Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Takeshi Kovacs se v novém pouzdře kvůli práci vrací na Harlanův svět. Zjistí, že planetou zmítá válka a jeho dávno ztracená láska se ukrývá ve stínech. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada Altered Carbon pro mě byla totální pecka a hrozně jsem se těšil na další. Až do té míry, že jsem několik dlouhých měsíců pouze vyhlížel její potvrzení, ač jsem věděl, že se bude muset obejít bez Joela Kinnamana, ale říkal jsem si, že to nebude taková hrůza. A krom čtenářů knihy, jež seriál zklamal, jsem v tom rozhodně nebyl sám. Nicméně pak přišly trailery a datum vydání a mé nadšení bylo pryč, vůbec jsem tu euforii jako tenkrát necítil, což se po prvním díle, kdy jsem si dal týden pauzu, pouze prohloubilo. Ukázalo se, že můj oblíbený Kovacs s agentkou Ortegou byly mnohem důležitějšími podpěrníky mé zábavy, bez nichž to prostě nešlo. Proti Anthonymu Mackiemu nemůžu říct vůbec nic a celý seriál si poctivě prožil a zahrál, včetně vypjatých emocí v posledním díle (díkybohu zkrácení na 8), nicméně pro mě to prostě není hvězda, jeho charisma není dostatečné a je jen jedním z mnoha stoupenců Marvelu, mimo nějž nikoho moc nezajímá (viz nudný Netflix film IO) a bohužel jsem se od toho nedokázal oprostit, ačkoliv mi ani druhá řada nepřišla o moc levnější, méně výpravnější nebo výplňkovější. Stejně je to pro mě obří zklamání a neumím si představit, co by mé dojmy zlepšilo v doslova hypotetické řadě třetí (tedy vlastně vím, nahoře jsem to popsal, ale nevidím to příliš reálně). Vlastně cítím podobné rozčarování jako po vyhození Spaceyho během již natáčené poslední řady House of Cards, ačkoliv v preprodukci Altered Carbon bylo vše jasné dané. Ale hořké pocity zůstávají. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

První řada Altered Carbon měla zarputilého, ale i emocionální Joela Kinnamana, několik výborných akčních scén a zajímavou detektivní zápletku s vraždou, jejíž řešení si objednala sama oživená oběť. Druhá řada nemá nic z toho. Místo toho se tady nad základní koncept zálohování vědomí vrší umělé inteligence, virtuální reality, implantáty, technologie starších ras, navíc se tu šachuje se starými postavami v nových tělech a někdy i s novými jmény… Zorientovat se v tom dá, ale ono je to vlastně jedno. Na to, že se tady Carbon snaží pracovat s tak osobními tématy jako navazování na starou lásku nebo vývoj názorů versus zrazení ideálů, je ve výsledku až překvapivě studený, odtažitý. Anthony Mackie v hlavní roli se bohužel celou dobu tváří stejně, takže ty emoce opravdu moc neprodá. Těžko říct, nakolik je to v režijním vedení a nakolik v herci nebo jestli to byla snaha o stoické drsňáctví. Kinnaman každopádně byl ve stejné roli mnohem lepší. Zbytek obsazení na tom není o moc lépe než Mackie, jedinou světlou výjimkou je Chris Conner a jeho Poe. U něj emoce fungují a jeho dějová linka je asi to nejlepší to na druhé řadě. Celý ten guláš sci-fi konceptů se ani nepřeklápí v zábavné béčko. Na to se nejen bere příliš vážně, ale navíc ubírá na nekompromisnosti, nenabízí nijak zvlášť skvělé akční scény a je zjevně levnější, natočený v pár kulisách. První řada Altered Carbon je naštěstí v podstatě uzavřená, takže ji pořád můžu doporučit, ale pokračovat již netřeba. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ani prvá sezóna nebola žiadna extratrieda, ale aspoň mala Kinnamana, Purefoya, detektívnu zápletku a vyzerala celkom výpravne. Toto je šialene nezvládnutý scenáristický guláš, v ktorom som sa nedokázal zorientovať, kto je kto, o čo tam vlastne ide, kde začína a končí virtuálna realita, kto je nové telo ktorej postavy z 1. sezóny... a vôbec, prečo by som na to mal pozerať. Jediná ako-tak sympatická postava je Poe, ostatní sú iba biomasa hovoriaca veci, ktoré nedávajú v podstate žiadny zmysel. Navyše to má očividne nižší rozpočet, úplne všetko sa odohráva v takých tých lepenkových štúdiových kulisách postavených niekde v hangári, akčné scény sú zredukované na bitky v opustených skladoch a tmavých chodbách ako v tých najslabších komiksových seriáloch. Celé zle. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně nefunkční a nepěknej guláš s nezajímavými postavami s nesympatickými tvářemi, jejichž osobní motivy mě bavily asi tolik jako veškerej zbytek všeho v této sérii. O nápaditost cyberpunkového scifi zde nemá cenu mluvat - neexistuje. Kulisy jsou levné, akce špatná. Takže je to jasný. Zbytečná slátanina, se kterou nemělo cenu ztrácet čas. Oproti první sérii úpadek, jenž není hodno pozornosti. Teď si tím jsem jist, ale bože, proč já mám potřebu dokoukávat něco, co na mne od prvního dílu nepůsobí nijak atraktivně a s každým dalším dílem mě ta show jenon více utvrzuje ve svých nedostatcích.Tohle se budu muset odnaučit. Možná to nevypadá jako něco absolutně nekoukatelného, ale odpad patří i projektům, které lze považovat za ztrátu času, protože divákovi nijak nevykompenzují čas, který tomu věnuje. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý odvar první série. Překombinovaný příběh a méně charismatické pouzdro ještě kazí očividné šetření na výpravě. Lepenkové kulisy a laciné triky Harlanova světa jsou ve srovnání s Blade Runnerovskou Zemí směšné. Ubylo nahoty a bohužel i Dichen Lachman. Akce chaotická a nepřehledná. Jediná slušná a pochopitelná postava je Poe. Koukat se na to dá, ale spíš jde o promarněnou šanci. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama