná tříhodinová srajda. Zaplatit na tohle v kině tak jim asi z nasranosti počůrám sedačku!

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Jednohubka s divně hrajícím Gyllenhaalem, pro mě neznámým McGregorem (který si roli ale očividně užíval) a pěkným kouskem Floridy/Dominikánské rep.. Souboje jsou pro diváka asi zajímavé, ale způsob natočení s různými digitálními jakože vychytávkami, záběry z vlastního pohledu a množstvím digitálních triků mi přišel spíš nešťastný a docela to kazil. Jinak pro mě je MMA úplně cizí svět a jako takové mi to nepřišlo nějak zajímavé. Koukání nelituju ale asi za měsíc nebudu vědět, že jsem to viděl.

plakát

Childhood's End (2015) (seriál) 

Skvělá myšlenka a obrovský potenciál utopený v příšerně laciném a odfláknutém provedení. Neustále se nám snaží předkládat nějaká dramata, cliffhangery a napětí, načež se na to vždy po chvilce vykašle. Mnoho zajímavých situací a scén tak vyšumí a zůstane pouze jakási nesnesitelně roztahaná "romance" o ničem. Třetí díl byl v tomhle asi nejhorší a místo velkého finále to byla hrozná nuda. To už jsem se uchýlil i k přeskakování scén. Scénář obecně byl hrozně odfláknutý a člověk si kolikrát říkal jestli jsou ty postavy vůbec normální. Hlavně černoch Milo. Herci jak z ochotnického divadla tomu moc nepomáhali. Snad s výjimkou Charlese Dance, který působil skvěle i v té silikonové masce.

plakát

Chudáčci (2023) 

Film, který přes obrovské množství sexu a nahé Emmy Stone přivede vaše libido do tak záporných hodnot, že začnete uvažovat o celibátu. Zároveň ale skvěle natočený A ORIGINÁLNÍ bizár s dost dobrým příběhem. Na 5 hvězdiček to není, na to je to až moc art. Ale dát tomu jen 3 by byl hřích. A naprosto perfektně zahrané. Jusuf nic moc, ale Emma a Ruffalo si role fakt užívali a bylo to znát. Dafoe standarně super.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Úplně zbytečný film. Až mě překvapilo jak blbé to bylo. Když jsem si vzpomněl na jedničku a jak jsem ji hodnotil, tak jsem čekal něco podobného, ale tohle bylo velký špatný. Nevím co všechno se dělo během produkce, postprodukce atd, ale film na mě působil, že se přestříhával, editoval, přepisoval a měnil několikrát než prošla tahle verze, protože mi jednotlivé části k sobě nějak neseděly. Navíc to celé působilo jako nějaká green deal agitka. A obecně mi přišlo dost divné, že ikdyž mi celá ta podvodní scenérie přišla v jedničce docela koukatelná a zábavná, tak tady mi přišlo všechno (postavy, stroje, fyzika) strašně směšné, absurdní a pro děcka kolem 8mi let. Nevím čím to je. Navíc další divný DC záporák. Jo, MCU má často pitomé záporáky, ale jsou takoví nějací normální. Co vidím DC tak to je nějaká obří přepálená CGI obluda, hlavně ať je co nejbarevnější a svítí to. No, za mě skoro nekoukatelné. Navíc ta Amber Turd... tady budu trochu politikařit, ale ta tam neměla vůbec být. Že Depp kvůli ní přišel o role ve filmech a posralo mu to kariéru a ji si tady nechali, to beru jako velký holyvůdský fail vzhledem k výsledku soudu. Možná se producenti báli, že když ji vymažou úplně tak se jim vysere na postel. Dávám jednu hvězdičku a to jenom za Jasona Momou, který si to tady očividně užíval.

plakát

Muži v černém (1997) 

