Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Příběh mladých švédských teenagerů je skvěle natočen, doplněn o dobré hereckými výkony. Přesto divák dostane pouze poloviční porci zábavy. Děj se mohl více natáhnout, mohlo být více příběhových zvratů a ona introvertní Agnes je v příběhu dost nevýrazná. Vítězí forma nad obsahem. Škoda, stačilo málo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

akysi Moodysonov "nadcasovy" pribeh /mno podla mnohych uzivatelov evidentne jo/ zasadeny do kulis svedskeho mestecka Amal - srdce jednej holky sa plni laskou, bolestou a tuzbou, prvymi citovymi zachvevmi ..... a podobnymi bla, bla, bla, kecami , ktorych tu miestni uzivatelia napisali viac nez dost..... kecy v kleci. Ja som silne homofobny - zbuznelu homoromantiku mam v prdeli, teda pardon, to mi zase uslo, chcel som napisat ze v ignore liste . 25 % ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

I s odstupem téměř patnácti let, je Fucking Åmål pořád jeden z nejpřirozenějších romantických filmů, co jsem kdy viděl. Zároveň je jedním z nejsilnějších, protože i když si na nic nehraje a nepřináší nic nového, vypráví svůj příběh neskutečně chytlavě a sugestivně. Civilní herecké výkony a špičková režie jsou ve švédských snímcích téměř samozřejmostí a tenhle vyniká i mezi nimi. Fakt jsem jim věřil úplně všechno. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejautentičtějších a nejautentičtěji (zkuste to říct 5x rychle za sebou) natočených filmů, co jsem měl tu čest za život vidět. Všechny role jsou uvěřitelné a realistické. Ruku v ruce s tím jdou problémy hlavních hrdinek, které tak nějak zkoušejí, jsou citově zmateny a nevědí, co že se to vlastně děje. A tak k sobě navzájem nacházejí cestu. Kamera je netypická, ale snad právě díky ní z ní číší ona autenticita. Dialogy perfektní, přesně se strefují do takových těch problémů věku, ve kterém hlavní hrdinky jsou. Navíc na Agnes a Elin se moc dobře kouká, takže spokojenosti bude učiněno za dost. Určitě je to jeden z celkově nejlepších filmů, které kdy byly natočeny o fenoménu zvaném láska, který si hollywoodští producenti za krize vymysleli, aby měli na co lákat do kina. Nebo ne? :-) Doporučuji všema jedenácti. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Touha je touha, láska je láska, smutek je smutek a smrt je smrt. Přechod o jednoho k druhému je snadný, vždy fatální. Zasrané Amal, městečko, v němž se odehrávají všednodenní příběhy hrdinů švédského filmu režiséra Moodyssona, zasrané město, v němž se novinky šíří asi jako léto na horách, a běda lásce, která maloměstu nevoní. Touha, která se klube uvnitř, pod nánosem make-upu, mající před sebou žebříček top modelů, top akcí a zrcadlo, přesné a nekonfliktní, a touha zastíněná poezií, nesmělá, a žíznivá. Dvě protijdoucí toužení, která si jdou paradoxně naproti, se protínají. Příběh dvou zcela odlišných náctiletých dívek, jedné, jež o své lesbické orientaci nepochybuje, a druhé, která svou podobu louhuje v módních časopisech, hitparádách top ten a lásku bere jako nutný doplněk, je příběhem o rozhraní citů a proměně jedné Barbie v mladou dívku, zázračně „vyléčenou“ láskou té druhé. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Tvorcovia seriálu na Netflixe Everything Sucks! (2018) nazvali film "najväčším vplyvom" na tvorbu tejto komediálnej show. (Arsenal83)
  • Když Agnes (Rebecka Liljeberg) leží na posteli a brečí a je vedle ní její otec, její vlasy v jednotlivých záběrech mění polohu. (ICTS)
  • Český názov bol odvodený od hitu Lucie Bílej "Láska je láska", ktorý odkazuje na homosexualitu. V iných jazykoch sa tiež pri tvorení názvu filmu inšpirovali voľne: nemecky Raus aus Åmål (Preč z Åmålu), francúzsky Qui Aimes-Tu? (Koho miluješ?), španielsky Descubriendo el Amor (Objavovanie lásky), portugalsky Amigas de Colégio (Priateľky zo školy). (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama