Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

A tímto můžu pogratulovat všem lidem v roce 1989, kteří tento film označili za nejhorší propadák, a odpad!!!!!!!! Já tenhle film prostě miluji! Mistr Loutkář je od stejného studia, akorát že v té době museli začít od znova, a jmenovat se Full moon Productions. Při natáčení tohohle filmu se jmenovali Empire Pictures. Zápas robotů, je fakt luxusní, nějaká ta romantika se tam mihne, konec napínavý... Já bych tomuhle filmu klidně dál Oscara, a těm lidem co tohle hodnotili odpadem (nikomu názory nekradu) Možnost čichat celý život záchodovou žumpu, ať vědí, kde patří dobrý film, a kde ne. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Opat jeden z filmov pri ktorom je moje hodnotenie vysoko ovplyvnene spomienkami na detstvo ked Robot Jox a jeho ,,sofer,, Achilles :D zvadzali boje so svojim protivnikom a pilotom stroja konfederacie Alexandrom. Vtedy sa mi zdali herecke vykony, triky a vobec cely film absolutne famozny. Prave vcera isiel znova na MGM a tuto prilezitost som si nenechal ujst. A je jasne ze som teraz som ho vnimal uz trochu inak. Objektivne by som musel dat filmu nieco okolo 60 percent, naozaj je to ten uz ten hlbsi priemer ale prosta a jednoducha skutocnost ze ako maly som ho miloval mi nedava na vyber a davam presvedcive 4. Niektore sceny dokonca ostali vyborne aj po tych 15 stich rokov ako napriklad zaverecna bitka medzi Achilom a Alexandrom. Myslim tu ktora nasledovala az po zniceni robotov :D No a posledna scena pred bliknutim ciernej obrazovky s titulkami mi zostane vryta v pamati navzdy. A napriklad ja som si tento film do suvislosti s Transformerami nikdy nedaval aj ked so vtedy frcal aj na nich. Klasika klasikovata. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robot Jox jsem už kdysi viděl, ale z hlavy se mi naprosto vypařil. Možná na to má vliv i dnes digitálními efekty přeplněné filmy jako (příbuzní) transformers. To ovšem neovlivnilo kvalitu tohoto béčka, pěkně postaru udělaného na kolenou za "pár" dollarů. Zápas robotů totiž představuje pěknou vizi světa po válce, kde se již nebojuje kvantitou, ale kvalitou ve "sportovním" utkání robotů. Je to dobrá myšlenka, později jsem ji zahlédl tuším v SeaQuestu (a trochu si z ní vzalo i anime NGE, vzpomněl jsem si i na legendární Mechwarriory...). Je jasně patrné, že Stuart Gordon se chtěl svést na mánii okolo transformers hraček a tv seriálu, což se mu komerčně nepovedlo, ale dnes je jeho dílo bráno s nadhledem a zábavností. U podobně laděných (upřímných) béček však v podstatě nic vytýkat nechci, protože i Gary Graham mě prostě bavil a (dnes předpotopní) triky mají nádech nostalgie:) ()

chucky 

všechny recenze uživatele

Nápad, že o Alijašku bojují dvě aliance pomocí obřích robotů, vysokých jako paneláky, mi připadá hodně nereálný. I když fakt, že tento jilm vlastním na originální! videokazetě mi přijde taky trochu divný. Ovšem ve filmu jsou i světlá místa. Boje robotů nevypadají zas tak otřesně, horší je celková výprava, dialogy a herecké výkony.... ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Před novým shlédnutím: Tady to bude zatím bez hodnocení. Pamatuju si ale, že když jsem to jako malý viděl na videu, tak jsem potom filmu běžel ven, schoval se v nějakým větším křoví a hrál si tam na to, že jsem uvnitř obrovského robota a řídím ho. Nostalgie jako prase. Dneska si ale už nepamatuju z filmu nic, jen že tam spolu bojovali nějací dva roboti. Snad budu mít příležitost to ještě někdy a snad v brzké době vidět. Po shlédnutí po více jak dekádě: Tak jsem to viděl a nostalgie zapracovala. Při sledování filmu jsem si vzpomněl, že jsem v něm snad poprvé v životě slyšel větu "Zlom vaz" a strašně jsem řešil, co to znamená a rozuměl jsem "Zlom vlas". Teď s odstupem času jsem se bavil ale úplně jinak než tenkrát. Dostala mě totální béčkovitost a naivita, která z filmu sálá. Bavily mě také producentské kompromisy, kterých je film plný. Co to je producentský kompromis? To je, když producent slíbí film produkovat pod podmínkou, že se v něm objeví nějaké lákadlo dané doby, například v bondovce Moonwalker lasery a vesmír, páč prostě frčely v té době Hvězdné války. Tady je vidět, že se to snažilo nalákat na všechna lákadla přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jsou tu různé digitální předměty, dálkové ovladače, videotelefony, jsou tu lasery, roboti, je tu souboj zlej rusák versus hodnej amík, je tu bitka ve vesmíru, jsou tu vznášedla a co mě pobavilo nejvíc - je tu karate a box, což v té době frčelo maximálně a ve filmu je cítit, že tam je tato složka celkem násilně našroubovaná. Ale prostě mě to bavilo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama