Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj podarená komédia, na ktorej dnešnému divákovi môže vadiť len strih daných scén, ktorý je veľmi viditeľný. Avšak technika pred 50 rokmi bola na úplne inej úrovni. Inak je to minimálne 80% času skvelá zábava, ktorá nijako neprekračuje hranice slušnosti. Teda ak vás neuráža pár mužských holých zadkov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seržante, odvedete je do skladu, kde dostanou všichni nové uniformy podle módy. Pěkně k tělu. A pak je zabásněte na čtyři dny." Byl jsem přitom, když pětice neschopných flákačů poprvé vtrhla do kin a zničila mě svým situačním humorem. Od té doby již mnoho vtípků lehce vyčpělo, ale nostalgie je potvora. Já mám zkrátka pořád rád rozpadající se auto, spaní na šikmé ploše, vstupní lékařskou prohlídku, týmovou jízdu na stavebních kolečkách a hlavně krásnou Creme. Já vím, musím si stoupnout do fronty za kompletní Les Charlots a snad i za seržanta Bellecka, ale kdo si počká a dosud úplně nedospěl, ten se třeba i pobaví. ()

Reklama

hipis 

všechny recenze uživatele

Prvý z radu mimoriadne vydarených filmov s členmi hudobnej skupiny Les Charlots. Je to vynikajúca francúzska komédia s množstvom nečakaných vtipných situácií a gagov z vojenského prostredia. Kto sa chce naozaj dobre zabaviť, stojí za to pozrieť si tento film. Pri pozeraní sa človek naozaj nenudí. Super. Dávam 5 hviezdičiek, čiže 100% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Filmy s Les Charlots jsem vždycky milovala a konkrétně Bažanty mám nejradši. Pak ještě Bažanti jdou do boje. Asi jsem infantilní, ale mně se jejich fórky líbí, směju se jim i po letech a moje děti taky. A to jsem prosím nebyla na vojně. Nejradši mám toho, co mu říkají Phil. To je fakt figura do džezu. No a seržant Belek (nevím, jak se to píše) je neskutečný, prototyp zeleného mozku! ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Měl jsem čest zažít blázinec okolo každého filmu, kde se objevili v československých kinech Les Charlots. Vyprodaná kina, kdy se sedělo dokonce na schodech a zábava k popukání. Video ještě nebylo a tak se chodio třeba po odpoledním představení ještě na večerní představení. Dneska mi už zase tak senzační "Bažanti" nepřipadají. ale nelze upřít fakt, že se jedná stále o naprůměrnou a hlavně zábavnou komedii. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)

Reklama

Reklama