Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonésie The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (Ouwen)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

The Night Comes for Us nebezpečně dýchá na záda svému rivalovi patřícímu do stejného žánru (Raid 1 a Raid 2). A opět se zde objevil Uwais, kterému tentokrát vrazili scénář do ruky a jen vzkázali: "Hraj padoucha". Sice na to nejsem vůbec zvyklý, ale co už. Příběh trochu o ničem, ale tímto aspektem se nemůže chlubit ani Raid a koukejte, jaká klasika se z něho vyklubala. Joea Taslima bych si uměl představit v hollywoodském bijáku, má fakticky talent. Když přejdeme do kolonky akčních scén, tak mohu jen říct FANTASTICKÁ práce. Vážně. V momentech mi až padala na zem mandibula (ehm, tedy dolní čelist), neboť taková choreografie se moc často nevidí. A ty gore scény, WOW, jednoduše WOW. Krví se nešetřilo, každé zabití opravdu brutální. Za highlight scénu nepovažuji ani tak závěrečnou bitku Taslim vs Uwais, nýbrž ale ultimátní souboj Julie Estelle proti dvěma ženským nájemným zabijákům. Skvělá kamera, velice rychle, ale přehledně zpracovaná samotná bitka, parádní práce s barvami. Ani Tarantino se v Kill Bill nedostal na tak vysokou hranici kvality. Konec překvapil, asi bych nečekal druhý díl, ale na druhou stranu je pravda, že s Julie Estelle v hlavní roli by to asi šlo. Časem možná zvážím i hodnocení nejvyšší, tady vidím potenciál na kultovní záležitost. Za mě dávám 84 % ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

No do prdele, tak tohle je těžkej masakr !!! Totální a opravdu nekompromisní jízda, hektolitry krve, usekaný údy, probodaný těla, zlámaný ruce, ustřelený hlavy...kde se na detailech vůbec nešetří. Choreografie soubojů i přestřelek a celkový ,,real look" , vše je zde naprosto bez chyby ! Dvě hodiny maximální řežby, která je naprostým pornem pro milovníky tohoto žánru !!! Indonésie porodila další mega kousek a také další důkaz, že jsou momentálně jasnou a bezkonkurenční špičkou v oboru ! 5* s hubou dokořán :) ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová jatka bez nějakého výraznějšího momentu. Režisér by potřeboval dramaturga a scénáristu, ten jeho vlastní scénář jen staví jednu scénu za druhou a šperkuje to kýčovitýma dialogama. Postavy jsou jen komiksové figurky, co se neustále staví do efektních póz a nezastaví je ani patnáct průstřelů, dvacet vpichů a fraktura lebky. Všichni jsou strašně mačo, a největší máča jsou satanistický lesby. Ten jejich fight s Julií Estelle je jedinej pamětihodnej. Gore je tolik, že ve finále by hlavní postavy už potřebovaly holínky, aby se těma řekama krve mohly brodit. Jedna bestialita střídá druhou, ale mně je to celkem jedno, protože nenacházím žádnou kladnou postavu, jen skupinu hajzlů, co se mezi sebou nelidsky mordujou. Čeho je moc, toho je příliš. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brutální splatterovská vykosťovačka, kde je jen tak aby se neřeklo naroubovaný nějaký příběh o tom, jak zabiják na poslední chvíli přehodnotí životní priority a nezastřelí malou holčičku, načež zabije desítky panďuláků aby ji ochránil. Bojovka je to působivá, neochuzená o tradičně nesmírně říznou asijskou akci plnou neuvěřitelných kaskadérských kousků. Narozdíl ale od Raidu 2, kterému se tak moc chce podobat, nemá patřičnou epickou šíři děje a ani vytříbenou obrazovou estetiku. Zůstává jen podobná mlátička, která je dějově chudší, za to zatraceně stylová a konečně dostává Julia Estelle více prostoru. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"There is no way out of this" - Komentář píšu čtyři roky po prvním zhlédnutí (v průběhu času viděno desetkrát). The Night Comes for Us je pro mne absolutní vrchol akční kinematografie. V průběhu celého filmu si nemůžete ani na chvilku oddechnout a jenom vám chodí do hlavy myšlenka "prosím, ať tenhle snímek trvá věčně". Dech-beroucí choreografie všech postav. Ito je jednoznačně nejvíc badass hlavní postava, co jsem kdy viděl, leč jeho emotivní stránka charakteru mne ke konci malinko dohnala k slzám, a to je dobře!. Na můj vkus snímku nechybí absolutně nic, naopak mne mrzí, že pár scén bylo vystřižených (naštěstí jsou dostupné na YouTube) - Odkaz: Operátorka v obchodě - Konverzace mezi Bobbym a malou   Pamatuju si, když jsem před zhruba deseti lety viděl první The Raid a těšil se na The Raid 2, kterej bude rozvinutější a nikdy mne nenapadlo, že by mohlo přijít ještě něco o mnohem více nadupanějšího, co se týče akce (The Night Comes For Us je takovej mix těchto dvou dohromady s o chloupek lepšími gore elementy). Mít možnost na to jít do kina, jdu minimálně čtyřikrát po sobě. Závěrečný fight mezi Joe Taslimem a Iko Uwaisem nikdy nedostanu z hlavy, parádní řežba! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Koncept bojových scén je sestaven z prvků MMA. (Ouwen)
  • Když na začátku filmu v koupelně žena obváže Itovi (Joe Taslim) kolem těla obvaz, pak střídavě obvaz má a nemá. (CjKukis)

Reklama

Reklama