Reklama

Reklama

Batesův motel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, 2013, 7 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (15)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série hned v úvodní epizodě nastavila laťku zatraceně vysoko, načrtla hned několik velkých dějových linií a hlavně se celou řadou nesou skvělé herecké výkony, zejména hlavní dvojice. Všechny epizody jsou dle mého strhující, furt se tam něco děje, děj není zamotaný a nakonec je vše celkem pěkně vysvětleno, takže za mě spokojenost. 90%. Komentář k celému seriálu: Po prvním díle se nebojím dát pět hvězd (klidně se to ještě může časem změnit, ale prozatím prostě tak). Pilotní díl má vše, co má správný moderní seriál mít. Herce: mezi Freddiem a Verou Farmigou to parádně jiskří, obzvlášť Norma je ztvárněná naprosto dokonale, dlouho jsem neviděl lépe zahranou seriálovou postavu. Karlíkovi budoucího psychopata věřím a dost možná je i to způsobeno právě Verou. Psychologie postav je výborná, děj to má parádní, atmošku ucházející, nezbývá než počítat oběti... v prvním díle s tím chlapem naložili parádně, uvidíme, co se vyklube z těch policajtů. Otázek je spoustu, zvědavost velká, tahle podoba Psycha se mi moc líbí, snad až jenom na ty iPhony, ale nevadí... Zatím 90%, ale to je čistě rezervní opatření, kdyby se to náhodou zlepšovalo. Po první sérii 100%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek úvodnej skepse, či sa seriál dokáže vyrovnať filmovému spracovaniu Psycha treba povedať, že určite predčil všetky očakávania a všetky pokračovania okrem pôvodnej verzie Hitchcocka schoval do vrecka. Dej zapracovaný do súčasnosti je skvelý, výkon predstaviteľa Normana Batesa je obdivuhodný a v niektorých momentoch zatieni aj samotného Perkinsa, Normanova matka síce v niektorých momentoch prehráva ale stále je to v rámci únosnosti. Hudobná stránka je najslabšou časťou seriálu a napriek tomu, že scénar v dvoch častiach klesne k priemeru rodinných seriálov stále možno Bates motel považovať za jeden z najlepších seriálov súčasnosti. ()

Reklama

to08.net 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako chtěl film Vetřelec oživit zájem předskokanem Prométheus, využívá seriál geniálního díla jako inspirace v hypotéze "co bylo před" příběhem z filmu PSYCHO. Postavy jsou skvěle vykreslené ve své temné i světlé stránce. Nikdo není anděl, každý manipuluje, aby byl sám manipulován, je zraněn, aby se bránil. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovní Psycho jsem nikdy neviděl (je v plánu jej co nejdříve doplnit), na tenhle seroš jsme ale na nové službě narazili tak trochu náhodou, byť jsem o jeho existenci dlouhá léta samozřejmě věděl. A i když jsme vůbec netušili, co od Batesova motelu čekat, celkem rychle jsme si navykli na zdejší rozmanité postavy a zasazení do místa, v němž se budou konstantně dít samé divné věci. A se signálem toho, že se s každou sérií zvyšují čísla, téhle věci teď obětujeme pár týdnů. [viděno na SkyShowtime] ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasně nastartované po prvním dílu. Jsem celá natěšená, jak to bude dál !!! Nejlepší seriál dnešní doby. Nakonec to bylo pěkně a přesně řečeno v páté sérii - ,,Někdy matku vidím, i když tam ve skutečnosti není. A někdy se jí i stanu.´´ A scénáristy to bylo dovedeno téměř k naprosté dokonalosti - a to sice, když se lidé v okolí chovali k Normanovi, jako by byl skutečně Norma, a to ve chvíli, kdy my ho vidíme jako Normana. Ke konci 3. série to začínalo být čímdáltím zajímavější. ,,Budeme navždy spolu. Bude to krása"... ()

Galerie (272)

Zajímavosti (1)

  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Reklama

Reklama