Po dlouhých letech jsem to viděl znovu...nemám co vytknout. Není to moderní tříhodinová natahovaná-epická-"universe-depends-on-it" kravina. Jednoduché, akční, vtipné, napínavé (pro lidi, co to vidí poprvé) a funkční. Ač některé blbosti tam jsou (pět minut zadržovat dech ve švábím žaludku), s radostí je ignoruju a držím se pěti hvězdiček jak jsem naklikal kdysi. Perfektní film. A scénky "This is Mr.Black"......"This is Mr.White". To by už dnes neprošlo... A sledujíc v roce 2024 film z roku 1997 mi upřímně padá brada nad efekty. Jak v posledních 15ti letech vnímám, že je CGI spíš horší a horší, tak tady šokovaně uznávám, že triky nezestárly ani o rok. Jediná scéna, kde šlo poznat CGI byl porod a mlácení chapadlem a i tam to vypadalo tak skvěle, že se tomu většina moderních filmů nevyrovná. Respekt v hlubokém předklonu. Tenhle film nestárne!

plakát

Napoleon (2023) 

Nemastné, neslané. Hrozně roztahané, klidně by to sneslo nechat na podlaze střižny tak půlhodinu. A soustředit se míň na romantickou linku. Jinak bitvy samotné jsou řemeslně zpracované dobře, někdy ale stylem dost přestřelené (až gotická krajina Slavkovského bojiště) a hlavně mi přišly strašně sterilní. Postrádaly tak nějak emoce. Zároveň když už kritizuju Slavkov, tak musím říct, že je bitva hrozně zjednodušená. Což je ale asi problém většiny halyvůdských "historických" bitev. Ikdyž se Phoenix snažil všechno dohnat svým výkonem. Já osobně nebyl ani nijak nadšený z hudby, která se tam podle mě jaksi nehodila. Promarněná příležitost, Scott měl lepší filmy. Raději bych viděl lepší rozbor bitev než nicneříkající sedící herce co občas prohodí větu. Dal bych tři hvězdičky, ale za černocha v každém třetím záběru snižuju na 2. Go woke, go broke!

plakát

Telefonní budka (2002) 

Už v roce 2002 mi bylo řečeno "Ty vole celý film v budce? To bude kokotina, to mě nezajímá". Mno...není. Je tam samozřejmě pár berliček ve scénáři (asi nejvíc je vidět konec, kde by určitě nikoho nenechali samotného v sanitce bez dozoru, určitě by tam s ním byla manželka a určitě by na místo činu nenechali chodit kohokoliv kdo zrovna jde kolem), ale jinak napětí funguje kupodivu celý film, stejně tak jako skvělé herecké výkony, hlavně Farrell a Whitaker.

plakát

Bodyguard na volné noze (2023) odpad!

Takové to jak jste scénáristi, dostanete hrozný průjem, ale fakt brutus. Průtokový ohřívač. Tak to hodíte na papír a dáte do šuplíku, že se to bude hodit. Pak máte finanční krizi tak že jako natočíte nějaký svůj nápad, tak to vytáhnete z šuplíku, pěkně uzráté, seženete herce, kteří zrovna frčí, nebo kteří vypadají dobře, ale jsou levní (že Alison) a necháte to natočit. Cena se tu vyloženě ksichtí aby dostal nějaký ten honoráž a měl zase na vyžití, Alison, kterou mám normálně docela rád z Community, je tady snad na odvykačce nebo co. Rozhodně nevypadá zdravě. A film sám o sobě je na tom snad ještě hůř než Alison. Nemá cenu komentovat. Odpad!

plakát

Ricky Gervais: Armageddon (2023) (pořad) 

Zasmál jsem se, chlap mluví dobře, provokuje dobře, ale hodně jeho vtipů mi přišlo, že strašně tlačil na pilu aby urazil co nejvíc a byl co nejmíň korektní, než aby pobavil. Prostě taková provokace za každou cenu a pak to okecat aby to zase zmírnil. Nemělo to prostě koule se hned po dokončení věty prakticky omlouvat.