Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Videa (2)

Promo 1

Recenze (19)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o velkou bizarnost, na kterou jsem narazil náhodou, přes související zajímavost s filmem Kelly´s Heroes. Navzdory bizaritě se jedná o docela humornou záležitost, která má rozumnou stopáž i počet dílů. Tankové bitvy jsou dělané s vtipnou nadsázkou a humor osádek je občas velice trefný. Oblíbil jsem si posádku StuG III, postavu Mako a neskutečné hlášky od Darjeeling. První díl mne tolik nezaujal, ale od druhého dílu jsem to sjel najednou a dost sem se bavil. (11.05.2018) Po opětovném shlédnutí musím podotknout, že na seriálu je bohužel vidět, že neměli moc velký rozpočet. Animace je (kromě tanků) statická a na japonské poměry průměrná. Stejně tak děj je dost mizerný, ale to není příliš překvapivé. Co je stále skvělé je obrovská porce bizarit, které jsou dávkovány postupně, takže je v každém dílu na co se těšit. Různé technické údaje a zajímavosti k jednotlivým tankům se také objevují poměrně často, což velmi potěší (tedy alespoň fanoušky tanků). Hodnocení ponechávám tak jak bylo, jedna z hvězd je za ty tanky a druhá za ty haluze (zbylé dvě ukazují přibližnou kvalitu zbytku). (04.01.2024) ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně hvězdu dávám jen za to, že takový seriály nejsou, a nebo pokud ano neznám.  Poprvé jsem viděl film a bylo to kupodivu dobré :), ale viděl jsem první díl a hned jsem si říkal ok. Hodně moc ukecané malé holčičky a nic se neděje, druhý díl to jenom potvrzoval s tím, že Vám ukazují, jak tank vlastně ovládat.    Dám šanci všem filmům, ale u tohohle anime jsem skončil pro ztrátu času. Prostě kromě pár akčních sekvencí to není nikterak zajímavé. ()

Reklama

renegad 

všechny recenze uživatele

Dávno som sa tak dobre nepobavil pri sledovaní nejakého Anime seriálu. Ale poďme pekne poporiadku. 1.* Za to že mám rád netradičné námety. A netvrďte mi že kombinácia stredoškoláčky a tanky nie je netradičný námet. 2.* Za vydarené zábery z čela tanku. 3.* Za LT. 38 a Hetzer. 4.* Za šialené kamufláže. A 5.* za to že to celé vzniklo vďaka hre World of Tanks kde momentálne poctivo zarezávam aby som dal dokopy celý tým. Fajnové pokoukáníčko pre milovníkov tankov. Aj keď občas to dievčenské pišťanie lezie na nervy. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Originálny námet a tradične sladké dievčatká. Dozviete sa niečo o skutočných tankoch a bojovej taktike. A zistíte, že priemerná japonská stredoškoláčka vydrží dvakrát viac ako Chuck Norris v najlepších rokoch. Skrátka milý seriál. Aj keď troška padnutý na hlavu :-). (Videné vrátane špeciálov až po Banquet war!) PS: Na rok 2014 je avizované ďalšie OVA a dokonca aj film. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Absurdita na n-tou. Kupodivu ale funguje víc než dobře. Kombinace středoškolských kroužků a obrněné techniky z WWII je dokonalá a až nebudou tankové bitvy ze strategického hlediska nijak převratné, jsou velmi dobře filmově zpracovány. Nedokážu si představit, co by se stalo při větším rozsahu, ale při délce 12 dílů to funguje dokonale. A navíc, pokud jste aspoň minimální fanda do vojenské techniky, tak překousnete i školní pasáže. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (9)

  • Posádka stíhače tanků StuG III, neboli tým Hroch, dává jednotlivým členům posádky přezdívky podle historických osobností. Velitelka/Radistka je přezdívaná "Erwin", což odkazuje na polního maršála třetí říše Erwina J. E. Rommela. Střelec je přezdívaná "Saemonza", čímž odkazuje na středověkého samuraje Sanadu Saemon-no-Suke Yukimura. Nabíječ je přezdívaná "Caesar" - odkaz na římského generála a diktátora Julia Caesara. A nakonec řidič týmu je předzdívaná "Oryō" - zabražděnou japonskou architektku a 1. ženu významného politika v období Meidži. (MartinTaylor)
  • V seriálu se objevuje nemálé množství válečné techniky používané převáždě za 2. světové války. Akademie Ooarai používá směsici německý, amerických, francouzských a japonských tanků a stíhačů tanků. Přesněji Panzer IV, Tiger Porshe, Panzer 38(t) posléze přestavěný na Hetzer, StuG III, M3 Lee, B1, Type 89 I-gó a Type 3 Chi-Nu. Akademie Svaté Glorie používá britské tanky Matilda II a Churchil. Akademie Pravda zase používá sovětskou techniku, tanky T-34/76, T34/85, IS-2 a KV-2. Akademie Kuromorimine pro změnu vlastní téměř kompletní palebnou sílu Třetí říše. Od tanků Panzer III, Panther, Tiger, Tiger II přes stíhače tanků Jagdpanzer IV, Jagdpanther, Elephant a Jagdtiger až dokonce po supertěžký tank MAUS. Akademie Sanders si libuje v používání amerických tanků M4 Sherman včetně Varatn M4A6 Sherman a M4A3E8 Sherman Firefly. (MartinTaylor)
  • Dívky, především posádka StuGu, často zmiňují historické bitvy a vojevůdce, jako je Caesar nebo Sun Tzu. Jejich nejoblíbenější je zřejmě německý tankový generál Heinz Guderian, který je zmíněn hned v několika dílech. (MartinTaylor)

Reklama

Reklama