Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet 142.949 AUD (približne $100,000)Tržby USA Tržby Celosvetovo $96,372▐ Zombii filmov nie je nikdy dosť, čo potvrdil aj austrálsky horor Wyrmwood (2014). Po predchádzajúcom roku 2014 keď prišlo na úspešnú premiéru slovenského zombii filmu Socialistický Zombi Mord, tu máme ďalší vydarený počin tento krát od protinožcov a treba uznať, že v skutku sa z danou témou pekne pohrali a obohatili toto momentálne obľúbené žánrové spektrum posledných rokov o niekoľko zaujímavých doplnkov. Film natočený v skromných podmienkach a za mini rozpočet 142.949AUD (Austrálsky dolár), čo je okolo 100.000 USD, ponúka bohatú pastvu pre oči, kde príbeh ani na chvíľu nepoľaví, ponúkne zaujímavé postavy, napätie, dravosť, akciu, nápaditosť a nechýba aj odľahčenie, všetko toto je v krásne vyváženom balanci. /95%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hypernásilný béčko, který mi ze začátku připadalo takový hnusně levný, ale naštěstí se to rychle rozjede a pak je to zábava. Tvůrci nedbají na žánrové zvyklosti a vytvořili si zcela nová pravidla. Zombíci jsou hořlaví, vydechují plyny a nakazí se každý, kdo nemá správnou krevní skupinu. Veškeré dění vlastně nemá moc smysl. Nevíte proč se co děje, ale fandíte hrozně nasranýmu hrdinovi, aby jich rozsračkoval co nejvíc. A o to vlastně jde. Musíte si užít nechutně krvavý násilí, který je dobře natočený a nápaditý. Navíc tam hraje vtipnej Aboridžinec, kterej má komický hlášky. Nejvíc mě ale rozesmála lékarnička s lahváčema. V rámci žánru velká paráda. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, povedený, vtipný, zábavný krvavý ... s jedním docela slušným neotřelým nápadem. Sympatický postavy, hlavně slečna byla moc fajne ... :))) Akorát prostě hodnotím tak nějak tím průměrem, protože v historické produkci zombie-filmů je to jen takovej malej film, kde se pere pár postav v lese. Gore nic moc, skoro žádný, krve dostatek .. ale není to to pravý klasický, co frčelo v 70. a 80. letech nejvíc ... Navíc já ze zombáren nějak "vyrostl" ... už jsem jich prostě přesycenej. Ale tzv. "příznivci subžánru" ať si klidně přičtou jednu nebo i dvě hvězdičky ... ;)) PIČO VERBALE piš česky a k věci!!!! Nedá se to po tobě číst a ještě bleješ hovna o žánru, kterýmu vůbec nerozumíš!!! Číst po Tobě tuhle sračku je jak číst koment po Dellamorte nebo jak se teď ti profilové jmenujou a to je fakt jak hlavolam ... Příště piš k věci nebo vůbec ... O Redakovi ani nemluvě, ten se vyhonil dlouhým komentem bez toho, aby si z toho lidi něco odnesli, to je ještě dítě, tam není třeba se pozastavovat ... Ty REDAKU, nevíš o Jezevčici nic kokote .... Jsem to já, kdo ji ovlivnil maximálně pozitivně v oblasti filmu a přivedl ji na tu správnou cestu.. Ty "hrdino" a "lamači dívčích srdcí" jsi pro ni neudělal NIC a nic jsi nedokázal!!! Ten za tím vším kdo stojí jsem já a Ty to víš, pubertální zmrde, kterej nedostal šanci na svůj podíl šedé kůry mozkové ... Když já sem koukal na GORE zombies, Tys lechtal fotra v koulích, nebo tahal kačera po dvoře ... Tak nekomentuj něco, čemu nerozumíš ... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Šílený pokusný doktůrek a žhavá holka, která dokáže ovládat díky němu zombíky a používat je jako zbraň, to je rozhodně výhoda tohodle filmu a také to přineslo malou originalitu do zombie žánru, jenomže tyto schopnosti by si zasloužily celý film, tady jsou v plné síle jen chvíli. Vadilo mně kvičení zombíků a jejich jednotvárnost, která postupem času nudí. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z mála akčních zombie hororů za poslední roky, který by jste si neměli nechat ujít! Pokud se jedná o váš šálek kávy. Festivalový překlad titulu na Noc oživlých protinožců může asi trochu evokovat odkaz na Romerovu klasiku, ale tohle je zatraceně jiná jízda! Navíc v rámci žánru i docela inovativní. Nevím jak vy, ale zatím jsem nikde neviděl zombie, které jsou ve dne pomalé a produkující plyn pro pohon aut. A naopak v noci rychlé využívajíc plynnou látku jako svůj mozkový nakopávák. Pak nesmím zapomenout na zombie telepatku a další maličkosti. Jedná se o svěží nápady, které film vyřazují z mantinelů prvoplánovosti a skvěle upoutávají pozornost. Navíc jsou poodhalovány hezky postupně a v pravou chvíli vyjde najevo, co předchozí záblesky ve scénách měly znamenat. Celou dobu z filmu dýchá jakýsi nadhled a nebere se zoufale vážně, i když tu jsou scény ve kterých moc do smíchu není. Přímo o komedii se nejedná, ale těch komických prvků je tu poměrně dost a sledování je pak jedna radost. Moc bych rád dal plný počet, ale jdu o hvězdu dolů. Myslím, že příběh celkově, při tolika autorských idejích mohl být více rozpracován. Pak by tu byl zombie horor roku a možná i poslední dekády. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)

Reklama

Reklama