Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

noby odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina je na tenhle typ filmu nemožně natahovaná, ale jako drama docela funguje, ostatně k nekonečnému padání hlouběji a hlouběji do zoufalství se to hodí. Pak se ovšem BUM někdo nesmyslně rozhodne příběh posunout tam, kam je třeba, a jakákoli účast je pryč. Film se pak už naštěstí nesnaží být dramatem a přechází v thriller, který je překvapivě vcelku slušný. Bohužel trvá asi dvě minuty, pak se pět klipovitě opakuje a následně BUM RATATA uvolní pozice stupidní střílečce, která nejen že není o ničem jiném než střílení do všeho, co se pohne, ale ještě se to snaží obhajovat. Když ještě Uwe na konec narouboval stylový exit, aby hrdina vypadal cool, bylo mi z tohohle díla slušně nevolno. Snad bych byl dal i jednu hvězdu za začátek, ale pak jsem otevřel čsfd, přečetl pár komentářů, lehce se usmívajících nad hrdinovým lidovým, „spravedlivým“ tažením, udělalo se mi nevolno téměř fyzicky a proti svým zvyklostem a zcela nelogicky a zbytečně hážu proti stěně hvězdiček svůj odpad. A jdu hledat naivní romcom. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll = velice španý filmy. A to tak, že se nejedná o béčka nebo snad ani "céčka", ale přímo o "déčkový" utrpení, na který se nedá dívat. Co se ale stane, když se náhodou Uwe splete(?) a natočí i napíše něco jako tohle?! No kupodivu vznikne vcelku slušnej a obstojnej film (ano, to myslím naprosto vážně). Akce je až v závěru, předtím se jedná spíš o drama, kde by se bezmoc skoro dala krájet. Ono totiž to téma odráží aktuální (finanční) problematiku a ukazuje, co se teoreticky může stát každýmu z nás. Na čistý čtyři hvězdy to není, spíš se to drží prstama za římsu tohoto hodnocení a snaží se tam vyhoupnout. 3,5/5* ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ani se mi tomu nechtělo věřit. Je to sice průměrný film, ale na Bolla to jde. Sice je to fakt blbá zápletka o pomstě, ale budiž. Také mi nepřišlo, že by se natáčelo zrovna v New Yorku, ale budiž. Když může být Praha Curychem, proč ne. Ovšem obsazení je vskutku perlička. Purcell jde poslední dobou z jednoho propadáku do druhého, John Heard vypadá, že každou chvíli zakuká na infarkt, nezdravě nateklýho Furlonga asi vytáhli rovnou z podstolu nějakýho baru, ale aspoň mu zakryli ten bílý prášek pod nosem a Keith David s Michaelem Paré jsou jen figurky co tlachají u oběda. Nutno připomenout Erica Robertse, který stárne rychlým tempem a jeho charizma už není to co bývalo, o herectví mluvit nelze. No máme tu pěknou sbírku zapadlých hvězdiček, které tenhle snímek moc nerozzářili. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě jedno z největších překvapení za poslední dobu.Předesílám,že nesnáším kapitalismus jako takový a pokud k tomu dáte příběh Jima,kterého postihla jedna z příčin světové finanční krize okolo roku 2008 a hlavně její vypuknutí v Americe,kde se rozdávali peníze jak na běžícím páse jen ,aby na těch lidech zbohatli nenasytní bankéři k když věděli,že ty lidi na to nikdy nebudou mít.Do jedné takové pasti se dostal i Jimy ,který důvěřoval svému makléři,který mu jaksi investoval peníze tak kde to celé krachlo a on se pak pomalu dostává do spirály,která není příjemná.Navíc se stará o nemocnou ženu a její péče taky bohužel stojí hodně.Když se Jimovi zabije žena,přijde o vše a už neví co s tím tak se rozhodne to jednou pro vždy těmhle zrmdanejm kravaťákům vytmavit a dát najevo,že lidi nejsou jen šachový figurky se kterýma si oni budou hrát a cejtit se v pozici nad lidí.Nemam k tomuhle filmu výhrady a udělal bych nejradši to samý.Za mě celkově 95 %a pět hvězd. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je nevyzpytatelný nezmar. Ač většina jeho filmů patří ke kinematografickému braku, už několikrát dokázal, že umí napsat, potažmo natočit film, který má svou kvalitu. A Assault on Wall Street je právě jedním z nich. A vlastně stačilo jen zasadit obyčejný příběh po pomstě do prostředí finanční krize okolo Wall Street a přidat nekompromisní závěr. Boll tak po skvělých Tunnel Rats a Rampage přidává do filmografie další zajímavý kousek. A možná i časem přijde sám na to, že točit už několikáté Bloodrayne, In the Name of the King nebo se stále pokoušet o filmové adaptace her není tou správnou cestou. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama