Reklama

Reklama

Legendy staré Prahy

(seriál)
  • angličtina Old Prague Legends
Trailer

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly... (Muvi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Binne 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování nejslavnějších pražských legend. Koncept vyprávění je poněkud jednodušší a mohl by obsahovat rozbor ponaučení, nicméně forma je velmi příjemná, oddechová a nenucená. Seriál je vhodný především pro děti a ty, kteří chtějí získat aspoň povrchovou znalost těchto příběhů. Animace je originální a velmi příjemná. Mým oblíbeným dílem je "O Faustově domě" a "O neviňátku na Karlově mostě". Oba příběhy jsou detailněji rozebrány a citlivě pojaty. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou zatím tři legendy, takže chválihodné komentáře tak nějak nejsou na místě. Přesto však se zatím jedná o vydařené dílko s poutavou animací s perfektním časem, kteří autoři využili pro to důležité bez zbytečného natahování, takže divák určitě neusne, jak to bývá u podobných pokusů. Uvidíme, co bude dál, legend je jako máku a nám nezbývá nic jiného, než čekat na další díl a doufat, že tvůrci seriálu neztratí chuť a nenechají se opít chlebem, aby tento výtvor zbytečně nestrádal na svých vysokých kvalitách. ()

Reklama

lukas.bond 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat pořádný animák! Nenudí a z řemeslného i dramaturgického hlediska potěší. Troufám si tvrdit, že pokud by měl být nějaký večerníček pro publikum starší cca 12 let - tohle by bylo ideální :-) ... Podle mého názoru o tomto výtvoru ještě hodně uslyšíme - snad i mimo "český rybníček". ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál o pověstech staré Prahy, který hravě strčí do kapsy všechny animované, nákladné projekty za posledních několik let. Toto má v sobě vše: Nádech historie, atmosféru, dojemné příběhy i příjemný vypravěčský hlas. Jestli tedy jste se s projektem Legendy staré Prahy ještě nesetkali, určitě tuto chybu napravte a podívejte se alespoň na jeden díl. Rozhodně se do toho pak doslova zažerete. 90% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Pro běžného českého diváka možná terno, světově však podprůměr. Vypravěč příšerný, ten hlas se k tomuto naprosto nehodí. Animace sice ucházející ale nijak výjimečná. Tenhle styl používají lidé i na týdenní bázi na YouTube, jelikož tvorba je nesrovnatelně snazší oproti plnohodnotné, ručně dělané animaci, kterou jsme v Česku tradičně měli na slušné úrovni. Za mě zbytečná blbost vhodná tak možná na miniobrazovky v MHD. Na podobné téma je dokonalé Fimfárum nebo zčásti i Kozí Příběh, obojí s mnohem hezčí grafikou a lepšími vypravěči. 1/5 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Výroba jednoho dílu přišla dle délky animace na 70 000-90 000 Kč. (hulu1)
  • Tvůrci hledali během produkce finanční podporu mezi fanoušky projektu. (hulu1)
  • Většina týmové komunikace i supervize během produkce probíhala přes internet. (Tatrman)

Reklama

Reklama