Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle kousku se Audiardova novinka Prorok stává jedním z nejočekávanějších filmů zbytku roku, už aby byl listopad. Více k filmu později. -- Vynikajií spojení evopské senzitivity a americké žánrové atraktivnosti (Hitchcock, gangsterka). Vincent Cassell i Emanuelle Devos herecky prvotřídní, už dlouho jsem si takhle neužíval chemie mezi postavami. 90%. ()

Nattynax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminální zápletka, postupně gradující atmosféra, napínavé momenty a nepředvídatelný děj. Přesto všechno je pro mě Sur mes lèvres především milostnou romancí. Na začátku dva lidé, kteří se vzájemně využijí, na konci, kteří se potřebují. Rodící se vztah mezi Paulem a Carlou je ukazován jen v náznacích a o to možná působí silněji. Pracuje tak divákova fantazie. Líbilo se mi i to pozvolné tempo první poloviny, bez něhož by závěrečná část filmu nezanechala takový dojem. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvelý film kde príbeh netvoria udalosti samotné, ako skôr hravý spôsb a nápady ktoré tieto udalosti vytvárajú. To platí aj pre postavy - nejde o ich hĺbkovú charakterizáciu, ale znova o ich zaujímavé a nejednoznačné vlastnosti, vďaka čomu sa ocitajú v neobvyklých situáciach. Originálne, skvelo zahraté a zábavné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK TO VÍTE?“ … ,,ODEZÍRÁM ZE RTŮ“..... /// … a pak za ucho naslouchadlo si dala. No a když ji všichni srali, tak si ho sundala…Nahluchlá (lehce… lehce…) sekretářka a Vincent, chlápek propuštěnej na podmínku. Oba mají právo na lásku, hledaj si cestičku… až zjistí, že pro některý věci, je jejich spojení přímo smrtící! (ne vole, sex ne!) Romantická krimi, řízlá (psycho?) dramatem… POMALU… POMALU …DOBŘE…ANO…ANO … (no tak schválně…. teď se ukaž blamáž!) Cassel, kterýmu tyhle podezřelý typy jdou parádně a právě jen a jedině von se hodí do takovýhodle nenormálního snímku. Jinak – škoda toho nevyrovnanýho vypravěčskýho tempa! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na piču slyším. Mám ještě šanci někoho vojebat? (Né vole, sex né….) 2.) Jsem zloděj a hledám parťáka. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Osvěžující netypicky milostné drama. I když je vždy předem jasné, že když se ve filmu sejdou dva osamělí lidé, ať už jakkoliv jsou rozdílní, tak se spolu zákonitě nějak zapletou. Pro mě dobrá alternativa k americkým nebo britským romantickým komediím, tohle je vážně úplně jiná love story. ____Závěrečná past byla brilantní. /16. 7. 2010/__________ Po opětovném shlédnutí přidávám pomyslmou půlhvězdičku. Ve filmu je skvěle využitý motiv rukou, které jsou prázdné, zraněné, něžně se dotýkající a teprve na konci dosáhnou cíle - obejmou někoho._____ A zvuk i obraz výstižně předvádějí to, co je jasně dané hrdinčinou hluchotou. Ona neslyší všechno a ví to, ale ani ostatní "nepostižení" lidé nevidí, neslyší a hlavně nevědí vše, co se kolem nich děje. Jednají jen podle útržků událostí, které se k nim dostanou. Tak i rozhodnutí okrást zloděje padne na základě matoucích a nejistých důkazů._____ Ve zkratce tohle vystihuje minipříběh Paulova kurátora, o kterém se divák může jen domýšlet, co a proč se stalo. Poulův a Carlin příběh zná důkladněji, ale je jasné, že ani tady neví vše._____Nahrává tomu i záměrně nepřesná kamera a záběry jakoby přes klíčovou dírku. Oproti většině polopatistických filmů, tohle dílko dává příležitost, aby si divák mnohé motivy a jednání vysvětlil podle sebe. Díky za to. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama