Reklama

Reklama

VOD (1)

Do jedné nejmenované jihoamerické země přijíždí v nákladním vagónu muž. Až splní svůj úkol, vyinkasuje peníze, stejně nenápadně ze země zase odjede. Tím mužem je Rital, nájemný vrah, který má zabít prezidenta při návštěvě jeho milenky. Rital čeká na svého muže v hostinci vedle honosné vily, kde se má prezident objevit. Spolu s ním čeká na konec samozvaného diktátora vnuk bývalého presidenta Chico, naivní mladíček, který má ihned po atentátu, za podpory revolučních sil, nastoupit svůj úřad. Ale ideály a cíle revolucionářů nejsou zdaleka tak čisté a vlastenecké, jak se Chico domníval… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Drsného Lino Venturu si najmou revolucionáři odkudsi ze Střední Ameriky, aby zabil tyranského prezidenta. Pod ochranu mu dají i náhradní hlavu státu, vnuka prezidenta bývalého. Aby problémů nebylo málo, začnou se, jak tomu obvykle bývá, vraždit i revolucionáři mezi sebou a země spěje k chaosu a občanské válce. Celkem dobrý film. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura v pro něj poněkud netypické roli nájemného zabijáka s morálním kodexem, se slabostí pro mladé, čerstvé.....cibulky, najatého revolucionáři na vraždu tamějšího prezidenta-diktátora, krátící si dlouhou chvíli partičkami dámy a dávající rychlokurs zvaný škola života, mladému idealistickému revolucionáři, třesoucího se na převzetí moci. Plán je zcela prostý. Jak už to však s revolucemi bývá, můžete se spolehnout pouze na jednu věc. Dopadne (to) přesně naopak. Nastrčená figurka, společně se žoldákem, je potřeba odstranit, neboť další (předem domluvení) hladoví vlci, se třesou na převzetí moci a žijící svědek je luxus, který si nemůžou dovolit. A tak než Lino resp. Rital naskočí na vlak s příští stanicí „neznámá“ , bude muset za těch dvacet tisíc, snížit počet místních obyvatel, o více než jednu původně zamýšlenou. [Le rapace není veskrze nekompromisní syrovou žánrovkou, jak by se mohlo na první pohled zdát, nicméně charismatický Lino Ventura, dávající své postavě další rozměr, je společně s hudebním doprovodem F. de Roubaixe dostatečným důvodem, pro jeho shlédnutí]. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura vymenil Paríž a baloňák za Latinskú Ameriku a prepotenú košelu...a veľa sa toho nezmenilo. Vo svojom jadre ide o klasický western, aj keď sa film tvári ako politický thriller. Lenže tu nejde o žiaden politický komentár, ale o starú dobrú chlapskú zábavu a nejaké tie všeobecnejšie múdra. Prvá polovica sa odohráva takmer celá v jednej miestnosti, až má človek dojem, že ide o adaptáciu divadelnej hry. Tá druhá rozväzuje všetkým ruky, rozumej začne jedna veľká prestrelka, kde sa bojíte, že bude vystrielaná minimálne polovička Latinskej Ameriky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká filmový dezert, žádnej dialog navíc, žádná zoufalá scéna, všechno do sebe krásně zacvaklo a vytvořilo moc příjemný čas stravený u tohoto filmu. Lino jako neznámý cizinec co se zaplete s politickým spektrem kdesi v jihoamerický prdeli nemá chybu "další lidovej hrdina, kterýmu smrdí lid....jako vždycky." Ironii i osobní nezúčastněnost na nějaký vykurvený revoluci v podání hlavního hrdiny jsem baštil i s papírem. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Bude jako jeho stín, vždycky potřebujeme své stíny!" Skvělý thriller na pomezí westernu získal svou kvalitu především díky lino Venturovi, který mí zde velice připomíná drsnost a charisma Charlese Bronsona. Nelze ale také zapomenout na povedené dialogy, který není moc, ale když, tak stojí za to. "Já nemám dobré důvody, já mám svoje a ty my stačí!" ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama