Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Že Gareth Evans umí už přesvědčil když natočil jedny z nejlepších a zároveň nejbrutálnějších akčních snímků The Raid 1,2. Zajímalo mě ale jak si poradí s hororem. Že by to nemuselo být špatný předvedl už v kraťasu Safe Haven. Teď už k samotnýmu Apostle. Rozhodně jsem čekal větší hororový orgie. Vůbec mi ale nevadí že to má blíž k mysterióznímu thrilleru než k hororu. Když už se hororové prvky ve filmu objeví, stojí za to.  Takže jsem nakonec z toho co mi Evans naservíroval zklamanej nebyl. Možná, že určité zkrácení stopáže by nebylo na škodu, ale za sebe musím říct, že jsem se u filmu ani chvíli nenudil a nakonec jsem koukal jak těch 130 rychle uteklo. A to podotýkám, že dlouhá stopáž mě od filmu dlouho odrazovala. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celý čas si hovorím, kto je dopekla Dan Stevens. Absolútne skvelo minimalisticky zobrezaná postava. Inak Evans ukazuje, že mu nerobí problém ani anglicky hovorený film. Absolútne rozumie tomu čo je atmosféra a ako treba vystavať príbeh. Nerobí zbytočné postavy, hoci niektoré zomierajú príliš rýchlo. Necháva svoje postavy trpieť a dáva im logickú motiváciu a strach. A všetky tieto atribúty sa v Apostle ukazujú. Nádherne balansuje medzi nadprirodzenom a realitou. Medzi fanatizmom a vierou. Medzi šialenstvom a odovzdaním. Film nám neukazuje viacej ako treba. Postupne odkrýva skutočnosti a posledný záber je chuťovkou odkazujúcu k veľmi vyzretému spôsobu točenia. Nie je to úplne maistream a má to svoje chyby - napríklad tomu trošku poľavuje tempo - čo je niečo čo u jeho azijskych filmov nenájdete, ale aj tak sa zatiaľ jedná o najlepší film od Netflixu aký som videl. Naozaj skvelá chuťovka využívajúca jednak klišé a konvencie a zároveň tým, že je trošku eko ich prekračuje. Hoci len trošičku. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný drama-horror, který doplácí jen na svoji mysteriózní linku (s "Bohem" úrody). Nicméně se mi netrefil tenhle film do nálady a dost jsem u jeho sledování trpěl, krutost těch lidí byla brutální. Co bych však vyzdvihl byla pasáž, kdy se otec dozví o otěhotnění své dcery. Lépe natočenou řežbu jsem snad ještě neviděl. Je to hodně krutý film a rozhodně není pro každého. Já dám jen průměrné 3 hvězdy, protože mi to fakt nesedlo, ale originalitu a brutalitu musím jako hororový fanoušek ocenit. 50% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Možná bych film zkrátil o pár minut, ale jinak jsem si uvědomil, že fakt miluji Evansovu režii. Ten jeho cit pro parádní záběry, ať už budující atmosféru nebo naopak budující dechberoucí akční/hororové sekvence... to je fakt něco. A celej tento film má prostě úžasný set design, který sám o sobě přispívá k nepříjemné atmosféře. Výborně využívána je taky hudba, zvlášť pekelně skřípající smyčce. Na Dana Stevense a jeho mírně zdrogovaně působící herecký výkon jsem si chvíli musel zvykat, ale pak to náhle ve spojení s gradací děje do krvavé lázně začne dávat smysl. Druhá polovina je místy na úrovni japonských hororových děl (když už jsme u toho, srovnání s Outlastem není alespoň v určitých konturách úplně od věci). Mimo již zmíněné výborné řemeslo se mi líbilo užití flashbacků při expozici, což dodalo filmu nejen jednu fakt stylovou scénu, ale i míru komplexnosti. Scénář by vlastně bez toho mystéria byl docela průměrný, ale právě celé to tajemství kolem jedné stodoly z toho dělá pořádně chutnou hororovou nechutnost. Evans po Raidu a Berandalu rozhodně nezklamal ani tentokrát. 8/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se na tento film těšil. Nachystal pochutiny, pitovo, nově namotal vapku a... Co to sakra mělo být? Ok, ještě bych bral od začátku sjetě vypadajícího "hlavního hrdinu". Může být. Ale to ostatní? Nevadí mi, když si u filmu říkám "Cože?", ale z většiny si to říkám kvůli zajímavým dějovým zvratům, atmosféře apod. Málokdy se mi ale stane, abych si své "Cože?" říkal u filmu dvě hodiny z tohoto důvodu, že je tak hrozně debilní... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama