foto

Jürgen Prochnow

  • nar. 10.6.1941 (75 let)
    Berlín, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Významný reprezentant německé divadelní a filmové scény, jenž díky autenticitě svého projevu a plynné angličtině později nalezl uplatnění v hollywoodské produkci. Studoval herectví v Essenu. Hojně pracoval pro televizi, svůj filmový debut absolvoval ve snímku ŽIVOTNÍ MANKO (1972). V roce 1974 účikoval v Petersenově thrilleru JEDEN Z NÁS DVOU, o rok později ve filmu ZTRACENÁ ČEST KATEŘINY BLUMOVÉ V. Schlöndorffa. Jeho nejslavnějšími rolemi jsou kapitán Lehmann-Willenbrock v dramatu W. Petersena PONORKA (1981) a Maxwell Dent v POLICAJT V BEVERLY HILLS II (1987) T. Scotta. Ztvárnil homosexuální postavu herce Kuratha v Petersenově DIE KONSEQUENZ (1977), zahrál si v thrilleru M. Manna PEVNOST (1983), v Lychově akčním sci-fi DUNA (1984) a mysteriózním TWIN PEAKS (1992), v erotickém thrilleru s Madonnou v hlavní roli Tělo jako důkaz (1993) nebo v hororu J. Carpentera ŠÍLENSTVÍ (1995). Známe ho z romantického oscarového filmu ANGLICKÝ PACIENT (1996), z Petersenova thrilleru AIR FORCE ONE (1997), z akční ELITY (2001). Objevil se v adaptaci literárního bestselleru D. Browna ŠIFRA MISTRA LEONARDA (2006).

Jan "Bauer" Krejci

Herecká filmografie

2018 Radegund
2017 Kundschafter des Friedens
2016 Absinthe Drinkers, The
Damascus Cover
Tatort – Borowski und das verlorene Mädchen (TV film)
2015 Hitman: Agent 47
Odvrácená strana měsíce
Vzpomeň si
2014 Twin Peaks: The Missing Pieces
2013 Die Kinder meiner Tochter (TV film)
Ein schmaler Grat
Ohne Gnade
Společnost hrdinů
2012 Die Schuld der Erben (TV film)
2011 Luck (TV seriál)
2010 Amigo (TV film)
Hříšníci a svatí
Kopí osudu (TV film)
Místo činu: Brémy - Dřímající monstrum (TV film)
Nachtschicht - Das tote Mädchen (TV film)
2009 Oko ve zdi
2008 Konspirace v El Escorialu
Merlin a válka draků
2007 Ohne einander (TV film)
Po stopách zabijáka
2006 Celestinské proroctví
Chain Reaction
Oktoberfest
Šifra mistra Leonarda
2005 Vzestup Arnolda Schwarzeneggera (TV film)
2004 Julie, žena s tajemstvím (TV film)
2003 Básník
House of the Dead
Zkáza lodi Estonie
2002 Ein Abend mit Evelyn Hamann (TV film)
Na to se neumírá (TV film)
Zabít je snadné
2001 Dark Asylum
Elita
Jack the Dog
Poslední agent
Rozparovač
24 hodin (TV seriál)
2000 Náhradnice (TV film)
Padre Pio (TV film)
Poslední sestup (TV film)
Tajemné výstřely
The Last Stop
1999 Biblické příběhy: Ester (TV film)
Nebeský oheň (TV film)
Světlovlasý opičák (TV film)
Virus 2000 (TV film)
Wing Commander
Youri
1998 Čínský sen
Lidská bomba (TV film)
Pád
Schuldig
Střelci na útěku
1997 Air Force One
DNA - Stvoření netvora
Fifth Freedom, The
Schrei der Liebe, Der (TV film)
1996 Anglický pacient
Sestřička a princ ze snů (TV film)
Vražedná dohoda (TV film)
1995 Pouta (TV film)
Soudce Dredd
Tödliche Wahl (TV film)
1994 Druhá strana zákona
Guns of Honor (TV film)
Rudý orel (TV film)
Šílenství
Trigger Fast
1993 A potom přijde oheň (TV film)
Fall Lucona, Der
Hranice smrti
Tělo jako důkaz
Wildnis, Die
1992 Hurricane Smith
Interceptor
Klenoty (TV film)
Twin Peaks
1991 Robin Hood
1990 Čtvrtá válka
Muž uvnitř
Skipper, Der
1989 Bílé období sucha
1988 Sedmé znamení
1987 Policajt v Beverly Hills II
Terminus
Teufels Paradies, Des
1986 Blitz
1985 Murder: By Reason of Insanity (TV film)
Ponorka (TV seriál)
1984 Bulle & das Mädchen, Der
Duna
Forbidden
1983 Návrat (TV film)
Pevnost
1981 Ponorka
1980 Kam až oko dohlédne
Unter Verschluß (TV film)
1979 Kotte (TV film)
1977 Konsequenz, Die
Operation Ganymed
Tatort - Das Mädchen von gegenüber (TV film)
1976 Erinnerungen an die Leidenschaft (TV film)
Frauensiedlung (TV film)
Hans im Glück (TV film)
Shirins Hochzeit (TV film)
1975 Schaurige Geschichten (TV seriál)
Ztracená čest Kateřiny Blumové
1974 Verrohung des Franz Blum, Die
1973 Něžnost vlků
Tatort - Jagdrevier (TV film)
1972 Alarm (TV seriál)
Auf Befehl erschossen - Die Brüder Sass, einst Berlins große Ganoven (TV film)
Knast (TV film)
1971 Leb wohl, Judas (TV film)
Životní manko
1970 Unternehmer (TV film)

Dokumentární

2008 Europas Erbe - Die großen Dramatiker (TV seriál)
2007 Nanking
Schau mir in die Augen, Kleiner - a.z.
2005 100 Greatest War Films, The (TV film)
2002 Filmové žánry (TV seriál)
2001 Režiséři: Wolfgang Petersen
1996 Great War and the Shaping of the 20th Century, The (TV seriál)
1982 Krieg und Frieden

TV pořady

1999 Beckmann (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace