Reklama

Reklama

Experiment Philadelphia

(TV film)
  • Česko Neviditelná loď (více)

Tajný výzkumný projekt má oživit pokus z 2. světové války, kdy válečné lodě měly být neviditelné. Tento experiment může mít ale nedozírné následky... Pokus obnovit deset let starý vládní experiment má hrozné následky. Způsobí díru ve struktuře prostoru/času a zaviní, že se znovu objeví stará slavná válečná loď USS Eldridge z 2. světové války, která zmizela před 70 lety. Ale když si loď klestí cestu městy napříč kontinentem, jediný člověk, který na Eldridge přežil se musí spojit se svou vnučkou, aby zastavili loď dříve, než roztrhá zemi. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (32)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Počas druhej svetovej vojny robilo americké námorníctvo prísne tajné pokusy, ktoré sa zameriavali na netradičné maskovanie ich lodí. Pokúšali sa dosiahnúť neviditeľnosť. V roku 1943 to otestovali na jednom zo svojich torpédoborcov. Experiment sa však vymkol kontrole a loď USS Eldridge sa stratila v časopriestore, čo malo desivé a tragické následky. Táto udalosť je perfektný námet na filmové spracovanie. Lenže pod taktovkou neschopného kanadského režiséra Paula Zillera z toho vznikla nesmierne nudná skomolená sprostosť. * ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jde o typický levný film, což se podepisuje zejména na kvalitě speciálních efektů. Jinak musím říct, i přes tento fakt je dobře zpracován. Akční pasáže jsou napínavé, samotný nápad není úplně tak zlý. Tedy, průběh děje je jen trochu hloupý, kdy proti hackerce a chlápkovi, který skočil v čase i s lodí, jde neohrožený „Terminátor“, jemuž velí pohledná záporačka. Trochu předvídatelné, paradox na konci nedopilovaný, ale jinak překvapivě sledovatelné a docela i zábavné. Když už udělat televizní film s menšími základy, tak pořádně, kdy je tento dobrým příkladem. Bohužel, hodnocení ale musím nechat na podprůměru. 40% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další celkem obyčejná inspirace filadelfským experimentem natočená jen proto, aby to bylo zajímavé, aby tam bylo něco ze skutečných dějin. Asi si fakt budu muset najít nějaký dokument, který se tomuhle tématu věnovat, protože žádný film mi zatím nepřinesl to, co jsem chtěl. Nějaké mysteriózní drama. Jen samé akce. Tohle je ale i celkem průměrné. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1984 som síce nevidel, ale tento SyFy remake bol dosť zaujímavý na to, aby som sa naň časom pozrel. Filadelfský experiment patrí do tzv. urban legend kategórie a týka sa tajného výskumu z obdobia 2. svetovej vojny, kedy sa USA pokúsili docieliť neviditeľnosť námornej lode USS Eldridge, čoho úspešnosť sa síce nikdy nepotvrdila, no na druhú stranu sa na túto tému dodnes objavujú konšpiračné teórie, ktoré niektorým ľuďom nedajú spávať. Vo filme sa im to nielen podarilo, ale navyše sa to obohatilo o cestovanie v čase, takže sa starý námorný obor z ničoho nič objavuje v súčasnosti. Ináč je to celkom dobrý mysteriózny sci-fi thriller s množstvom nevyhnutných trikov (niektoré ok, iné tradične počítačovo umelé), slušným konšpiračným príbehom a dobrým hereckým obsadením. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že začátek ve mě vzbudil naději, že tentokrát odpadovat nebudu! Jenže po půl hodině, která se pohybovala na úrovni jedné a dvou hvězd se to zase zvrtlo v totální kravinu, kde všichni furt někam běhaj, zlý šéfové sedí za počítačema, a protože jsou zlý, tak je v jejich laboratoři míň světla než v pytli plnej brambor a jako bonus se tu řeší válečná loď, která třeba..teď pozor...SPADLA NA MRAKODRAP.....to nevymyslíš prostě....a když tam jedinej jakoby hodnej začne metat blesky jako Raiden v Mortal kombat, zlomil jsem hůl už úplně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama