Reklama

Reklama

Kluk ve světě příšer

  • Japonsko Bakemono no ko (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o důležitosti rodiny, lásky a cti vyniká fascinujícím mistrovstvím animace japonského režiséra Mamoru Hosody. Devítiletý Kjúta je obyčejný kluk z moderního Tokia. Hodně věcí o životě ještě neví a neměl dosud ani tušení o tom, že vedle reálného světa existuje ještě skrytý fantazijní svět obývaný zvířaty. Až do chvíle, než se v něm náhodou sám ocitl. V kouzelném světě Džútengai ale nejsou lidé příliš vítáni a celou zemí navíc zmítají nepokoje s nástupem nového panovníka. Chlapce se ujme osamělý medvědí válečník, aby ho uchránil nebezpečí v neznámém světě. (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (54)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jedna krásná ukázka japonské animace, kdy na první pohled máte pocit, že se jedná jen o něco, co navazuje na klasické fantasy příběhy o Opičím králi, ale ve skutečnosti se jedná spíše o film, který si bere to nejlepší z akční školy a přenáší to do roviny, kde je to přístupné dětem. Přesto dovede vyjádřit silné emoce. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Když Ghibli vytvoří nové dílo, které postavami připomíná minulá díla Ghibli, tak nějak mi to nevadí. Spíše naopak. Zde však vidím prakticky totožný design postav jako z Ookami kodomo no Ame to Yuki nebo Toki wo Kakeru Shoujo... Na to si však člověk zvykne. Je mu představen vcelku zajímavý začátek osamoceného potomka, který začne zábavnou formou inklinovat k životu s odlišnou rasou, než jsou lidé. Rasou, která v sobě nechová zlo (krásná pointa pak na konci). Okolo poloviny se však film přehoupne na o 8 let později a přesně v tuto chvíli to začne ztrácet šťávu. Jednostranné zalíbení, hrdina si drží svůj postoj ke světu jen kvůli tomu, že se tak choval na začátku, objeven záporáka, ... Všechno začne být takové divně přehnané a je to škoda. O zakončení ani nemluvě, velké zklamání. Dobrá idea, urputně trestuhodné zpracování. Závěrem musím zmínit hudbu, ta byla velmi hezká. Ale pokud bych něco doporučil, radši shlédněte výše zmíněné jeho předchozí 2 filmy. Obzvláště Ookami kodomo patří k mým šíleně oblíbeným pohodovkám ke klidnému večeru nebo i jako předvedení "co je to anime" osobám, kteří ještě žádné neviděli. Silný začátek, slabý konec: 55% ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Jak jeden (přeber si to, jak chceš) k rodině přišel. Malý klučina uteče z domova a nechtěně překročí hranice světů připomíná Chihiro vstoupivší to země lázeňských a jiných duchů. Klučina se zabydlí u samuraje, kde oba dva se navzájem snaží najít cestu jeden k druhému. Následují skvělé a neotřelé nápady, zabalené do nenudícího příběhu a vykreslené špičkovou animaci. Nepopíratelný vztah otce-syna případně rodiče-dítěte nese s sebou ukázku vzniku pevného vztahu-pouta i přes prvotní nechutě a přemáhání se obou hrdinů ke kompromisům. Proto sledování hlavně této proměny charakterů zůstává nejdéle a jako nejsilnější zážitek. Kluk ve světě příšer – řekněme si to upřímně – je bohužel nejslabší počin Mamorua Hosody za posledních skoro 10 let, ovšem i přesto se nebojím tenhle film zařadit do světových top 10 animovaných děl 2015. Takže i když nejslabší, pořád je to jedno z top anime, které rozhodně stojí za vidění. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film je jednoznačně Hosodův, páchne po něm v každém záběru. Je sice fakt, že některé scény mi přišly nadbytečné, ale i tak jsem si film užila. Na začátku trochu trvalo, než jsem se do toho vžila, ale postupem času jsem si na všechny zvykla a nechala se jimi „oslňovat“. Přestože mi přišlo, že některá směřování příběhu a příchod některých postav tam byl čistě účelový, tak jsem si říkala, že je to jen pohádka čili takové mechanismy jsou v pořádku. Vlastně to není nic víc než kouzelná pohádka o mluvících zvířatech, bajka (?), která má samozřejmě poučení. Nic mimořádného. Ale mně se líbilo. Slabší 4*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Japonci animované filmy točiť proste vedia. Majú ohromný talent a rovnako ako už v minulosti sme mali možnosť vidieť, tak "The Boy And The Beast" patrí medzi ich ďalšie ukážky talentu. Mamoru Hosoda v minulosti urobil prvú sériu môjho obľúbeného seriálu Digimon. A myslite si o mne čo chcete, podľa mňa to bol veľmi dobre spracovaný seriál. V prípade "The Boy And The Beast" musím povedať, že opäť je vidno veľmi dobrý film s nádhernými animáciami, veľmi dobre spracovanými postavami a veľkou dávkou kreativity. Musím povedať, že vzťah medzi chlapcom a bojovníkom, ktorý sa chce stať lordom. Vo filme sú podľa mňa vynikajúce metafory a vizuálne efekty, ktoré skutočne berú dych, ale súčasne je tu aj kopec momentiek, o ktorých človek nepovie inak, že sú to úžasné momenty, na ktoré človek bude spomínať ešte dlho. Možno keby som mal výtku, tak by som povedal, že príbeh je podľa mňa v druhej polke filmu dosť komplikovaný a má v sebe príliš veľa detailov a dejových línií, ktoré som už miestami nevedel sledovať a trošku som sa v tom strácal a možno v prvej polhodinke má človek pocit, že veci nesmerujú dokopy nikam. Ale keď sa film rozbehne, tak je to skutočne poriadna dávka akcie, zábavy a skutočne aj veľmi dobrej drámy. Je to jeden z najlepších animovaných filmov tohto roku a ja ho môžem len odporúčať. Určite si tento film pozrite. Je to vynikajúce dobrodružstvo s vynikajúcimi hrdinami, na ktorých tak skoro nezabudnete. Stojí za pozornosť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama