Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

xzajox 

všechny recenze uživatele

V mojom hodnotení nezaváži nostalgia, pretože som film v detstve nevidel (možno škoda). Zaváži však obľuba v robotoch a vo svete BattleTech. Robot Jox je mu nanešťastie iba podobný, no nevadí. Roboti vyzerajú veľmi dobre, aj keď sú strašne ťažkopádní a pomalí. V tej dobe ich mohli animovať len dvomi spôsobmi: Stop-motion, alebo dať človeka do kostýmu (to by vyzeralo asi tak trápne, ako roboti v Power Rangers). Myslím, že vybrali to menšie zlo. Film je B-čko, čo je vidieť na hercoch aj kulisách. Scenár mal tiež zopár nedostatkov, no toto som tak nejako prehliadal. Veľmi ma tu bavila nápaditosť vtedy ešte nezaplneného sci-fi sveta: zbrane, výcvik Tubies či transformácie robotov. Malo to niečo do seba a celkom ma to bavilo. V duši mi však stále zostáva nezaplnené miesto, ktoré túži po poriadnom stvárnení sveta BattleTech, alebo podobného. Môžu to béčkovito zbabrať (intro k hre Mechwarrior 4), alebo urobiť riadny blockbuster, ktorý si rád pozriem aj o ďalších 20 rokov. Toto nebolo zlé, ale jedenkrát stačí. 60% - 3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nostalgie tu příliš nezapracovala, protože Robot Jox jsem za kravinu považoval už před těmi dlouhými lety na VHS, ale tehdy to trochu paradoxně zachraňoval rychlodabing a příšerná kopie, v níž ty strašlivé triky úplně zanikly, ostatně jako téměř všechno ostatní. Dnes bych byl za tenhle efekt vděčný, naopak od "speciálních" efektů ve filmu. Scénář je hloupý a naivní, herci tragičtí, ale některé hlášky jsou bombastické (Ten zasranej japončík si mě nahrál, ááá). Nefungovalo na mě ani jako guilty pleasure a k nějaké další projekci už asi nikdy nedojde. Sci-fi béčko, ale nemá drajv. Jedna robotická ruka netleská. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Po třech výborných (a minimálně v jednom případě kultovním) hororech, se Gordon rozhodl zabrousit do akčního sci-fi... A dle mého to nebylo nejšťastnější rozhodnutí... Robot Jox je silně podprůměrný film, s více než směšným dějem, extrémně topornými herci a s dost neuměle udělanými souboji robotů, které na druhé straně mají své neopakovatelně naivní kouzlo a jen díky tomu dám tomuto kousku dva body... Možná, kdybych viděl film v devadesátých letech, hodnotil bych z nostalgie více, leč, nestalo se... Takže za dva... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Budoucnost se má asi takhle...lidstvo pokročilo natolik, že o žádaná území se nevedou diplomatická jednání, ale válčí se prostřednictvím obrovských futurorobotů lidských tvarů, kteří mechanicky zmnohonásobují sílu pohybů svého operátora a jsou do posledního záhybu napěchovaní arzenálem nejrůznějších palebných, řezacích a jinak modifikovaných zbraní...je tu jistá podobnost s Transformers a ačkoliv jsou příběh a herecké výkony téměř nulové, seděl jsem tehdy u bedny jako přikován a s ústy dokořán sledoval bitvu těch dvou železných monster..Fantastické!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon a jeho (a Yuznův) dvorní herec Jeffrey Combs přispěli našemu porevolučnímu videoboomu řadou populárních titulů, vedle lovecraftovských adaptací RE-ANIMATOR a ZE ZÁHROBÍ také akčními sci-fárnami PEVNOST STRACHU a ROBOT JOX. Druhý jmenovaný snímek Gordon natočil pod názvem Robojox v roce 1986 s úmyslem popást se na transformerské mánii vyprovokované televizním seriálem "TRANSFORMERS" (1984-87). Uvedení filmu bohužel zdržel bankrot jeho produkční společnosti Empire Pictures bratří Bandů (mj. vyprodukovala i ARÉNU, RE-ANIMATORA, ZE ZÁHROBÍ a VĚZNICI) na konci 80. let a když se konečně dostal do kin, šílenství kolem transformerů už odeznělo a snímek propadl. Celkem po právu, protože triky (pookénková animace miniatur robotů, zadní projekce aj.) jsou velmi slabé, akce tu není tolik kolik by mohlo a ukecaný scénář je maximálně předvídatelný (např. vedlejší linie se zrádcem ve vlastních řadách). Nicméně i přesto (a s odstupem času) je to docela napínavé, všechna ta heroizace robo-pilotů funguje a obzvlášť se mi líbilo finále s honičkou vesmírem a závěrečnou bitkou obou pilotů mezi troskami zničených robotů. Jeffrey Combs se tu ale jen mihne jako Prolét č.1, komentující zápas. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama