Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stropem prokapávající voda doslova změní život mladé Syd (Radha Mitchell), naivní a ctižádostivé asistentce redaktora slavného newyorského fotografického časopisu. Kvůli ní zazvoní u své sousedky, kdysi slavné umělecké fotografky Lucy Berliner (Ally Sheedy). Na heroinu závislá Lucy žije se svojí milenkou Gretou (Patricia Clarkson), bývalou Fassbinderovou dvorní herečkou, v bizardním světě party a drog... (Pohrobek)

(více)

Recenze (30)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Na fotky Lucy Berliner by som sa pozeral dnes a denne. Na Radhu Mitchell tiež, Ally Sheedy beriem za kamarátku. A Patriciu Clarkson musíme zachrániť - hoc verím, že pán Fassbinder jej dal zabrať a bude to fuška ! LOVE HURTS ! P.S. Radha je kombináciou dvoch Emmanuell - Mrs. Polanskej / Seigner / a Béart. P.P.S. Číslo 5 fakt žije. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Podobně pojaté jako Laurel Canyon.Bohémský život kdysi úspěšné a vynikající fotografky Lucy (10 let už nepublikuje ani nevystavuje, ale stále fotí), který už pomalu bez drog začíná ztrácet své kouzlo a tuctový život pomocné redaktorky Syd, která si teprve začíná budovat svoji naplánovanou kariéru. V okamžiku, kdy si vpadnou do života, se Syd nejprve domnívá, že našla neznámou umělkyni s kterou by na sebe mohla upozornit, ale překvapení v redakci nad známým jménem „Kdy se vrátila? Jak je možné, že to nevíme? Kdo ještě o tom ví?“ jí zaskočí. Chtějí publikovat její návrat, cokoliv, hned. Jeden společný víkend a vzájemná přitažlivost obou žen přeroste ve vášnivý lesbický vztah zdokumentovaný odvážnými snímky. Talent, ambice, láska, drogy a smrt v rozhodně zajímavém filmu. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přidávám k tomuto filmu jubilejní 100. hodnocení. Snímek, který mne dokázal upoutat od první po poslední minutu. Neokoukané tváře, které rozehrávají lesbické drama, jehož erotičko je leitmotivem celého filmu, jsou devizou. Zejména krásná Radha Mitchell, o té se mi asi bude zdát. Celou dobu to byl jednoznačně pětihvězdičkový film. Proč tedy nakonec jen 4*? Protože když už tak hezky oddalujeme ty lesbické scény, očekávám, že na konci bude jedna extrascéna. A to se tedy (vrcholné umění) nekonalo. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

High art? To jistě ne. Jen pseudoartová hromádka scénáristického neštěstí, v iritujícím vedení nesympatických figurantů z hollywoodské periferie a námětem falešným jak vyumělkovaná imprese v otisklé titulní fotografii. Očekávané nekrologické finále už nemohlo být více nemohoucí a snímek tak pasovalo mezi druh, jehož přemnožení by mou posedlost filmem zaměnilo v etapu večerního pletení ponožek - možná mnohem méně povznášející zábavě, při které však nehrozí fyzická nevolnost, kterou mi zde přivodila Patricia Clarkson. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Po delší době jeden z filmů s lesbickou tématikou, při jehož sledování se mi neotvírala kudla v kapse. Přirozený, bez nejapného žertování, přehnaného vyzdvihování "jinakosti" hlavních představitelek, vztyčování duhových vlajek a jiných podobných rozčilujících vycpávek. Plné hodnocení nedávám z úplného přesvědčení o dokonalosti filmu, spíš se v něm odráží vděčnost a chuť režisérce za vznik Vrcholného umění poděkovat . ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Postava Lucy je založena na životě a díle Nan Goldin, známé fotografce zachycující život mladých lidí, jehož součástí byly drogy a sexuální experimenty. (HellFire)

Reklama

Reklama