Reklama

Reklama

Slepý detektiv

(festivalový název)
  • Hongkong Man tam (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policajt Johnston (Andy Lau) po strate zraku odchádza do predčasného dôchodku a rozhodne sa riešiť nevyriešené prípady z minulosti. Počas jednej akcie sa stretáva s mladou energickou policajtkou (Sammi Cheng), ktorej prisľúbi pomoc pri hľadaní stratenej kamarátky z minulosti. (muti)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vidieť zas po čase kvalitný šikmooký trhák znamená za 1. ako obvykle zostať v nemom ( alebo naopak veľmi hlučnom ) úžase nad profesionálnou prepracovanosťou, originalitou a totálnou, až absurdnou uletenosťou, ktorá nejako nepochopiteľne funguje... a za 2. byť neschopným popísať svoje vlastné pocity z neho... ( Filmasia 9 ) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Johnnie To se zdá se vrací, a to nejen ve významu formy, jak stvrdil non-stop thriller "Drug War", ale i co do kariérních milníků. "Slepý detektiv" tak představuje po devíti letech návrat Toova největšího kasovního konceptu, castingového spojení Andyho Laua a Sammi Cheng. Duo poprvé ustanovené ve snímku "Needing You" (2000) se stalo hongkongským ekvivalentem legendárních hollywoodských párů a také jedním ze pilířů, který finančně podpíral Toovu společnost Milkyway Production. Rozhodnutí pro opakované spojení hvězdných tváří tak v prvé řadě představuje velkou komerční sázku na jistotu, jež zřejmě má Toovi přinést dlouho absentující divácký hit. Ačkoli o tržbách projektu nelze vůbec pochybovat, pravidlo o dvojím vstupování do stejné řeky nicméně platí bezezbytku. Duo sice i navzdory viditelně pergamenovým tvářím skvostně rozehrává hašteřivé situace, jenže tentokrát film více spoléhá na narativní eskapády Toových předních scenáristů. Překombinovaný scénář zaujme především tím, jak praštěné vyprávění o slepém, ale geniálním detektivovi dokáže naroubovat na aktuální trend katalogově blyštivé estetiky lifestylových reklam, který v posledních letech zachvátil čínský a hongkongský mainstream. Nutno nicméně uznat, že ve srovnání s neživostí ostatních snímků z posledních let, které jsou jen záminkou pro reklamu na luxusní životní styl, dokáže To do nadreálného světa dostat alespoň nějakou energii a nadsázku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘI ŘEŠENÍ PŘÍPADŮ SE VŽÍVÁM DO JEDNOTLIVÝCH POSTAV A Z TOHO PAK VYVOZUJU ZÁVĚRY. POVÍM VÁM JEDEN PŘÍBĚH A VY MI POTOM ŘEKNETE, JESTLI SE MÝLÍM. NEBO NE...“ /// V dobrým tempu, s ftipem, solidním obsazením (a hlavně scénářem!) o slepým geniálním detektivovi, jenž za pomoci šedý kůry mozkový řeší starý případy. S představivostí – kterou můžeme vidět a která je navíc i vtipná se dočkáme i (nevtíravý) romantiky (na slepo) a vlastně tak nějak celkově převládá optimistickej dojem. Pravda – asijskej smysl pro humor může středoevropanovi smrdět průserem, ale tady je to (až podezřele) v pohodě. Samo, jsou jeblý, ale s tím všichni, co čumíme na ťamanský filmy už počítáme… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád lidi, co dokážou používat Brodmannovu oblast 37, 39 a 40. Tu v mozkový kůře, samozřejmě! 2.) Čumím jen na filmy, ve kterých detektiv neustále ŽERE! 3.) Páč si myslím, že Johnny To má co nabídnout. 4.) Thx za titule ,,LAnGI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Tato naprosto ulítlá splácanina krimi-romance-komedie funguje jen díky spolehlivě dokonalému ústřednímu duu a neméně zkušené taktovce společnosti Milkyway. Právě studio Milkyway je zárukou, že pod na první pohled absurdním scénářem a hereckými výkony často skoro až za hranicí přehrávání se skrývá možná něco důmyslnějšího než by se mohlo zdát. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

V první řadě jde o crazy (romantickou) komedii, v žádném případě nepřevažuje kriminální drama. Pro mě osobně nepřehledná dramaturgie, přepálená stopáž a kvůli zajímavému ústřednímu nápadu o špičkovém SLEPÉM detektivovi jsem očekával i výrazně nápaditější prezentaci. Bláznivý Hong-kong jak ho známe už dlouho, žádné překvapení se nekonalo. Ale jako stimulace chuťových pohárků na asijské jídlo funguje film výborně! ()

Galerie (159)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení snímku bylo na několik týdnu pozastaveno, když byla herečce Sammi Cheng (Ho Ka-tung) v červnu 2012 diagnostikována tzv. Ménierova nemoc, onemocnění projevující se záchvaty závratě s nevolnostmi, sluchovými šelesty a později i trvalejšími poruchami sluchu. (Conspi)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama