Reklama

Reklama

Escape from Tomorrow

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Černobílý experiment, jenž jeho tvůrci natočili načerno přímo v Disneylandu. Nejzajímavější je film hned na začátku - první halucinogenní projížďka jednou z atrakcí mě příjemně naladila na budoucí bizarní psycho wtf Lynch zážitek. Očekávání ale bohužel nebyla zcela naplněna, snímek se postupně stává monotónním, počáteční fascinace něčím nezvyklým pomalu mizí. Třicet minut intenzivnějšího bizáru by stačilo, celovečerní stopáž je na tohle až moc. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Dokud se tatíkovi jen zvedá žaludek z disneyovských postav, tak je to vyloženě epesní sumarizace veškerých mých hrůz z rodinné dovolené v zábavním parku. Randy Moore toho ale chtěl až moc a do druhé půlky zbytečně zamíchal lacinou symboliku, fantazijní prvky a padesát let starou sci-fi. Vznikl z toho poutavý kočkopes, který ale ve finále nedává úplně smysl a bohužel plně nevyužívá fantastický původní nápad. 65% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já vím, tohle bylo natočené nejspíš nelegálně (aby to na Disney neuvrhlo špatné světlo) a celý film asi díky tomu postrádá něco jako příběh. Děj filmu totiž sestává pouze z několika scén, na které se potom později naváže a to tak nějak celé tvoří... Prvních 20 minut to fakt dobře funguje, člověk se zamýšlí nad tím, co se děje, ale pak se dlouhou dobu snad ani nic neděje, než přijde naprosto pitomý závěr. Je to škoda, potenciál to mělo velký... Ale i tak, kolik vznikne filmů, které aspoň maličko poukazují na temné minulost Disney? 1* ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa v posledný deň dovolenky s rodinkou v zábavnom parku dozvie, že stratil prácu. Rozhodne sa to zatiaľ utajiť a pri prechádzaní atrakcií sa v rámci rozptýlenia radšej sústredí na 2 mladé Francúzky. Začne však vidieť podivné veci a výjavy, vďaka ktorým si nie je istý, či zažíva halucinácie alebo sa v parku deje niečo zlovestné. Čiernobiela haluz, tajne natočená v Disneyho parkoch, kde sa tvorcovia rozhodli vyhnúť pozornosti a pracovať v utajení, aby im natáčanie nestopli kvôli vykresleniu parku v negatívnom svetle. Každopádne ide o neobvyklú, zaujímavú vec, pomerne bizarnú a surreálnu, za to však s chytľavým dejom a štýlovým spracovaním. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na divné filmy si sice nepotrpím, ale tohle mě nějakým způsobem zaujalo. Nejvíce asi stylem natáčení, které probíhalo na tajňačku a pak také prostředím Disneylandu, které v černobílém provedení rozhodně nepůsobilo vysmátě a pohádkově. Spíš naopak. To tvůrcům vyšlo. Slušně byla zvládnutá i role chlapíka, který po ztrátě zaměstnání začne trpět přeludy. Nevyšla stopáž, která způsobila, že postupně začal mít člověk pocit, že se dívá pořád na to samé. To filmu asi ublížilo nejvíc. Zkrácení na takovou hodinu by filmu prospělo. Přesto se jedná o zajímavý experiment. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Dialog o smrti v Thunder Mountain je odkaz na skutečné úmrtí v Disneylandu. Dne 5. září 2003 zemřel 22letý muž poté, co vykolejilo vozidlo na Big Thudner Mountain. Nebyla mu ale sťata hlava, jako je zobrazeno ve filmu, ale byl rozdrcen. (filmsim)
  • Debut Randy Mooreho se stal nejkontroverznějším filmem přehlídky SunDance. Byl totiž celý natočen zcela nelegálně na území zábavního parku DisneyLand. Právnící Disneyho ihned podali na Mooreho žalobu. (Dlee)

Reklama

Reklama