Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bez jakéhokoli varování zmizí po celém světě jen tak miliony lidí. Zbudou po nich pouze šaty a osobní věci... a pocit hrůzy. Není nikdo, kdo by komukoli mohl poskytnout nějaké informace.
Pilot Ray Steele se pokouší přistát s poškozeným letadlem plným hysterických lidí, kteří viděli své blízké mizet přímo před očima. Ovšem každé letiště je plné hořících vraků, a tak mu nezbývá, než doufat, že bude moci alespoň jednou v životě ještě mluvit se svou rodinou. Jeho dcera Cloe Steele se pro změnu vydává nalézt svou matku a bratra ve světě, kde zavládlo zoufalství a chaos. A Bruck Williams bojuje s pochopením nepochopitelné zničující události. Toto je příběh těch, kteří zůstali. (Zuzik.Bubu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zavládla panika ve vzduchu i na zemi. Celý svět postihl nevysvětlitelný jev. Zásahem vyšší moci zmizely tisíce lidí, po kterých zůstaly jen jejich svršky a osobní věci. U toho nesmí chybět Nicolas Cage, v jehož letadle, které pilotuje, to všechno začalo a zdržíme se v něm zdaleka nejvíc. Na zemi nás bude pro změnu provázet jeho filmová dcera Cassi Thomson, která se rovněž ocitne v ohrožení života, ale v podstatně menším, než Cage a spol. v ocelovém ptáku. Jeho Ray Steele je zase darda vedle. Asi takhle, není to přímo katastrofální role, ale pro oscarového herce je nedostačující. Pointa, kam se vlastně pohřešovaní dostali, znevažuje celý film, který pohromadě drží také jen silou nějaké vyšší vůle. Není se co divit, když se režie ujal Vic Armstrong, někdejší kaskadér, který natočil svůj jediný film pro kina s Lundgrenem před více jak dvaceti lety. Scénář má seriálové proporce. Jako epizoda či pilot k nějakému scifi seriálu, by asi pokryl nároky televizního diváka zcela spolehlivě, ale, kurva, s Cagem to už chtělo fakt přitlačit. A to i nejen na kvalitě scénáře, ale i na rozpočtu, který nedovoloval žádnou rozmáchlou apokalypsu světových rozměrů. Zažijeme ji jen velmi liknavě v New Yorku, o jiných, nekonkrétních místech na zemi padne jen letmá zmínka. Nejvíc se zdržíme v interiéru letadla, který svou věrností odpovídá možnostem utaženého rozpočtu filmu. Maketa letadla zvenčí v některých sekvencích vypadá uspokojivě, někdy je zase až moc okatě digitální. Průměrně po trikové stránce dopadla kolize letadla, nejhůře finální sekvence, když šlo letadlo na nouzové přistání. Při té zaostalé animaci se nešlo nesmát. Newyorská apokalypsa probíhala dost komorně, mezi hrstkou havarovaných aut zoufale pobíhala sličná Cassi Thomson, které zmizel náhle její mladší bráška. Film měl pomalý, ukecaný rozjezd, celkem dobrou prostřední část, závěr negradoval a naštěstí nebyl úplně pozitivně zakončen. Cage a spol. byl sympatickou oporou, jenž se ve změti nábožensky orientovaných plků prodíral se ctí. Film je béčkově laděn a ve své kategorii sice bude působit neprůbojně, bez extra scén, ale ponechat jej napospas, není nutné. Nicolas Cage ještě nějaký herecký grif a renomé stále má, i když dělá s podprůměrným režisérem. Literární předloha, podle níž film vznikl, ušla mému zájmu. 50% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Ano, plno náboženských keců. Ale tenhle film konec konců o náboženství (nebo spíš o splnení jednoho proroctví) přece je. Tak se nikdo nemůže divit, že se cituje z bible. První zmizení mě docela příjemně překvapilo. A ani se mi nezdá, že Cage hraje nák mimo. Spíš si myslím, že je to už taková zarytá věc ostatních recenzantů. Protože na rozdíl o Tokarev, tady hraje docela slušně. Nenáročná průměrná zabava na zabití jednoho deštivého odpoledne. ()

Reklama

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Najhoršie na Left Behind je, že sa nemáte ani na čom zasmiať. Nudnejšie ako blbé, pokiaľ ovšem neriešite detaily typu logika, technická stránka ... aj herci podpriemerní; namiesto plnokrvného ochotníctva predvádzajú televíznu béčkovosť. Úroveň Asylum sa nedostavila. Humor sa nekoná. Viac než (neskrývaná) náboženská agitácia, Vás bude asi vytáčať, že je to celé skrátka k hovnu. Najvýstižnejšie pomenovanie pre tento film, sa mi vidí pojem nudná blbosť, čo je najnižší stupeň. Aj trash má svoje čaro, náboženský katastrofický prepadák nemá nič. ()

liberita odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je tak hlúpy, nelogický a absurdný, že jeho pozretie odporúčam len skutočne zarytým fanúšikom Nicolasa Cagea alebo Chada Michaela Murraya či niekomu, čo skutočne nebude mať nič ale naozaj nič lepšie alebo zaujímavejšie na práci. Dala by som mu aspoň tú jednu hviezdičku, ak by tu aspoň niečo dávalo aký taký zmysel alebo by boli herecké výkony trochu viac pozerateľné. V stave v akom však Left Behind je si zaslúži len hodnotenie "odpad". ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu za parádní kabriolet SAAB 9-3, ale když ho za pár minut nechají vybuchnout a hořet a zbytek filmu je nebetyčná sračka, nemůžu. Chování kapitána letadla je okoukané asi od Rampy McQuáka, kecy o lítání jsou jak z Teletubbies. Strašný. Každýho, kdo chce někdy letět letadlem, nebo kdo se v tom trochu orientuje, varuju, NEKOUKEJTE NA TO!!! NIKDY!!!!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film získal na konferenci katolických biskupů, oddělení pro film a vysílání, známku A-III, což znamená "morálně nezávadné pro dospělé". (AGAMENON)
  • Ve filmu se krátce v roli obsluhy u letištní brány objeví mistryně světa v běhu přes překážky na 60 m Lori "Lolo" Jones. (Zuzik.Bubu)

Reklama

Reklama