Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jeden výtah, Pierre Richard, Richard Bohringer, Emanuelle Béart a divadelní aranžmá. Pierre Richard je jako vždy dokonalý. Richard Bohringer je jako žárlivý manžel dokonalý. Emanuelle Béart jako vilná a mírně naivní mladá manželka je dokonalá, věčně bouchající dveře od bytu jsou poměrně dobrý a zároveň vděčný nápad, ale zvolený minimalismus, který v sobě nezapře divadelní předlohu, se po nějaké době omrzí a film pak ztrácí spád i vtip. I tak jde o milou komedii, která se snaží upřímně pobavit. Francouzské komedie vždycky měly svou kvalitu. Tahle je trošičku fádní až obyčejná. 60% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Po "Blondýnech" a veselohrách s dvojicí Richard- Depardieu je toto film, který naplno ukázal skvělou komiku Pierre Richarda a způsob, jak utáhne necelou hodinku a půl dějě, odehrávajícího se prakticky ve dvou místnostech (film nezapře svoji divadelní předlohu). Skvělý je ale neje Richard, ale celá čtveřice hlavních protagonistů ! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v skvelej komedii, kde vdaka mnohym nedorozumeniam, manzelskej ziarlivosti, vymeny zapalovaca s pistolami, preliezanim cez balkon k susedovi kvoli zabuchnutym dveram dojde k takym humornym situaciam, ze som sa s uzivatelkou Madison zhodol, ze tento film si od nas nezasluzi menej ako 5 hviezdiciek. Mozno v tretej tretine trosku dochadzal reziserovi dych, kde som uvazoval zostat pri styroch, ale zaver bol ukonceny tak, ze predsa len sme dali aj tu piatu *. A to aj napriek tomu, ze sa takmer cely film odohraval v dvoch bytoch alebo pri vytahu, kde sa casto zabuchavali dvere. Jednoducho excelentne :-) ________ Pierre Richard - (Yann Ducoudray) +++ Richard Bohringer - (Boris) +++ Emmanuelle Béart - (Eva) +++ Fanny Cottençon - (Florence Arnaud) +++ Pierre Vernier - (André Arnaud) +++ Jean-Michel Dupuis - (Jean-Yves) +++ Martine Maximin - (Marilda) +++ Hudba: Murray Head +++ ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pierra Richarda zrovna nějak moc nemusím. Radši než jeho roztržitý poplety mám Belmonda nebo Funèse. Ale tady mi docela sednul. Klasická bláznivá konverzačka, ve které dojde ke spoustě záměn, předstírání a zabouchávání dveří. Dost se mi líbila Emmanuelle Béart jako Richardova sousedka. Naopak moc mi sem nesednul Richard Bohringer jako její manžel, v první polovině jako cholerický žárlivec ještě ujde, ale na konci je vidět, že komedie mu moc nejde. A nejlepší herec ve filmu... jsou dveře. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a jeho bláznivé komedie mne provázely dobou mého dospívání. Tahle mne ale minula a viděl jsem ji zásluhou ČT až dnes. A jsem ČT vděčný, že vysílá i tuto klasiku. Pobavil jsem se jak už dávno ne. Skvělý film, poplete Pierre a krásná Emmanuelle mi zpříjemnili večer po nádherném dovolenkovém dni. A já nemohu jinak než dát 5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama