Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Celkově mám Les Charlots hodně ráda a vždycky jsem se u těchto filmů skvěle bavila. Humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Přece ale jenom musím i u tohoto dílu o jednu hvězdičku slevit, protože má bohužel jednu velkou chybu - některé scény jsou až přemrštěně dlouhé. Scény, kdy na festivalu hrály kapely, byly zbytečně dlouhé a i přes to, že jsem se u té závěrečné pobavila, celkově mohla být celá pasáž o něco kratší. Některé scény jsou až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly. Bažanti opravu jsou skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůžou. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Claude Zidi, na samotném startu dráhy úspěšného komediografa, si vytýčil jasný směr, jakým se hodlal ve své tvorbě nadále věnovat. Film o partě bláznivých mladíků "Bažantů" oplývá nejen osobitou atmosférou (v níž ještě funkčně doznívá éra bigbítové muziky), ale i invenčními nápady, pokud jde o smršť gagů vytvářejících v Bažantech něco jako moderní nebo chcete-li novodobou grotesku. Vtipy se střídají v rychlém sledu, občas ty nápady kolísají i na hraně menší trapnosti, ale ta se nakonec alespoň v mých očí záhy vytratila ve víru celkově originální filmové zábavy, která z toho číší i po letech. Hudební vystoupení skvěle dokumentují tehdejší moderní kulturu, v druhé polovině z vojenského prostředí přechází film od vizuálních gagů rovněž k vtipným situacím a dialogům. Horší je to s abcencí celistvějšího příběhu i nějaké jednotné a hutné myšlenky. Snad také proto mi mnohem víc sedí Zidiho pozdější komedie, které již příběh, případně i alespoň drobnou nadčasovou myšlenku, obsahují. Například i Velký bazar z rovněž "bažantí" série. 65% ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bláznivá francouzská komedie se členy bývalé hudební skupiny Les Charlots je bohužel tak bláznivá, až to vtipné není. Tuto bláznivou partu mániček si pamatuji z mého mládí, kde jsem jejich filmy měl celkem rád, nicméně při opětovném shlédnutí musím uznat, že pár vtipných momentů nedokáže přebít trapnost, která z celého filmu vyzařuje. Film vypráví příběh skupiny mladíků, kteří se ze dne na den rozhodnou, že zkusí své štěstí a stanou se hudební skupinou. Při své cestě za slávou zjistí, že všechno není tak snadné jako si představovali. Do cesty za jejich snem se jim postaví hned několik překážek, kde poznají nedostatek peněz a nemine je ani povinná vojenská služba. Právě od tohoto momentu začíná být film zajímavý a pohled na vlasaté individua v uniformách dokáže vytvořit částečný úsměv na rtech, kord když si je do parády vezme přísný a neústupný velitel. Bohužel i přes některé povedené scény z vojenského prostředí má film velmi proměnlivé tempo, kde jsem se chvílemi smál a poté nudil. Herecké výkony hlavních představitelů nejsou špatné, ale nejvíce mě rozesmál výkon přísného vojenského velitele. Celkově hodnotím film jako velmi rozporuplnou komedii, která není ničím výjimečná, ale rozhodně neurazí. Moje hodnocení 40% ()

D.Paulus 

všechny recenze uživatele

Možná až moc "crazy" komedie. Po shlédnutí jsem měl pocit, že jsem neviděl plnohodnotný film, ale pouze neustálý sled skečů. Vlastní děj je tak chatrný, až to bolí. Nejsem žádný suchar a jednotlivé scénky mě velice pobavily, ale přesto nějak nemohu pochopit, jak tato tlupa budižkničemů vůbec mohla přežít do dospělého věku... ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Někdo holt nikdy nedospěje. Jako nedospěli hrdinové této a dalších francouzských komedií s Les Charlots. A jako jsem zřejmě nedospěl já, když mi tyhle filmy i po letech přijdou stejně zábavné jako když mě na ně rodiče brali do kina coby škvrně. Opět jsem se smíchy popadal za břicho, a víc od tohoto žánru nepožaduji. Čtyři hvězdičky za klasiku mezi bláznivými komediemi a pátou dávám ze sentimentu... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)

Reklama

Reklama