Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi-thriller se závanem heist movie. Celých 115 min naplněných bezezbytku, postupně rozvíjející zajímavý příběh, který ač celou dobu vypadá na jasnou romanci, vrcholí v tomto smyslu až na samém konci. A mezi tím napětí, velmi zajímavý audiovizuál postavený na hrdinčině postižení, které je zároveň její předností a i špetka černého humoru. Vincent Cassel navíc tentokrát nepůsobí jako absolutní lev salonu ale předvádí mnohem více civilní stránky jeho hereckého umu. Lepší 4* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ten příběh by vyzněl lépe v tištěné podobě. Film je totiž dost nepřátelský k delším časovým úsekům, ve kterých se zdánlivě nic neděje, jen se budují vztahy a atmosféra. Jistě, kdyby to Audiard uspěchal, ten závěr by nevyzněl tak silně, na druhou stranu je to přece jen krimi, a i když jde ve všech směrech o nadprůměr (scénář, herecké výkony, kamera společně se zvukem), je to celé takové knižní. Kapitola I, II... Film potřebuje trochu jiný pohled. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Výborné francouzské drama mixnuté krimi zápletkou s oprvadu zajimavými hrdiny. Carla a Paul - postavy, které z počátku nijak sympatické nejsou, ale s postupem času si k nim člověk vytvoří určitý vztah, fandí jim a drží palce. Chemie mezi nimi je neuveřitelně silná! Film samotný je minimalistický, první třetina se nese v klidném tempu, kdy se divák oťukává s ústřední dvojicí, ale zbytek filmu pomalé tempo bohatě vynahrazuje. Místy napínavé jako malé gatě. Každopádně, pokud čekáte akční jízdu a velkolepě pojaté drama, tady jste na špatné adrese... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel a Emmanuelle Devos v tomto filmu předvedli svůj dokonalý herecký um. Vincent tu hraje zlodějíčka, jehož postavu se snaží zjemnit tak, jak jsem to v jeho předešlých filmech ještě neviděl. Co naplat, pořád je to hodně málo a pořád jsem z něj měl obrovský respekt. Hra jeho očí je evidentně mocná čarodějka. Emmanuelle Devos tu pro změnu hraje nešťastnou osobu, která se snaží ve svém světě najít kus dobra. Ostatní se jí v práci smějí a já tomu popravdě nerozumím, protože krásnější francouzskou herečku bych málo kde dohledal. No a tihle dva se následně sejdou a kdyby se tak výrazně nevyužívali, asi bych dal i pět hvězd. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4 *. Herecky vynikající, Cassel hraje co to dá a toho tajemného kriminálníka s umaštěnými vlasy mu prostě musíte věřit. Devos neméně dobrá, polohluchou sekretářku z které se stává zdatná manipulátorka, hraje perfektně. Scénář je hodně zajímavyý. Závěr je jak napjaté kšandy i když by to chtělo jiný konec. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama