Reklama

Reklama

Tell

(festivalový název)
  • USA Tell
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 2012, 33 min

Režie:

Ryan Connolly

Scénář:

Ryan Connolly

Kamera:

Ryan Connolly

Hrají:

Shana Eva

Obsahy(1)

Mladý muž po manželskej hádke nezvláda situáciu a rozhodne sa ukončiť partnerské trápenie. Smrťou manželky sa však nočné mory ani zďaleka nekončia. (*CARNIFEX*)

Recenze (26)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zbytočne zdĺhavý mini-horor o trapošovi, ktorý si manželku pomýli s klincom a utlčie ju kladivkom. A ako naschvál ju nemôže v kľude odpratať, keďže je vyrušovaný a okrem toho aj on sám pôsobí akosi mentálne spomalene. Je to prakticky jedna sympatická hororová scénka, s celkom dobrou atmosférou, ktorá však bohužiaľ neponúkne nič viac a okrem predvídateľnosti je to miestami aj nuda, navyše s nepresvedčivými postavami. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Někteří lidi by fakt vraždit neměli, jelikož to jsou takoví looseři, že jim to prostě nemůže projít. Chlapík už nesnese že koule u nich doma nosí přítelkyně a tak, aby srovnal skore ve hře - Kdo je tu šéf - vybaví se kladivem a své lepší polovičce jednu flákne. Kladivem po palici to je pádný argument navíc smrtící a žena tak alespoň vypustí asi dva litry krve po okolí, ať má ten parchant co uklízet. Tak a teď se zbavit těla. Jenže to není tak jednoduché jak se to ve filmech zdá a náš nesympatický killer zjistí co je to ta pravá fantasmagorie a pojem nevítaná návštěva také dostane novej význam. Za dva tisíce dostanete půl hodiny kvalitní řemeslnické práce a já osobně se rád mrknu na další kraťas Connollovic kluka. Na rozdíl od padoucha má dle všeho koule. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Chlapík zabije svoju starú a rozhodne sa ukryť jej telo, také jednoduché to však nebude, lebo odvtedy sa v dome začínajú diať divné veci. Jednoduchý a priamočiary hororík, ale na 30 minútovku postačil akurátne. Príjemne atmosferické, príjemne mrazivé, plus pár dobrých ľakačiek, takže o nude sa nedá hovoriť. Ako malé postrašeníčko na dobrú noc fajn. ()

NaughtyKoopa 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavý, ale jinak dobře natočený horor/thriller. Hudba byla výborná a napětí tam bylo po celou dobu, dokonce i s pár dobrými jump scary.. Trochu mi vadilo, že celý snímek byl natočený v ruce a že to bylo vše až moc tmavé. Ano, temnota se do toho určitě hodila, ale osvětlit scény o trochu více by neuškodilo. Porovnání s Proximity je to o trochu lepší a už to dosáhne na 4 hvězdy. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem žádný vrah, ale věřím, že když už člověk někoho „kuchne“, tak se mu ve většině případů psychika zhroutí jako domeček z karet. Tento středometrážní kousek nemá sice zrovna dvakrát originální pointu, ale Ryan Connolly dokázal dle mého vytěžit z minima maximum. Mělo to slušnou atmosféru i gradující finále, nějak zvlášť jsem se u toho nenudil, nechyběla krev ani trocha toho potřebného „psycha“ – takže v mých očích jde každopádně o lepší průměr. 60% ()

Zajímavosti (4)

  • Film s minimálním rozpočtem se natáčel výhradně s přáteli a rodinnými příslušníky. (HellFire)
  • K natočení celého filmu byla požita kamera Canon XL H1. (HellFire)
  • Celý snímek vyšel přibližně na dva tisíce amerických dolarů. (Chipsonator)

Reklama

Reklama