Reklama

Reklama

Planeta oceán

  • Francie Planète océan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérů Yanna Arthus-Bertranda, Michaela Pitiota a týmu podmořských kameramanů ze všech koutů světa vznikl ve spolupráci se společností OMEGA a za vědecké podpory Tara Expeditions. Snímek odhaluje tajemství některých z největších záhad přírody a zdůrazňuje důležitost harmonického soužití lidstva a oceánů. Planeta oceán slouží jako připomínka existence pouta mezi člověkem a přírodou, stejně jako povinnosti lidstva chránit a respektovat naši planetu. Yann Arthus-Bertrand, velvyslanec dobré vůle pro program životníh o prostředí při OSN, představil film hlavám světových velmocí na konferenci v Riu v červnu 2012. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Dont 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě opět mrzí ten agitační ekologický apel v závěru. To nemůžou nechat diváka, aby si dal dvě plus dvě dohromady sám na základě právě zhlédnutých záběrů s patřičným vše vysvětlujícím komentářem a uvědomil si, kam v důsledku počínání lidí naše zázračná planeta „Oceán“ spěje? Záběry na nejrůznější mořské živočichy a jejich nikdy nekončící snahu přežít jsou fantastické. Co se týče vypravěče, viděl jsem originál a s Joshem Duhamelem jsem problém neměl. Jen nemusel mít slovní komentář tak často tendence ke klišé, to ovšem není jeho chyba. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Úprimne, hneď z úvodu som mal v tomto dokumente problém so štýlom rozprávača. Chvíľku mi trvalo, kým som si zvykol. Časom si ma však Planet Ocean získala a som tomu rád. Podobné dokumenty by mali ísť do sveta. A šíriť ich. Osobne mi najviac imponovali záverečné návrhy riešení. Ale všetci vieme, že od stola sa ľahko kričí a skutočné riešenia sú na dlhé lakte. "Rio de Janeiro. Ako inde na svete, aj tu sme postavili kolos, symbol večnosti. Akokeby nás mal ochrániť. Zamyslene hľadí na oceán, ale čo pre nás môže urobiť? Nezachráni nás žiadne náboženstvo, žiadna viera. Nemáme čas ďalej veriť vo svet raja. Vidieť budúcnosť a pripraviť sa na ňu nám umožní len naša inteligencia. Ešte môžme zmeniť smer..." ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný a zároveň velmi znepokující film. Po shlédnutí jsem si začal uvědomovat všechno to akutně hrozící riziko, k tomu také byl film natočen. Splnil naprosto účel a doufám, že dokáže přesvědčit na té konferenci hlavy států, že se jedná o bezprostřední ohrožení, a že je potřeba zakročit!!! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velká bezmoc a zoufalství, ani navrhovaná řešení na konci mě neuklidnily, protože jsou z říše sci-fi. Zajímalo by mě, kdo asi tak půjde říct miliardovým nadnárodním korporacím: "Hele už toho rybolovu nechte, rozvrátili jste v oceánech ekosystém." Je to čirá depka. Já se toho možná už naštěstí nedočkám, ale obávám se, že moje děti budou na mnoho druhů ryb koukat už jen v dokumentárních filmech a oceány zaplaví medůzy. A bude ještě hůř: jen pro zajímavost, v roce 1960 nás byly 3 miliardy, dnes je nás skoro 7 a půl miliardy a neustále populace lidí roste....a kdo zredukuje nás? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Podmanivý dokument francúzskej školy, kde nie je nutné film nabiť obrovským množstvom nových informácií, ale radšej skĺbiť úchvatné zábery a zaujímavý komentár. Predstavenie oceánov ako zdroja potravy a kolísky života. Začína sa tak vývojom Zeme, života, až po človeka a pokračuje sa predstavením najzaujímavejších oceánskych javov, tvorov, planktónu a potravinových reťazcov, opäť až po človeka a jeho využitia oceánov. Druhá časť je už čistou kritikou zneužívania a plienenia oceánu človekom aj s náznakmi riešenia vo veľkých výzvach, ale ťažko to zmenia tí, čo si dokument pozrú, ako napríklad tunajších aktuálne 273 hodnotiteľov. Originálna hudba umocňuje zážitok a tiež rozmýšľam, aké by to bolo bez českého komentára Alfreda Strejčka. –––– Polovina obyvatel Země žije méně než 100 kilometrů od oceánu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama