Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 050)

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá, pohodová rozprávka na spríjemnenie naprílad takých Vianoc, kde nie je núdza o dobré odfrky, všelijaké čudesné rozprávkové postavy, hlavne ježibaba nemá chybu, Slovenský dabing tiež spraví svoje, trikovo tiež slušne spravení, masky prepracované, proste klasika čo pobaví aj po x-krát. /80%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vývěsní štít sovětské pohádky u nás. Těžko objektivně soudit, jestli je opravdu tak emblematická, ale své místo v české kultuře díky pověstnému barrandovskému dabingu má jisté už na navždy. Nezmění na tom nic ani novodobé ustoupení od pravidelných silvestrovských repríz. Nyní má každý své DVD, takže Korbelářova interpretace Mrazíka a jeho jedličkové písničky nemusí chybět v žádnou roční dobu ;) ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

2 / 10 Čakal som všeličo, ale toto... tak toto skutočne nie! Namiesto kultovej vianočnej klasiky som bol svedkom tej najkŕčovitejšej zábavy pod slnkom - Medveď Ivan vo mne namiesto súcitu vyvolával pohŕdanie ľudskou rasou, vtieravú Nastenku som mal sto chutí holými rukami zahrdúsiť (stavím sa, že by mi za to ešte zo slušnosti poďakovala) a jej famíliu eskortovať na Sibír. Rozprávky zbožňujem, ale Mrázik ide úplne mimo mňa - a verte mi, samého ma to mrzí. Problém je zrejme v tom, že som to prvý krát videl ako plnoletý a jeho sledovanie tak vo mne nevyvoláva príjemné spomienky na bezstarostné detstvo, ako u mnohých odrastenejších užívateľov. Škoda, vidieť to desať, pätnásť rokov dozadu, mohlo ísť o ďalší nezabudnuteľný filmový zážitok, ktorý by som mohol pozerať zas a znova a vždy by mi na tvári vykúzlil úprimný úsmev. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava z cistyho ditete kterym jsem kdysi byl vyrostl totalni cynik a milovnik hororu krve a akce pohadky jako tahle ktera je podle nekterych tou nejlepsi vsech dob ve mne spis vyvolavaji zachvaty smichy clovek nevi jak hodnotit ale ja to videno dnesni optikou hodim do prumeru protoze se mi u tohoto prkenyho smesnyho a 100krat ohranyho filmu za posledni dobu kdykoliv jsem na to koukal nestalo ze bych se negebil od zacatku az do konce takze vlastne jako komedie to ujde a nezapomenutelny je kazdopadne kdyz ten trotl pronese NASTENKU CHCI ZA ZENU! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj synáčik sa ožení. Kto povedal, že nie? Veď sa mu už aj patrí... ale nie s hentou kobylou.“ Ja som na MRÁZIKOVI vyrastal (navyše niektoré scény sú takmer čistý horor, čo mám v rozprávkach rád), takže musím dať 100% a neviem si vôbec predstaviť, že by som tento slávny ruský film nepoznal. I po rokoch, keď už dávno nechodím do škôlky, ma ale baví. Výborné herecké obsadenie (namyslený Ivan, ježibaba, milý Mrázik), krásna ruská lesno-dedinská výprava a kultové scény (lúskanie orechov, medveď, lietajúce budzogáne, chalúpka na stračej nôžke) sú pretkané vtipnými dialógmi („Je ti zima, dievčinka?“ – „A čo ti šije, hlupák starý?“) a pôvabnými hláškami, v ktorých sa mnohí nájdeme („Aj múdry som... aj pekný...“). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Na schodech do Mrazíkova (Alexandr Chvylja) domu lze zřetelně rozeznat průhlednou lepenku, držící sníh na svém místě. (ricky4)
  • Po premiéře zaplavily poštovní schránku Natalje Sedych (Nastěnka) žádosti o ruku. Domů jí chodily tisíce dopisů od mužů, kteří si ji toužili vzít. Alexandr Rou nebohé dívence nařídil, ať odepisuje na všechny, ta však prý nakonec odpovídala jen vězňům, kterých se bála víc než režiséra. (Duoscop)

Reklama

Reklama