Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale vtipná zábava, kde Banana Joe (Bud Spencer) žije na svém ostrůvku Amantidě v Peru a spokojeně si s místními pěstují banány a v poklidu vegetují. Až do tohoto ráje vstoupí velkoobchodník a prohnanec Torsillo (Gianfranco Barra), který chce všechny banánové plantáže a v tomto ráji vybudovat továrnu na banány a hernu, aby místní výplaty hned prohráli. A tak Banana Joe se vypravuje do města, aby získal povolení k prodeji banánů. Ale protože nemá žádný doklad musí bojovat s těžkým byrokratickým aparátem, vstoupí na chvíli do armády a pro dezerci a pověšení ministra na věšák se dostává až do vězení. Tak nějak mu pomáhá, nepomáhá podvodníček Manuel (Mario Scarpetta) ale podaří se mu získat kromě povolení i srdce krásné zpěvačky Dorianne (Marina Langner), která pak začala vyučovat v nové amantidské škole. A samozřejmě spousta pěstních rvaček až po tu největší závěrečnou, kdy demoluje Torsillova stavení na svém ostrůvku. Jednoduché, ale velmi zábavné. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v roli prosťáčka žijícího v odlehlé vesnici, kde jeho jediný kontakt s vyspělou civilizací je cesta do města za účelem prodeje banánů, se dostane do spárů byrokracie. Zní to vtipně a ono to opravdu vtipné je, jelikož tato role byla na míru ušita tomuto populárnímu italskému herci, bohužel k úplné dokonalosti tomu chybí jediné, a tím samozřejmě je absence jeho neodmyslitelný herecký kolega Terrence Hill, nicméně je nutné konstatovat, že tato komedie se řadí k nejlepším samostatným kouskům a nese se v zaběhlém duchu komedií této nerozlučné dvojky. Bud Spencer nikdy nebyl žádný extra herec, nicméně do svých rolí vždycky skvěle padl, pobavil a zvládl je s velkou grácií, a jinak tomu není ani v roli Banánového Joa. Tato komedie rozhodně neurazí a pokud jste se právě vrátili z nějakého úřadu, udělá Vám rozhodně radost. Moje hodnocení 65% ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Srdečný hromotluk bez identity s vůní tropického sexu je nucen navštívit civilizaci a okusit hrůzu birokracie, mafiánských praktik spolu s vojenským drilem. I bez věrného společníka Terence se to dá zvládnout nad věcí a se spoustou srandovních situací. A teď si jdu dát ten banán, co mi vysí ve špajzu..65% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Další film, ve kterém Bud Spencer prostě hraje Buda Spencera. Facek během filmu létá o trochu méně než v jiných příbězích, avšak další elementy Budova hereckého rejstříku mohou vyniknout o to více. A musím říci, že pohled na Buda v budce pro stráž kasáren je vskutku nezapomenutelný. Z jeho hromotluckosti se těží i nadále, a to v tradičně infantilních scénách z vojenského výcviku. Neopomenutelná smysl pro spravedlnost také nechybí, a tak Bud vyhodí z klubu, ve kterém pracuje jako vyhazovač, i místního velkomafiána a po něm dokonce i samotného majitele. Některé scény jsou poněkud hluché, co se týče jejich spádu, ale pokud se dokážete zabavit tím, že se kocháte naivností tohoto typu filmů a smějete se už samotnému pomyšlení, jaké je štěstí, že něco takového bylo natočeno, bez problémů je překlenete. Ač jde o další přímočaře dětinsky absurdní komedii, nechybí tady i sociální přesah v podobě tématu byrokracie a dalších nesmyslů, jejichž absurditu si při své běžné existenci ani neuvědomujeme. "Banánový Joe" tak činí narozdíl od třeba "Bohové musejí být šílení" trochu humpolácky, ale to k tomuto typu filmu prostě patří. Nadržuji, ale tyhle filmy mám prostě rád. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa má aj Bud Spencer zopár slušných kúskov, kde celkom slušne exceluje bez svojho parťáka Hilla. Mne sa ten film páčil. Taká príjemná oddychovka, ako komédia priemer, proste blázniví taliani v južnej Amerike. Štvrtá hviezdička z nostalgie. Príbeh odsýpal, zopár bitiek, zopár hlášok, potrhlý mafián a Bud v úlohe negramotného predajcu banánov. Veľmi to dokopy nejde, aby obchodník sotva vedel počty, však? Ale tak prečo nie. Aj keď teda je to celkom postavička. Týpek iba žerie banány a robí decká. Po 20 deckách stretne peknú kosť a povie: "Rád by som si s tebou urobil dieťa". "Ty vážne nestrácaš čas, však?" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama