Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní romantická rozprávka, která zaměňuje lidské hrdiny za zvířecí tak obratně a roztomile, jak to dokázali opravdu jen géniové od Disneyho. Načančaná Lady a tulácký Tramp jsou dokonalá partie a jejich pojídání špaget nenávratně vstoupilo do historie (částečně i díky řadě parodií), zápletka s dítětem je kouzelně podaná a vedlejší postavy jsou nesmírně sympatické a různorodé (návštěvu útulku jsem si docela užil). Škoda že se více netlačilo na pilu i co se týče humoru, protože v tomto ohledu Lady a Tramp za konkurencí přeci jen trochu zaostávají. Vše ostatní naštěstí funguje naprosto výborně :-D 80% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Lady a Tramp nepochybně patří k absolutním perlám mezi disneyovkami. Překrásná animace, pohádkově nádherná hudba (Bella note pro mě top 10 filmových písniček), nezapomenutelné scény, roztomilý příběh s poučením. Proč tedy 4 hvězdičky? No, přecijen ten příběh postrádá něco opravdu zajímavého, nechytnul mě zdaleka tolik za srdce jako jiné. A také mi bohužel nebyly příliš sympatické vedlejší charaktery, s tím prostě nic nenadělám. :-) ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy nemusí být blbé, mohou být příjemné a pohodové. Ale vzhledem k valné většině současné filmové tvorby je tohle pouhou minulostí. Díky Lady a Trampovi se můžeme podívat na krásnou animaci a říkat si, jak jen to tehdejší animátoři udělali, že bez počítačových triků vytvořili něco tak pěkného a životného. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Lady a Trump .. Tramp je klasika od Disneyho, ktera to ve sve dobe mela docela tezke, protoze ji kritici zdissovali (kurvy). V prubehu dekad se to ale otocilo a laska kokrspanelky a vorecha prerostla v jednu z ikonickych romantickych scen EVER. K dobru filmu budiz i to, ze animace Disneyho je temer nestarnouci a film starne lepe nez dobre. Pro me jeden z nejlepsich animaku od Walta. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem měla možnost toto dílko vidět od té doby, co mi bylo asi tak sedm - a to jsem si pamatovala jen tu slavnou scénu se špagetama - a musím říct, že mě to okouzlilo stejně jako předtím. Krásná animace, lepší než mnohá dnešní, půvabný jednoduchá příběh, zlo bych tu ani tak nepopsala jako zlo, ale prostě nástrahy psího života v podobě psích útulků a úlisných koček a na konci happy-ending se spoustou krásných malých štěňátek. Někdo tu píše, že je to moc sentimentální......no a co, i kdyby...tak sentimentalita je v životě taky čas od času potřeba. A krom toho tu byla i řada vtipných okamžiků pro dospělé oko i ucho jako, když Jim Láska četl noviny s dírou: Všimla sis miláčku, že od té doby, co máme Lady, ubývá znepokojivých zpráv?. Prostě krása. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Film začali tvorcovia snímať v roku 1953 v štandardnom akademickom formáte (1,37:1), avšak uprostred produkcie rozhodli, že prejdú na širokouhlý formát CinemaScope. Nakoniec vyrobili obe verzie, ale na projekciu uprednostnili širokouhlú pred akademickou, ktorú po premiére už nikdy neuverejnili. (BlueNeon81)
  • Animátor Wolfgang Reitherman si do kanceláře, přímo na svůj stůl, pořídil krysu v kleci, aby studoval její pohyby pro správné vyobrazení ve scéně zápasu s Trampem. (HellFire)
  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama