Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

italka63 

všechny recenze uživatele

Bylo to perfektní, divák nevydechne po celý film, atmosféra policejního zátahu je skutečně velmi syrová. Stojí to za shlédnutí, Čína se s drogovou problematikou skutečně nemaže a nutno podotknout že je to práce hodna Sisyfa a na obou stranách o mrtvé nouze asi opravdu nebude. Postava Timmyho byla hodně zajímavá a režijní zpracování je velmi dobré. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že ne všechno je tu důsledně motivované - takhle zběsilá akční jízda, která se příliš neohlíží na diváka a neúnavně se žene vysokým tempem dopředu, se jen tak nevidí. Téměř po celý film vždy probíhají minimálně dvě linie akce, mezi kterými se přestříhává, a ta jedna z nich navíc bývá ještě rozdělená na další dvě (nebo víc) podskupiny - typicky (1) akce na místě a (2) její pozorování přes skryté kamery. Navíc se tu velmi opojným způsobem využívá hned několik druhů kódování (znaková řeč hluchoněmých, šifry...), což vytváří několik kanálů, kterými si postavy sdělují informace, čímž zase film klade větší divácké nároky. V tomto smyslu je možná trochu škoda, že takřka geniálně rozehraná partie s několikanásobným kradením identit a dalšími libůstkami se ve finále zcvrkne "jen" ve skvěle natočenou a ozvučenou přestřelku na parkovišti, kde už začíná vévodit chaos a čistá žánrová nadsázka. I tak je to velký zážitek, který dnes působí trochu jako zjevení. _______ David Bordwell k Drogové válce napsal tradičně velmi dobrý text na svém blogu, ve kterém si mimo jiné všímá ještě jedné podstatné věci: film na rozdíl od hollywoodských filmů důležité informace nezdůrazňuje, a už vůbec neopakuje - ne nadarmo jsem si během projekce nejednou vzpomněl na Jeden musí z kola ven apod. Další dobrý postřeh je s tím zdvojováním, které by se tady skoro dalo brát jako dominanta snímku. To by tím pádem ospravedlňovalo i ten menší důraz na kompoziční motivovanost u některých prvků (třeba ta dvojitá předávka na semaforech - s doutníky už se pak nijak nepracuje), když důležitější je zachování svrchovaného principu dvojitosti/dualismu. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(SPOILERY) ~ Krucinál, zase pěkná sinusoida. ~ Rozjede se to jako dobrý krimi-drogový detektivní thriller, kde má ale policista poměrně unylou úlohu, za to se snaží, pak to trochu upadá v pro mě poněkud nepřehledný marast postav a kumpánů, který zase postupně graduje, aby to celé kleslo v poněkud překombinovanou nepřehlednou a trochu nelogickou ultra-přestřelku, kde pochcípá celý ansámbl krom hlavního přeběhlického záporáka, což mé nadšení zase "zchladilo", ale ten jeho pokus o přežití, kdy i na stole se snaží vykoupit se informacemi do poslední chvíle, byl nečekaný a rozhodně něco nového pro konce tohoto typu filmů. Hudba tomu taky pomohla, žádný rock, metal, spíš taková melodická rytmická ambientovka, která podbarvila titulky. ~ Během filmu mi lítalo hodnocení stále mezi *** a *****, ale nakonec se ustálím na třech. Pro čtyři bych musel mít trochu víc popsané osobnosti policistů i záporáků, abych dokázal skutečně zhodnotit míru a škody jejich smrtí. Stejně tak by neuškodilo zpřehlednit a uhladit přestřelku, protože mi přišlo, že umírají mnohdy zbytečně a až jednoduše nelogicky. ~ Nicméně i tak, vezměte si tohle a libovolnou českou kriminálku a po vzoru "Haha" se zasmějte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CNY 100miliónovTržby Celosvetovo $20,600,000║ Z Ázijskej produkcie sme mali možnosť vidieť Čínsky thriller Pre gram kokaínu(Drug Wars/ 2012), príbeh je spočiatku dobre budovaný, mierne zauzlený, občas prídu aj nejaké vtipné momentky ale záverečná akcia spadajúca svojím banálnym prevedením dosť pokazila dojem z predošlej snaživej výstavby príbehu. /videl v kine: 45%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Přesměrování na východ se z hlediska detektivního žánru povedlo, fakticky mě film chvílemi bavil, ale v konečném součtu jsem již zažil vydařenejší krimi počiny. Zajímavě pojatá zápletka s chyceným záporákem, jenž pomáhá policejním jednotkám, měla něco do sebe, ale chyběla mi zde větší gradace. A také jsem se tolik nesžil s postavami, tudíž mě jejich skoro vždy ne moc šťastný osud tak nezasáhl, jednoduše mi to bylo jedno. Jak jsem již říkal, tak napětí se dostavilo, to bych filmu křivdil, ale od takového tématu čekáte pořádnou emocionální dávku. Toho jsem se ale nedočkal. Po stránce akční se zde najdou pouze dvě sekvence, z nichž ta první docela slabá. Co ale film vytahuje z průměru a patří mezi jediný aspekt, který si z filmu budu pamatovat navždy, to byla závěrečná, skoro dvacetiminutová přestřelka, jež nabídla slušnou akční podívanou, kde se kulkami nešetřilo a hlavně nemrhalo (takový kill count, fakticky nestandardní). Závěrečný twist v příběhu mě překvapil, ono to ale jinak vymyslet možná ani nešlo. Za dva hlavní představitele a luxusně nasnímanou přestřelku filmu dávám 68 % ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama