Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takže Tom S. to pri záchrane Ryana prežil a ihneď ho vyslali riešiť atómovú bombu. Ako to s ňou vlastne je netuším. http://www.novakoviny.eu/archiv/historie/425-atom-bomba-hitler Povedzme si však, že Američania splnili misiu aj s heroickými výkonmi, frázami a národnobuditeľskými heslami, jeden stihol si obstarať ženu a spoločne vyhubili úbohých chlapcov z SS a wehrmachtu v silnom „bodycounte“. Význam vrhania sa Nemcov do striel je dodnes zahalený rúškom filmového tajomstva. Permanentnú otázku „čo jedia?“ rieši až 60 minúta, doposiaľ nekonečná munícia Američanov dôjde až po 79 minútach. Videofilm kvôli rozpočtu znemožňuje strieľať ostrými z Nemeckých T-34!! (chudák historici), digitál to hradí. Zároveň však na filme je niečo po celý čas, čo my nedovolí si robiť fetišistickú satiru. Prostredie výborné a spád slušný, pretože všetko je nahustené do malého času. Tank taktiež neprechádza ľudské telo v každom filme, a rusko-nemecká nečakaná poprava na konci utlmí prílišnú kritiku. Kvôli existencii podstatne výpravnejších a skvostnejších vojnových filmov, sa oprávnene na toto zabudne. Čierne percentá a bezbrehé hanobenie je však prehnané. (I keď ochrana at. bomby Nemcami je až komická vzhľadom k tomu aká ochrana sa poskytuje dnes obyčajnému jadrovému odpadu v slovenských stratových vlakoch :) (videné 15.03.2013, BDrip) ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

No, film jsem zkoukla po druhé, aby mi neunikly "špeky", které tu zmiňují válečníci, aneb odborníci na boj z blízka. Už vlastně z recese jsem filmu dala 5*, protože některé komenty mi připomínaly dětičky dupající a rozbíjející hračky, pliv sem a plivanec tam.  Rozhodně má každý válečný film co říct, i když se třeba mnohým právě z mnoha důvodů nelíbí. Jen jsem tak pouvažovala o tom, jak by se zachovali ti, co všechno tak  s vysokou odborností zkritizovali? Berme to jako historický příběh, který ve svých intencích nezapomíná na hlavní...boj o život, zbytečnou smrt, jak je to konec konců i dnes  a hlavně se zatím nezapomíná, co to bylo za hrůzy a kolik lidí za tu dobu zbytečně zahynulo. Nedá se popřít, že každá země  natočila své válečné filmy a tak, jako uznávám několik amerických, německých, českých, tak především ruských snímků, se nedá jejich kvalita zpochybnit. Jinak raději svět v míru.... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto rozhodne fanúšikom vojnových filmov neodporúčam. Budete naozaj sklamaní. Síce tam hrá Tom Sizemore, ale to na absolútnu stratu napätia v priebehu celého filmu nič nemení. Stopáž asi 96 minút by sa vošla do tridsiatich, z deju som začal byť nervózny, pretože už som dopredu tušil čo sa stane. Je to hrozný americký čajíček. Je vidieť, že americkí scenáristi nemajú vôbec páru, aké vzťahy majú medzi sebou národy Euroázie, isté zaužívané americké dogmy z pohľadu, za veľkou mlákou. Keď sa napr. pozerám na bondovku beriem to s nadsádzkou, ale toto je tak nalinkovaný scenár Hollywoodského béčka, až hamba. Vrcholom všetkého bola ukradnutá atómová bomba a to všetko v štyroch ľuďoch, plus mínus. Nevyhnutnosťou je aj záverečný, trápne pôsobiaci americký pátos. ()

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Vyskočilo to na mňa na Netflixe, tak som tomu dal šancu. Prvotná prestrelka celkom okej ale už prvé zábery kamery a strihu mi prišli nejaké čudné. Je to očividne TV film (alebo teda aspoň tak vyzerá) a netreba od toho očakávať viac. Scenár je plochý, predvídavý a v podstate hlúpy, pretože stavia na americkom heroizme, kde sa americkí vojaci prestrieľajú hádam cez Berlín a Hitlera až na Mesiac (ďakovať Bohu, že to v tomto filme nestihli), postavy sú ploché a v nikom v podstate nezáleží, Nemci sa chovajú nelogicky a hlúpo, kedy družstvo alebo teda čata američanov s ľahkými zbraňami zničí mechanizovanú obrnenú jednotku SS a nemci sa nechajú postrieľať ako kurence. Záver úplne jasný, všetko dobre dopadlo a američania zachránili Európu pred atómovou pumou. Efekty sú low-cost, rekvizity tiež, najmä nemecké tanky, ktoré sú prekližkou upravené iné tanky, americký sniper má namiesto Springfieldu Gw 43, druhý vojak má namiesto Garandu M1 britský Lee-Enfield (akože asi chceli nejakú zbraňovú rôznorodosť ale vyzerá to smiešne). Jediný svetlý moment je, keď vidíme ženskú agentku, ktorá je ozaj pekná, inak nechápem ako sa mohla trojica trochu lepších hercov - Sizemore, Jones alebo McDonough na toto upísať. Kľudne mohli ten film vtlačiť do 60 minút a dávať to ozaj len v telke, inak je to zbytočný počin, ktorý treba pretáčať a neoplatí sa pozerať ani celý. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě nalákaly TV ukázky jinak jsem o něm vůbec nevěděl. Říkal jsem si, že to vypadá pěkně a má to slušné obsazení. Že se toho vyklube sračkoidní „béčko“ s příjemným obsazením jsem netušil. I když varování v podobě procent na ČSFD mohlo být jakýmsi varováním, ale procenta jsou tu velmi klamavé. Obsazení a když se nic neděje tak to má hezkej válečnej vizuál, ale jakmile se začne něco dít tak jsou vidět strašné nedostatky. Film se o samého začátku tváří hrozně vážně ale to, co se tu děje nemá s vážností od cca 15 minuty co dočinění. Je to hodně špatný jak akční film, tak válečný… ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Ke komunikaci se spojeneckými letadly se používá ruční vysílačka. To by nebylo možné. Za druhé světové války se ke komunikaci s letadly používaly specializované vysílačky vzduch/země a ruční vysílačka by toho nebyla schopna. (Johnny.ARN)
  • Poté, co skupina přijme úkol doplnit zásoby na předsunuté pozorovací stanoviště a je přepadena, je v pravém horním rohu v pozadí během přestřelky vidět muž v modré bundě a černých kalhotách. (Johnny.ARN)
  • Stejný styl názvu filmu na plakátu mají i videohry „Company of Heroes“ (2006) a „Company of Heroes 2“ (2013). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama