Reklama

Reklama

Křižácké hrady

(seriál)
  • Kanada Battle Castle

Recenze (8)

ioope 

všechny recenze uživatele

Překlad názvu do češtiny považuji za velké zklamání, jinak se mi série líbila a připadám si o něco chytřejší. Beztak ale se najde spoustu věcí, které již před sledováním divák věděl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prohlídka hradů (s křižáckými nemají nic společného) pro začátečníky, kteří nikdy hrad neviděli ani na fotce, kdy 2/3 každého dílu tvoří nesmyslná a nezajímavá vata ve smyslu: "A takhle se vyráběl žebřík, milí diváci.", "Toto je luk a s ním se střílelo ze střílen na útočníky." a 1/3 to naprosto nejzásadnější a nejzábavnější, jak tyto hrady obstály ve skutečné zkoušce, tedy při útoku nebo obléhání nějaké středověké armády. No a právě tam, kde exhibuje průvodce pořadem při euforickém popisu opracování stavebního kamene, mělo být to druhé a mnohonásobně zajímavější, popis historické bitvy, ve které se ukázala reálná odolnosti hradu v zátěži, protože to obvykle zabere jen 10 minut na konci dílu, což je nepochopitelné. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím dať plný počet, pretože som to zhltol na šupu. Dan Snow v šiestich dieloch predstaví šesť hradov, ich výhody, nevýhody, historiu, polohu, vojensky význam a takmer všetko čo potrebujete vedieť o tom, ako dobyť, či ubrániť hrad. Nechýbajú ani pekne letecké zábery a vysvetlenie v prehliadanej grafike. Akurát nechápem, prečo sa to volá križiacke hrady, keďže križiackych hradov tu bolo iba pár. 90%  - 5* ()

pavelzd 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokumentární seriál, ale místy s problematickým českým překladem - už např. název - originál nemá s křižáky nic společného, nebo třeba tvrzení, že luk vážil 90 liber (cca 40 kg)... ()

Reklama

Reklama