Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

S týmto anime som začala a dostalo sa mi pod kožu tak, že nie je dňa, kedy by som na to nemyslela. Úžasné spracovanie, príbeh, súboje, postavy, ktoré budete milovať, budete plakať, zúriť a držať im všetkým palce a na konci vám to zlomí srdce. A hudba! Nesmiem zabudnúť na famózny soundtrack, z ktorého mám zimomriavky a slzy na krajíčku. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické, obrovské, kolosální a hlavně drahé ! Takhle masivní audio-vizuální nářez se opravdu nevidí každý den. Koukám, že lidi, co dávají maly počet hvězdiček mají problém s tím, co já považuju za veliký klad - emoce. Líbí se mi, že konečně někdo ukázal, jak by se asi lidi (v tomto případě hlavně kadeti vojenské školy) chovali, kdyby viděli, že (v mnoha případech poprvé) stojí proti něčemu, co lidi likviduje po desítkách do minuty, a i zkušení vojáci mají celkem problém takovou hrozbu sundat. Jak jsem již zmiňoval, co se prezentace týče, tak je to asi to nejlepší, co jsem u anime viděl. Soundtrack je na tom ausgerechnet úplně stejně ... důkazem budiž husí kůže, která se dostavovala minimálně 3x za díl ! Military nadšencům, kterým se líbila třeba Hvězdná Pěchota, rozhodně doporučuji ... ostatně jako všem ostatním, kteří chtějí vidět něco opravdu NAŘEZANÉHO ! ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem chtěl, aby se mi to líbilo, ale prostě ne. Nejdřív, co je dobré: Nerozumím moc animaci, ale vizuálně mi Attack on Titan přišel velice v pohodě. Drží se tu na uzdě taková ta komická stylizace postav a hodně se používají počítačově dokreslované scény, takže to vypadá velice cool a vlastně i dospěle. Ale nepomůže to, protože scénář to má jak britská konverzačka ze 70. let. Zatímco v normálním seriálu máte na díl jednu nudnou scénu, tady máte na díl jednu zajímavou. Sledovat dvacet minut o tom, jak se někdo rozhoduje mezi tím, jestli narukuje k jedné jednotce nebo druhé, to je prostě ne-ne. V celém seriálu je pár super akčních scén nebo vypjatých momentů, ale když píšu pár, je jich fakt pár (pamatuju si dva, než jsem na to někde u 15. dílu přestal koukat). Nejlepší z celého seriálu je rozhodně znělka, tak si je obě dvakrát, třikrát pusťte a dobrý. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jsem zkusil i tohle anime. Není to špatné, ale nejsem moc anime fanda. Nakonec jsem změnil názor. Po pár dílech se to rozjede a dost mě to chytlo. Určitě se těším na další díly a prohloubení mytologie. 1. série se nakonec dost rozjede. Dozvíme se pár nových informací o obrech, ale zbytek se dozvíme až později. Seriál s každou sérií graduje a až ke konci se dozvíme vše o historii lidí a titánů a proč vlastně spolu válčí. Vše začne dávat smysl a my se podíváme i mimo ostrov. V seriálu jsou super zvraty a neskutečně promakané akční scény. Nebojí se zabíjet postavy a má to fakt grády. Některé bitvy se roztáhnou i na několik dílů. Je tam pár časových skoků, takže postavy během seriálu celkem zestárnou. Jsem vážně zvědavý, jak to celé skončí. "Nepijte to víno!" ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Novodobý anime blockbuster, ktorý doslova vykopal dvere pre anime do sveta!!! 10 rokov napätia, wtf momentov, skvelých nezabudnuteľných momentov, animácie, ktor mi často krát ustrelila dekel, a ako bonus peckoidný soundtrack ku každej sérii. Anime/manga, ktorá spojila fanúšikov zombie a mecha v originálnom podaní. Áno, MAPPA seriál zmenila k horšiemu, ale hlavne preto, že aj manga je takto "odporne" kreslená. Škoda toho CGI, ale chápem, MAPPA je momentálny kráľ anime a nestíha.. A Eren? Najväčší frajer medzi antihrdinami, ktorý sa obetoval a stal kvôli svojej láske, priateľom, družine a vlasti - masovým vrahom. Verím, že až opätovným pozretim celej série odznova ľudia ocenia aké veľkolepé a od začiatku premyslené veľdielo bolo Attack On Titan. Ďakujem. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Isayama prohlásil, že Erwinovou dětskou přezdívkou bylo "obočí". Ve 104 tréninkové četě měl Eren přezdívku "sebevražedný parchant". (fallanga)
  • V seriálu jsou postavy mnoha národností a kultur. Eren má německé příjmení, ale podle barvy pleti a křestního jména je částečně i tureckého původu. Mikasa má japonské předky a Ymir je ze severní Evropy. Zbytek postav je německého původu. (fallanga)
  • Jméno Ymir (zde mýtická zakladatelka národa Eldianů a zdroj moci titánů) pochází z nordické mytologie, kde se tak jmenuje pramáti všech jotunů, rasy jinovatkových obrů ze světa Jötunheimu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama