Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nějak nevím...Ze všech stran tu na tento kousek sršela víceméně chvála, až jsem se nemohla dočkat až to skouknu a ono...NIC....Absolutně nic, ani to se mnou nehlo. Jo, celková kompozice děje, lépe řečeno ten nápad se mi docela líbil ale přesto zklamání...Mám ráda pomalý ploužící se zombíky ale tihle byli moc, totálně bez energie, chcípáci, žádnej drive, nebavili mě...Hlavní hrdinové - až moc lidskej, měkkej (teda kromě dolních partií, tam byl ťvrďák každou chvíli) Mickey a ironickej santusák Ben mě vážně ze židle nezvedli. Pár vtipných hlášek se tam našlo ale jinak to šlo celé tak nějak kolem mě a ani napjatej konec to nezachránil. 35% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové zombie horory mi vôbec nevadia, The Battery sa však divákovi tak nejak nedokáže predať a pôsobí akosi mdlo. Zombíkov je tu minimum, akcia takmer nulová, o nejakých maskách ani nemôže byť reči, keďže nemŕtvych tu predstavujú herci, ktorí predtým strávili cca polhodinku v maskérni, kde im na tvár naniesli trochu make-upu, najhoršie je však to, že sa tu po celú dobu vlastne nič podstatné nedeje, dvaja nepríliš sympatickí preživší týpkovia tu blúdia hore-dole, občas hrajú baseball, fajčia jednu od druhej, chľastajú či pseudofilozofujú a hoci sa tu vyskytli aj určité svetlé momenty, z môjho pohľadu to proste bolo málo.. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nečekaně jiné. Tohle nebyl zombie film jaký bych očekával. Tohle byla melancholická dramakomedie o dvou parťácích co jen putují, přežívají, snaží se vychutnat poslední zbytky věcí, co měli na svém životě tak rádi a občas, když je třeba zabijí nákého toho zombíka, co jim přijde do cesty. Je to velmi osobní a často velmi vtipná jízda s velmi temným koncem. Dobrá kamera s teplými barevnými filtry a úžasný soundtrack. Debutující režisér/hlavní herec odvedl se svým hereckým parťákem špičkovou práci. 9/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od snímku za 6000 dolarů a navíc se zombie tématikou jsem vážně moc nečekal. Jeremy Gardner však dokázal natočit opravdu prapodivnou amatérskou podívanou, která ve mně vyvolala hodně rozporuplné pocity. Po hororové stránce na mě film nezapůsobil skoro vůbec, ale jelikož jde především o „hororovou komedii“, tak se to nakonec tak nějak vyvážilo. Dá se tu narazit na několik opravdu úsměvných situací (ono „honění v autě“ se vážně jen tak nevidí), ovšem nešlo si nevšimnout, že přemrštěná stopáž nabízí spoustu zbytečně dlouhých a hlavně nezáživných pasáží. Přitom onen nápad o putování světem zamořeným zombíkama, ve kterém jich „naštěstí“ moc k vidění není a když už tak se u jejich likvidace divák docela nasměje – nebyl vůbec špatný. Jelikož zombie moc nemusím, tohle mi naprosto vyhovovalo. Navíc se mi líbilo ono putování přírodou – krajina byla pěkná, hudební doprovod byl velmi dobře zvolený a jak vidno, tak i samotní herci se u natáčení dobře pobavili. Gardner však kromě dobrých „hlodů“ ukázal, že je i slušným režisérem se spoustou nápadů a vytvořit deprimující atmosféru mu nedělá žádný problém. Jedinou jeho slabinou je to, že prostě nedokáže zavčas říct DOST a zbytečně děj natahuje. Jednoho dne určitě dozraje (nebo v to spíš doufám), ale kdyby tady byla stopáž tak o pětadvacet minut kratší, bylo by to mnohem lepší. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak moc si to ze sebe dělá prdel a jak moc se to bere vážně, každopádně ten film musel být natočen skoro zadarmo a podle toho taky tak vypadá. Sice je zombie apokalypsa, ale zombie skoro neuvidíme, většinu filmu zde máme jen dva herce, z nichž jedním je i sám režisér, záběry kamery jsou často přesvětlené až běda (a smysl to má jen jednou, až na konci), skoro nic se tam nestane a o původu nákazy a stavu světa se nedozvíme skoro nic. Až mě udivuje, že si tenhle amatérský film získal takovou "slávu". Ale ono to jinak má místy celkem slušnou atmosféru, je tam hezká příroda, líbí se mi, že je ten film vlastně hudební road movie a pár věcí mě pobavilo (nejvíc ale úplný konec, který krásně ukáže, že někdy to nejjednodušší řešení je to nejlepší) a celkově je to takové překvapivě příjemné, proto si nejsem jistý, jestli je to víc drama nebo komedie, ale asi spíš ta komedie. The Battery je taková zvláštní věcička, která vám buď sedne nebo ne a i když mi dost věcí na ní vadilo, něco do sebe tenhle amatérský film má. Ale na víc jak 3* to rozhodně není. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)
  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno