Reklama

Reklama

Americký ninja 5

  • USA American Ninja V (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špičkový vědec dr. Strobel (Aharon Ipalé) objeví prostředek na ničení hmyzu a tím na sebe upoutá pozornost chemického magnáta Glocka (Clement von Franckenstein) i zlověstného venezuelského generála Zubina. Ti chtějí geniálního vynálezu využít k ovládnutí světa a únosem Strobelovy dcery Lisy (Anne Dupont) si chtějí zajistit spolupráci vědce. Do cesty se jim však postaví Joe (David Bradley), který má o Lisu poněkud jiný zájem. K tomu, aby ji zachránil, využije i svých bojových schopností. (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Akce 1/10/// +Pat Morita (co ten tu dělá?) a David Bradley, záporáci, občas hudba -úplně nesmyslné bojové scény, vypadají naprosto amatérky a trapně/// Tak tohle bylo zoufalé a to jsem ještě ani třetí a čtvrtý díl neviděl. Možná kdyby mi bylo deset, ale takhle. A navíc ten kluk je na facku./// Celkem 25%/// ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy špatných filmů... jeden je špatný a druhý je tak špatný, že to leze na nervy. Tohle je první varianta, takže se to dalo ješte jakž takž dokoukat, ale příběh, boje, chování postav spíš k smíchu. Vzal jsem si z tohoto filmu ponaučení: když vykopnete párkrát do vzduchu při východu slunce a budete přitom mávat pomalu rukama, tak z vás bude super extra silný ninja! ()

Reklama

john.h 

všechny recenze uživatele

Normálně by to byla jedna hvězdička, dávám ale i druhou z nostalgie. Jako malý jsem to prostě žral. Teď mě to bavilo spíš svou nedokonalostí. Všiml jsem si tedy jen dvou kaskadérů, kteří vypadali úplně jinak než herci, v jedné scéně se zničehonic u vědce objeví na obličeji brýle a také, když si berou plynové masky na konci, tak ta hloupá blondýna si ji navlékne obráceně, zatímco záporáci s malou škvírkou na masce umírají, ona, ač ji má obráceně a nemá ji pořádně nasazenou je v pohodě, zničehonic se ji ale v dalším záběru obrátí správně. Také v ruční konzoli Game Gear běžela hudba ze hry Shinobi a Sonic: The Hedgehog a přitom tam ten kluk hrál něco jiného. Těchto věcí jsem si všiml po jednom shlédnutí. A to nezmiňuju nelogické chování hlavních hrdinů, kteří nechávají zbraně ležet u záporáků a odejdou, záporáci se samozřejmě probudí a v další scéně po nich ze svých zbraní střílí. Ještě nezmiňuju nudné souboje, které jsem jako malý považoval za vrchol choreografie a absolutně nelogické situace, kdy hlavní hrdina jde kdesi v trávě a najednou se kolem něj objeví houpající pytle se zabodnutými meči, jejichž hroty ohrožují hrdinu na životě, nebo jakési ostré špejle svázané do chomáče, kolem nichž jde hlavní hrdina jako kolem nějakých nebezpečných min, přitom i pětileté děcko by ty špejle v klidu rozduplo bez úhony. No na další projekci už nemám trpělivost, ale určitě by se tam našlo víc "zajímavých" věcí. Jo a ještě jsem nepochopil snahu o komediální prvky, které snad měly dát konci série Amerických ninjů nějaký nadhled a tak trochu parodovat předchozí díly. Doteď nevím, jestli to byl záměr autorů, nebo tam daly ty komediální prvky nechtěně, Každopádně tak jako tak vtipné nebyly a celý trapný film ztrapňovaly ještě víc. Jediné co docela ušlo bylo chování a hlášky drzého kluka, hlavně jak ukradl to policejní auto se mi líbilo a u toho jsem se snad jedinkrát pousmál, jo a vlastně ještě hláška "myslím, že mě zajímají holky" nebyla špatná. No ale jak říkám. Z nostalgie druhá hvězda. Na VHS jsem si to v minulosti pouštěl opravdu pořád dokola a někdy i okamžitě po závěrečných titulkách. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Horšie séria ani skončiť nemohla. To, že je to prakticky remake dvojky, by nevadilo až tak ako ten malý bastard. David Bradley má nulovú charizmu, nie je tu Steve "Rambro" James, aby zachraňoval film, ktorý je navyše už sám o sebe strašne detinský, detský, infantilný, plný trápneho humoru a doslova preplnený tým rádobysympatickým malým "ninjom". Áno, mať desať tak slintám blahom. Desať už ale nejakú tú dobu nemám. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To je tak, když někdo neví, kdy přestat. Po doslova hrůzostrašném čtvrtém dílu přichází na scénu pětka, jež zpočátku skýtala určitý obrat k lepšímu. Na rozdíl od předešlého snímku, kde nebyl problém vyhnout se kulce (ne, opravdu nejsme v matrixu) či lapit do zubů vystřelený šíp, je tohle jakžtakž koukatelné. Nindžů tu běhá o několik víc než je sarančat v migračních stádech, a proto je musí David Bradley posílat sice nudnými, ale přesto otočkami do hajan... apropó souboje... nejsou špatné, ale strašně čitelné a občas i směšné...a když se neví kudy dál, stačí hodit na zem kapsli s bílým dýmem...příběh je plochý jako hruď Milly Jovovich a jakákoliv odbočka, snažící se ho okošatit, končí slepě. Osvěžení přinesl vrátivší se Tadashi Yamashita, aby nás ve svém cameu naučil ničit jablíčka, roli úhlavního nepřítele vzal James Lew, tradiční záporák z béčkových luhů a hájů... Na triky s kdovíjak propletenými prsty u rukou už nevěřím (ještě předevčírem jsem to ale zkoušel ve snaze pokecat si o fotbale s pradědečkem), je to jenom hloupá hra, při které si maximálně spoutáte ruce bez pout... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Po filmech Americký ninja 3 (1989) a Americký ninja 4 (1990) se David Bradley vrací do filmu jako jiná postava. Ve filmech Americký ninja 3 (1989) a Americký ninja 4 (1990) hrál postavu Seana Davidsona, zatímco v tomto snímku ztvárnil postavu Joea Kastla. (mzss1)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii a v Římě v Itálii. (rafix)
  • Tadaši Jamašita na začátku vystupuje jako lektor bojových umění. V prvním díle ztvárnil roli záporáka s přezdívkou Černá hvězda. Zároveň některé souboje ninjů byly v tomto pokračování pod jeho taktovkou. (Arnyfe)

Reklama

Reklama