Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to ze všech tří dílů asi ten nejkoukatelnější, ale směs trapných, naivních a hlavně nesměšných vtipů je tak žalostná, že i dva zkušení komici Villagio a Pozzeto se hodně herecky opakují. Chybí nějaký nosný příběh a epizodní kanonáda těch nejobyčejnějších vtípků je tak prvoplánová až se divák lajk diví a odborná kritika žasne nad tupostí dvou pánů pitvořících se před kamerou. Nechápu tak vysoké hodnocení. Super filmy tady mají sotva 50% a jak tomuhle škváru někdo může napálit plný počet hvězdiček to je záhada. Fakt úděsná komedie. 20% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Účelová defraudácia konvencií a stokrát opakované vtipu, ktorý siaha k svojim limitom. Ak Pain and gain je morbídnou stupiditkou terajších vysokoškolákov, tak Fantozziho nanajvýš priemerné gagy, reč tela a pády strojov a zariadení je 80-tkovým béčkovým vrcholom, ktorý už z dnešného hľadiska vyznieva značne škrípajúco. 3 za to, že niekedy som už nechápal podaktoré absurdity, ktoré už zvrátenejším spôsobom vari nešli vyjadriť. Lacná kamera, dej nič moc. ()

Reklama

haffen 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš crazy a upadalo to do trápneho detinského humoru. Detinského a veľmi sileného humoru. Nemám rád filmy, ktoré sú bez štipky deja. A nepomôže tomu ani akýkoľvek vtipný ("vtipný") humor. Aj crazy komédia potrebuje nejaký dej. Okrem Mr. Beana, ale to je iný kaliber. EDIT: pri sledovaní tohoto filmu som si spomenul na Funésov Topiaci sa stebla chytá, kde bola podobná scénka z kostola. Oproti tej kde som mrel od smiechu mi toto prišlo ako úplne trápna záležitosť. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 5,8/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 75,3% | Opravdu HODNĚ bláznivá komedie. Ano..., je to takové kýčovité, jednoduché a nehodnotné. Ale tady se vážně zasmějete. Renato Pozzetto a Paolo Villaggio vypadají jako největší blbečkové pod sluncem (když nepočítáme pana Beana :). Doporučujeme si před tímto filmem jít odskočit, protože jinak byste to možná nestihli :-))... Ale fakt, nekecáme! :O) 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že při našem dalším kontaktu by se tahle třípatrová chaloupka z hvězdiček sesypala jako výsledková listina Tour de France z roku 1998. Protože ale moje pocity dále povídají i něco o tom, že bych si měl nechat rezervu pro další dvě pokračování, má Bláznivá komedie trojku jistou. To se bohužel nedá říct o mně a dnešním večeru... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama