Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonésie The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (Ouwen)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Toto už trošku hraničí s genocídou. Súboje sú prekvapivo dosť často vtipné a neprekvapivo extrémne brutálne. Kto aspoň raz nedostal črevom po papuli, alebo ho neošpliechal kamarátov mozog, ako by tam ani nebol. Pokiaľ niekomu z hlavných hrdinov nevisela hlava na kožke, mohli ste si byť istí, že sa bez problémov (možno so skrivenými ústami a vzdychajúc) vrhne do porcovania a lámania desiatok protivníkov s menšou trvanlivosťou. Dievčatá u mňa vyhrali na celej čiare, už som začala trénovať pred zrkadlom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodních dvacet minut je peklo k nepřežití a zkouška trpělivosti, protože se Tjahjanto snaží budouvat jakože osudový děj a vztahy mezi charaktery. Jenže mu v tom nehraje ani jeden byť jen náznakem obstojný herec a sám autor je jako scenárista na zabití. Čili jen čekáte, kdy si konečně uvědomí, co za bitkařské borce všech borců v ansámblu má (to je jako mít pro fotbalový match k dispozici Messiho a místo vpuštění na hřiště byste s ním na lavičce řešili vymírání delfínů) a najde už sakra nějakou záminku, aby si mohli dát řádně po hubě. A jakmile tu záminku vstupem do řeznictví najde, tak víte na čem jste. Ano, jde stylem akce o Raid 1.5. Ne, Tjahjanto není Gareth Evans, ale akci od něj opisuje zdatně. Střídají se kontaktní bitky s hromadnými masakry na ostří mačety, do toho nějaká ta přestřelka, honička... Co chvíle, to jiný typ akce. Spojující elementy jsou tři; hravá syrová choreografie (všechna čest výkonům kaskadérů), dynamická přesto přehledná kamera a absolutní adorace nesmyslně přepáleného neopodstatněného gore-jatkovitého násilí², které ne každý skousne. Zvlášť když platí, že děj/dialogy/pnutí mezi charaktery (ty se objevují odnikud a mizí kamsi) jsou čistě pro formu, jelikož si autor někde přečetl, že právě takové elementy by každý film měl mít. Dobře vám radím, přetočte rovnou na řeznictví a po cca deseti minutách vám bude rázem jasné, zda jste objevili svou novou guilty pleasure kultovku či si poklepete na hlavu "co že za zvrhlá sadistická hovada ti Indonésané jsou" a znechuceně to vypnete. Ovšem než to vypnete, pusťte si ještě alespoň finální desetiminutovou bitku Taslim versus Uwais; to je čiré žánrové blaho. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ráda bych si povídala dál, ale…pojďme se zabít.“ Příslib nástupce Zátahů mě lákal, tím spíš, když v něm měli hrát hned 4 „zátahoví“ protagonisté Taslim, Uwais, Lee a Estelle (pro poslední jmenovanou mám navíc od jejích „tanečků“ s kladivy ukrutnou slabost). Jenže Tjahjanto přece jen není Evans a člověk vnímá, že jde o něco slabší verzi výše zmíněných Zátahů. To ovšem nemění nic na tom, že jde pořád o brutální, hodně „tomatovou“ zábavu, která má i sem tam dobrý (jak jinak než krvavý) nápad, a také pár postav, co mají styl. Pokud jsou navíc filmy podobného typu nasáklé čistě testosteronem, v tomhle snímku mají možná ne až tak velké, ale o to zajímavější zastoupení ženské (anti)hrdinky, z nichž některé jsou ještě větší „badass“ než jejich mužští protějšci (a upřímně, nejlepší bitka z celého filmu není ta přepálená, závěrečná chlapská, ale právě hlavní „holčičí“, a ten, kdo k ní vymýšlel choreografii, si zaslouží potlesk). A pokud se přenesete i přes ty malinko haprující motivace postav, můžete se docela dobře pobavit. Za mě to budou ještě slabší 4*. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,řežba je to užasná,to jako jo.Tyhle krvavý jatka ted´ po uťáplejch tvůrcích z hong-kongu a číny přebíraj tyhle země.Je to sice chvílema až přepálený,ale koukat se na to dá.Jenom tenhle film má problém se scénářem,protože když točíte takovejhle film,musíte vyzbrojit hrdiny alespoń sebemenší motivací k tomu ,co na plátně dělaj.a hlavně divák musí cítit s nima,prostě emoce,emoce.No,a tady je problém filmu,moc sem teda tohle necejtil,je to dost chladný.Takže řežba za pět,ale příběh za jedna.60%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Night Comes for Us nie je v bojových scénach síce úplne stopercentný, ale dostatočne uspokojivý. V príbehovej línii však zlyháva na celej čiare. Snaha o vyobrazenie akéhosi dejového pozadia pôsobí naozaj bolestivo a silene. Navyše dialógy medzi postavami častokrát nedávajú zmysel. Keby mal film o 30 minút menej, pričom celých 30 odstránených minút by tvorili rozhovory hlavných a vedľajších postáv, videl by som to aj na 4 hviezdy. Takto to budú bohužiaľ len lepšie 3. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • První indonéský film produkovaný Netflixem. (MeanWhile)
  • Koncept bojových scén je sestaven z prvků MMA. (Ouwen)

Reklama

Reklama