Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (93)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výjimečně souhlasím s argumenty J*A*S*M. Hodně hustej psychologickej teror, navíc údajně podle pravdy. A já se ani nedivím. Moje argumenty: 1) Stalo se to v USA, kde jsou lidi nesmírně blbí, tupí a strašně respektují policii 2) Šéfová byla blbá kráva, což je hrozný zlo. Vždyť na konci filmu, úplně na konci vám to film jasně předkládá 3) Člověk je čistokrevně tisíce let naprogramován respektovat a poslouchat autority. O tomto existují psychologické výzkumy a doklady, kolik i inteligentních lidí se nechá zmanipulovat k nehorázným skutkům autoritami. Autorita jako šéf, rodiče, policajt, voják, politik, ... atd., totiž nevytváří v člověku DRUHOTNĚ strach, ten přichází nejdřív, ale když autorita zajde příliš daleko, člověk má tendenci se vzepřít. Autorita druhotně u spousty lidí nabízí naopak ochranu! Ochranu v tom směru, že cokoliv nám je přikázáno, za to se nám nic nestane, protože neneseme zodpovědnost. Představte si, že vás zastaví policie a řekne, že můžete jít do obchodu poblíž a vzít si odsud co můžete?? Že to je v pořádku a že za to nesou zodpovědnost. Nejen, že zde už každý přeskočil v uvažování etickou zásadu, jestli tohle vůbec chci dělat, hehe, ale každý z vás už přemýšlí co by si vybral a co by řekl majiteli atd. Když zatlačíte na lidi tím správným způsobem, na ty správně nastavené lidi, dokážou vypálit Lidice bez mrknutí oka a necítí za to žádnou zodpovědnost ... Tak ať mi zde nikdo nekafrá, že postavy tohoto filmu nejednají racionálně a jak on by ... blabla... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jestli tento film není přibarvený a ukazuje opravdovou mentalitu obyvatel Spojených států, jejich myšlenkové postupy a logické uvažování v kritických situacích, tak já jsem čínský bůh plodnosti. Strašně ráda bych tomu dala aspoň o hvězdu víc, ale opravdu nemůžu už jen z principu. Nedokážu uvěřit, že by se někdo zachoval takhle extrémisticky. Věřila bych tomu maximálně do toho momentu, než musela šéfová dát dívčino oblečení do svého NEZAMČENÉHO auta. V téhle chvíli jsem si řekla, že tomu fakt nevěřím. Některé pasáže byly tak neskutečně absurdní, že jsem měla oči přilepené k obrazovce a některé byly na druhou stranu totálně nudné, že se mi chtělo spát. Každopádně jsem nejdřív neměla o existenci tohoto filmu ani tušení a přišla jsem k němu jak slepá k houslím, Po projekci jsem si ale uvědomila, že jsem právě viděla tu největší absurditu, která byla myšlena vážně. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju na to, že jsem si o incidentu z reálu přečetl až po filmu. I přesto, jsem ale cca po 10min věděl, o co půjde. Ne proto, že bych byl génius, ale proto, že to přímo prýštilo do očí. A tam jsem si začal říkat ne, ne, ne a ne! Otázek by mohly padat desítky. To fakt nikomu nepřišlo divný, jak se týpek na druhé straně telefonu chová a co říká? Proč oběť taky na vše kývla? Ani mezi sebou si to neřekli? Proč policie pořád nejela? Je toto standardní postup? Když kočka ukradne prachy, strčí si je do..? Je to normální? Nepřišlo manažerce zvláštní, že vlastně jen slyšela v telefonu "ona kradla" a hned na všechno kývla, i když sama řekla, že s touto osobou nikdy nebyl problém? Je v pořádku, aby manažerka zavolala dva borce mimo firmu, aby postupně hlídali nahou holku? To ji tam nemohla prostě jenom zamknout? A proč třeba nezavěsili a nepočkali na příjezd policie? Řešila by policie krádež pár dolarů takovým způsobem a tak intenzivně? No asi ne, spíš by tam přijeli, bloncku sbalili a jeli na stanici, ne! A to se pak dočtete, že celý toto v reálu trvalo 3,5hod! To jako fakt? A furt nikdo nic? Jako by ani neuměli říct svůj názor celou dobu. To asi musela být nejhloupější sebranka lidí v historii. A prej jenom poslouchali autoritu. Bože, v USA je fakt asi možný všechno. Nepochopím.. Aspoň, že ta herečka byla pěkná. Jinak mám rád filmy ála Telefonní budka, ale ne takhle. To určitě ne.. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach som si hovoril aký vykonštruovaný ten dej je - že takto by sa mohol správať naozaj už iba úplný idiot. S dosť veľkým prekvapením som sa poinformoval, že takto sa ten incident všeho-všudy naozaj odohral. Neuveriteľné. Zaujímavý príklad kam strach z autority v kombinácii s hlúposťou dokáže poniektorých jedincov dotlačiť. Film sa po prvej hodinke začne dosť vliecť. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to pouze s informací, že je to thrilleroidní drama, které má nálepku "dle skutečné události", tak to sjedu, že scénář psal naprostej idiot a pak ty debilní kecy o "iracionalitěhloupostiblablademencijábychsetaknezachovalblabla", jenže ten nápis na začátku vůbec nelže (jak je dneska dobrým zvykem, že se to tam napíše jen proto, aby se to lépe prodávalo). To, co se v Compliance děje je boužel všechno pravda. Můžete se kouknout na youtube a vyjede vám deseti minutový záznam z interview, které se odehrává v závěru filmu ... spolu s opravdovými záběry průmyslové kamery. Doporučuju před zkouknutím Compliance si těch deset minut udělat ... už jen tohle kratičké video by vám mělo udělat mírně nevolno. A stejně vám potom bude, když budete koukat na film... jelikož budete tušit (nebo spíš přesně vědět), co příjde. Aneb jak dopadá hloupost spojená s ovečkovitostí v praxi .. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je založen na skutečných událostech, které se odehrály před několika lety v síti McDonalds. Video z bezpečnostních kamer později uniklo na internet. (Dlee)

Reklama

Reklama