Reklama

Reklama

Tell

(festivalový název)
  • USA Tell
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 2012, 33 min

Režie:

Ryan Connolly

Scénář:

Ryan Connolly

Kamera:

Ryan Connolly

Hrají:

Shana Eva

Obsahy(1)

Mladý muž po manželskej hádke nezvláda situáciu a rozhodne sa ukončiť partnerské trápenie. Smrťou manželky sa však nočné mory ani zďaleka nekončia. (*CARNIFEX*)

Recenze (26)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Chlapík zabije svoju starú a rozhodne sa ukryť jej telo, také jednoduché to však nebude, lebo odvtedy sa v dome začínajú diať divné veci. Jednoduchý a priamočiary hororík, ale na 30 minútovku postačil akurátne. Príjemne atmosferické, príjemne mrazivé, plus pár dobrých ľakačiek, takže o nude sa nedá hovoriť. Ako malé postrašeníčko na dobrú noc fajn. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dobrý to je ! Takový to, když se to sere, tak se to sere ... aneb "jeden fakt dojebanej večer" ... Plnej blbejch událostí, vzteku, nepříčetnosti a vražd ... Není to žádnej gorefest a snímek se veze na velice uhlazené vlně pomalého vyprávění. Mě osobně líbilo ... doporučuju... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Niečo Mi asi uniklo, prípadne Mi uniklo úplne všetko. Napínavé to bolo, to áno ( asi ako jazda MHD na čierno..čiernu tmu ) Ten trapácky odpozeraný " NEKROMANTIK" návod na likvidáciu vo vani ( bodík za kukuč ) Mi vymodeloval úsmev a vôbec celkový dojem bol mizerný. Keby sa to celé takto smoklilo 80 minút, tak zostárnem o pár rokov. Nesympatický pokus o thrill, nasekaný do " minimetráže a husto nafouklý vákuem. Zbytočný a nefunkčný záver Ma odrovnal, prostě Mnoho povyku pro nic. Konečná tejto tragédie vo Mne evokovala spomienky na Harveya v brilantnej poviedke z " T.E.Eyes. Neviem, asi mylka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zbytočne zdĺhavý mini-horor o trapošovi, ktorý si manželku pomýli s klincom a utlčie ju kladivkom. A ako naschvál ju nemôže v kľude odpratať, keďže je vyrušovaný a okrem toho aj on sám pôsobí akosi mentálne spomalene. Je to prakticky jedna sympatická hororová scénka, s celkom dobrou atmosférou, ktorá však bohužiaľ neponúkne nič viac a okrem predvídateľnosti je to miestami aj nuda, navyše s nepresvedčivými postavami. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Během půl hodinky uvidíte, jak Itálie v domácnosti skončí kladivkem mezi vočima staré, po čemž budou následovat povražední patálie jako úklid, přeludy, fízlové.....no neskončí to dobře. :) Pokud by jste měli chuť na něco podobného v celovečeráku, doporučuju postarší věc Mělký hrob, která je ale značně odlehčená černým humorem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Pro mě to byl zbytečně dlouhej kraťas, kterej neměl co nabídnout a tudíž mi toho moc neřekl. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem žádný vrah, ale věřím, že když už člověk někoho „kuchne“, tak se mu ve většině případů psychika zhroutí jako domeček z karet. Tento středometrážní kousek nemá sice zrovna dvakrát originální pointu, ale Ryan Connolly dokázal dle mého vytěžit z minima maximum. Mělo to slušnou atmosféru i gradující finále, nějak zvlášť jsem se u toho nenudil, nechyběla krev ani trocha toho potřebného „psycha“ – takže v mých očích jde každopádně o lepší průměr. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď to človeku prerastie cez hlavu ( a má nábeh na likvidáciu blížneho svojho ), je jednoznačné, že sa budú diať veci. Ázijsky rozprávaný príbeh ( pomaličky, závit po závite ), ktorý neurazí. Rozhodne nie, ak ide o amatérčinu. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o krátkometrážny snímok je po všetkých stránkach na dosť vysokej úrovni. Nechápem však význam niektorých častí (napr. telefonát kamarátovi), ktoré boli úplne nadbytočné. Atmosféra bola po celý čas výborná, chcelo by to však nápaditejší koniec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně blbý večer. Hlavní hrdina má v ruce kladivo, pak nůž a dveře se u něj netrhnou. Takhle to zní poměrně komediálně, respektive tak, že by z toho šel komediální horor udělat, ale "Tell" se snaží o opak a zaměřuje se na těžkou atmosféru, která na vás dolehne hned po několika vteřinách, maximálně minutách sledování. Dobré, ale nikoli výjimečné. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Někteří lidi by fakt vraždit neměli, jelikož to jsou takoví looseři, že jim to prostě nemůže projít. Chlapík už nesnese že koule u nich doma nosí přítelkyně a tak, aby srovnal skore ve hře - Kdo je tu šéf - vybaví se kladivem a své lepší polovičce jednu flákne. Kladivem po palici to je pádný argument navíc smrtící a žena tak alespoň vypustí asi dva litry krve po okolí, ať má ten parchant co uklízet. Tak a teď se zbavit těla. Jenže to není tak jednoduché jak se to ve filmech zdá a náš nesympatický killer zjistí co je to ta pravá fantasmagorie a pojem nevítaná návštěva také dostane novej význam. Za dva tisíce dostanete půl hodiny kvalitní řemeslnické práce a já osobně se rád mrknu na další kraťas Connollovic kluka. Na rozdíl od padoucha má dle všeho koule. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo slabé. Velkým mínusem byl zdlouhavý příběh, v podstatě by se to dalo narvat do deseti minut. Hercům jsem to taky moc nevěřila a strašení za levno. Vcelku předvídatelný nezajímavý závěr, takže nic, bez čeho byste nemohli žít. ()

NaughtyKoopa 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavý, ale jinak dobře natočený horor/thriller. Hudba byla výborná a napětí tam bylo po celou dobu, dokonce i s pár dobrými jump scary.. Trochu mi vadilo, že celý snímek byl natočený v ruce a že to bylo vše až moc tmavé. Ano, temnota se do toho určitě hodila, ale osvětlit scény o trochu více by neuškodilo. Porovnání s Proximity je to o trochu lepší a už to dosáhne na 4 hvězdy. 7/10 ()

Reklama

Reklama