foto

Freddie Highmore

  • nar. 14.2.1992 (28 let)
    Camden Town, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Alfred Thomas Higmore se narodil v Anglii 14.února roku 1992. Jeho první filmová role přišla když mu bylo sedm let ve filmu DRSNÝ HOLKY po boku Heleny Bonham Carter, kde zahrál postavu malého Sama, který žije se svou svobodnou matkou. Potom přišli ještě další tři méně významné filmové role.

Jeho první velká filmová role byla v rodinném filmu DVA BRATŘI. Film vypráví o dvou tygrech, takže si Freddie užil úžasné filmování v Kambodži s novorozenými mladými šelmami. Daleko větší filmová role přišla ve filmu HLEDÁNÍ ZEMĚ NEZEMĚ, kde se Freddie poprvé setkal na plátně s Johnny Deppem a Kate Winslet. Film se inspiroval knihou Petr Pan. Highmore byl za tento film čtyřikrát nominován za nejlepšího mladého herce nebo na nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (například na MTV Movie Award a Screen Actors Guild Awards) a získal pět ocenění. Další velká filmová role přišla opět po boku Johnnyho Deppa coby Willyho Wonky ve filmu KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU a také zazářil ve filmu 5 DĚTÍ A TO, film se opět nechal inspirovat od knižního zpracování E. Nesbitt.

O rok později následovaly neméně velké uspěchy. Zahrál si ve filmu DOBRÝ ROČNÍK po boku Russella Crowea nebo hravní roli v ARTHUR A MIMOJOVÉ, kde opět hrál se slavnými lidmi jako Madonna, Robert de Niro nebo David Bowie. Samozřejmě sklidil další ocenění.

V roce 2008 přijde do kin jeho nový film AUGUST RUSH. Momentálně dotočil film KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ (hraje tu dvojčata) a chystá se na natáčení EDDIE DICKENS AND THE AWFUL END, na který se můžeme těšit do listopadu roku 2008.

Freddie má rád italské jídlo, film Střihoruký Edward, herečky Kate Winslet a Helenu Bonham Carter a jeho nejoblíbenější školní předměty jsou tělocvik, matika a jazyky.

Lilys

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dračí země
The Canterville Ghost
Way Down
2019 Killing Frank
2017 Tour de doping (TV film)
2016 Skoro přátelé
The Journey
2013 Justin: Jak se stát rytířem
2011 Umění zapadnout
2010 Arthur a souboj dvou světů
Astro Boy vs. The Junkyard Pirates
Pán Harold a kluci
Toast (TV film)
2009 Arthur a Maltazardova pomsta
Astro Boy
2008 Kis Vuk
Kronika rodu Spiderwicků
2007 Melodie mého srdce
Zlatý kompas
2006 Arthur a Minimojové
Dobrý ročník
2005 Karlík a továrna na čokoládu
2004 5 dětí a To
Dva bratři
Hledání Země Nezemě
2001 Jack a stonek fazole (TV film)
Mlhy Avalonu (TV film)
2000 Happy Birthday Shakespeare (TV film)
1999 Drsný holky
Walking on the Moon (TV film)

TV seriály

2020 Leonardo (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
Dobrý doktor (TV seriál)
Heartbreak (S03E18)
Fixation (S03E17)
Autopsy (S03E16)
další epizody (8)
2019 Dobrý doktor (TV seriál)
I Love You (S03E20)
Hurt (S03E19)
Friends and Family (S03E10)
další epizody (20)
2018 Taskmaster! (TV seriál)
Dobrý doktor (TV seriál)
Quarantine (S02E10)
Empathy (S02E09)
Stories (S02E08)
další epizody (18)
2017 Dobrý doktor (TV seriál)
Sacrifice (S01E10)
Intangibles (S01E09)
Apple (S01E08)
další epizody (10)
Batesův motel (TV seriál)
Pouto (S05E10)
Návštěvní hodiny (S05E09)
Tělo (S05E08)
další epizody (10)
2016 Nepříteli nablízku (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
Batesův motel (TV seriál)
Norman (S04E10)
Navždy (S04E09)
Nevěrná (S04E08)
další epizody (10)
2015 Batesův motel (TV seriál)
Bezvědomí (S03E10)
Šílenství (S03E09)
Jáma (S03E08)
další epizody (10)
2014 Batesův motel (TV seriál)
Neměnná pravda (S02E10)
Bedna (S02E09)
Kolaps (S02E08)
další epizody (10)
2013 Batesův motel (TV seriál)
Půlnoc (S01E10)
Pod vodou (S01E09)
Chlapec a jeho pes (S01E08)
další epizody (10)
2002 I Saw You (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bates Motel Inside the Casting Room
2013 Bates Motel Comic Con
2007 Postcards from Provence
2002 HypaSpace (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)
1980 Service Natur (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2020 Way Down

TV seriály

2019 Dobrý doktor (TV seriál)
Trampoline (S02E18)
Breakdown (S02E17)
Believe (S02E16)
další epizody (8)
2018 Dobrý doktor (TV seriál)
Empathy (S02E09)
Stories (S02E08)
Hubert (S02E07)
další epizody (13)
2017 Dobrý doktor (TV seriál)
Sacrifice (S01E10)
Intangibles (S01E09)
Apple (S01E08)
další epizody (10)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Dobrý doktor (TV seriál)
Hello (S02E01)
2017 Batesův motel (TV seriál)
Nerozlučně spjati (S05E07)
2016 Batesův motel (TV seriál)
Nevěrná (S04E08)

Režijní filmografie

TV seriály

2020 Dobrý doktor (TV seriál)
Autopsy (S03E16)
2019 Dobrý doktor (TV seriál)
Risk and Reward (S02E15)
2017 Batesův motel (TV seriál)
Tělo (S05E08)

Host

TV pořady

2014 Bates Motel: After Hours (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
Martha (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(175)