Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet 142.949 AUD (približne $100,000)Tržby USA Tržby Celosvetovo $96,372▐ Zombii filmov nie je nikdy dosť, čo potvrdil aj austrálsky horor Wyrmwood (2014). Po predchádzajúcom roku 2014 keď prišlo na úspešnú premiéru slovenského zombii filmu Socialistický Zombi Mord, tu máme ďalší vydarený počin tento krát od protinožcov a treba uznať, že v skutku sa z danou témou pekne pohrali a obohatili toto momentálne obľúbené žánrové spektrum posledných rokov o niekoľko zaujímavých doplnkov. Film natočený v skromných podmienkach a za mini rozpočet 142.949AUD (Austrálsky dolár), čo je okolo 100.000 USD, ponúka bohatú pastvu pre oči, kde príbeh ani na chvíľu nepoľaví, ponúkne zaujímavé postavy, napätie, dravosť, akciu, nápaditosť a nechýba aj odľahčenie, všetko toto je v krásne vyváženom balanci. /95%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší zombie film ever. Kombinace všeho, co lze ve snímku najít, se sešlo v jeden luxusní celek, který mi byl v každém detailu maximálně sympatický. Žádný vytuněný špektákl s profláknutýma držkama. Ne. O celou srandu se tu stará sympatický týpek, s výrazem Ashe (Evil Dead) a kukučem podobný Maxovi (Mad Max). K ruce mu je Aboriginec Benny v podání naprosto fantastického Leona Burchilla. Tento malý podsaditý Australopythék sype hlášky, fuckuje a likviduje zombiky tak jedinečně, že snad ani nezle si takového kumpána neoblíbit. Do postapokalyptického světa nechci jako průvodce Brada Pitta, ale právě tohoto Leona Burchilla. Celkově vás film jistě neskutečně pobaví. Má v sobě vše, co k tomu potřebuje. Chybí mu snad jen dávka určité děsivosti, ale to nikoho netrápí, jelikož si to i tak užívá. Černohumorná syrovost je asi to nejvystižnější přirovnání. Máte možnost vidět jednoduchý snímek s dílny protinožců, kteří vám tímto ukážou, jak lze za málo peněz vykouzlit hodně muziky. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z Austrálie prišla podobne aj zombie-extraterrestrial pecka UNDEAD, bola to však skôr horor komédia na jacksonovský spôsob. Tu sa to všetko ale berie dosť vážne, iba s malými humornými scénami. Nieje to ale na škodu. A tak sa dočkáme dramatických zvratov, ktoré by v komediálne ladenom prevedení určite nefungovali a hereckých výkonov, ktoré majú väčšinou ďaleko od žartovania. Krv strieka riadne, make-up efekty sú okázalé a akcia dynamická. V tomto prípade to stačí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krokodýl Zombee. Nekonformní, živočišný, nápaditý. Sourozenci Roache-Turnerovi vnesli svěží vítr do subžánru, který už léta zatuchle zapáchá jak týden vyhřezlé střevo na rozpálené silnici. Vůbec bych se nedivil, kdyby se teď o ně produkční společnosti porvali jak nemrtví o čerstvou flákotu.. P.S.: Od teď je jasné, co to znamená, když vám někdo řekne, že si auto předělal na LZG pohon. Hlavně se hned porozhlédnout, jestli zrovna nejste uprostřed sítě čerpacích stanic.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nesnáším zombie ''horory'' který se snažej bejt děsivý, protože na zombie prostě nic děsivýho není, zato akční výplachy navíc který se neberou moc vážně docela můžu.Wyrmwood je ukázkový příklad toho druhého.Parádní akce, brutální černý humor a rozsekávající Australský přízvuk mě rozbil.Co na tom, že je to místy celkem amatérské a předvídatelné, když je to dělaný s láskou, nadsázkou a kurevskou brutalitou :).Ta scéna na začátku v garáži byla hustá (ta pomalovaná čubka byla dobrá svině) a zombie nitro mě polechtalo bránice pekelně.Parádní béčkovej výplach a doufám, že dvojka bude.70%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)

Reklama

Reklama