Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (106)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Souboj povah i generací v duelu dvou mužů, kteří k sobě nakonec po odhození masek najdou cestu. Poetická komedie o vážných věcech těží ze skvělých hereckých výkonů, jemného humoru i překvapivě poeticky působících exteriérů lesní krajiny po požáru. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček, s odstupem jednoho dne se přikláním ke čtyřem. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film o přátelství, samotě a problémech s nádhernou hudbou a krásnou přírodou zachycenou perfektní kamerou. Občas pobaví, ale povětšinou sledujete prostě obyčejný příběh ze života. Vím, že se takhle se označuje každy druhý film, ale to jsou kecy. Nic nevypadá přehnaně ani uměle, tohle je prostě zachycení obyčejné lidskosti. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho starýho ochlasty, tak bych se asi unudil k smrti. Je to takový ten typ filmu, který dokáže natočit leckdo i s ruční kamerou. Výhodou je přirozený scénář a prostředí lesa, nevýhodou je nudný děj, málo hudby, celkem nudné postavy (až na toho dědulu). Když si vzpomenu na Prince a Pruďase, to byla jiná ´´pohádka´´ - svižná, zábavná. Prince Avalanche je ale nudný a klidně by se vešel do 30 minutového kraťasu. Pokud ale bylo cílem tohoto filmu pouze přinést do duše trochu klidu, tak se mu to vlastně daří. Nicméně chce to mít tu správnou melancholickou náladu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Krásný a upřímný příběh o osamělosti a přátelství dvou mužů. Zní to trochu jinak, než jak to ve výsledku vypadá. Každý z hrdinů si do lesa přivaží své problémy, které se snažít skrýt v nekonečném tichu a osamělosti jejich nudné a stále opakující se práce. David Gordon Green příběh prodává hodně civilně, takže osamělost je z filmu cítit a velmi snadno se hrdinům dostanete podkůži. Paul Rudd a Emile Hirsch tvoří geniální dvojici, kterou si jistě oblíbíte. Jejich výkon je tak přirozený a upřímný, že si uvědomíte, že něco podobného se klidně může stát i Vám. Nádherná indie záležitost, která si snad najde cestu k Vašemu srdci. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2013] Pro Davida Gordona Greena docela značný ústup ze slávy, po jeho dvou vtipem nabitých mainstreamových filmech. U Prince Avalanche vsadit na opravdovou filmovost. Skvostné záběry společně s výbornými hereckými výkony a také podmanivou hudbou. Budování vztahu mezi Hirschem a Rudd je výborné a samotní herci taktéž. Škoda hluchých míst a také toho že měl být konec o pár minut a scén dříve. Perfektní zahájení festivalu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)
  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama