Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Klánovickém lese je nalezen zastřelený detektorář – hledač pokladů. Vzhledem k místu činu policie nemá k dispozici svědky a po počátečním šetření ani motiv činu. Jedinou stopou je střelná zbraň, která byla o šest měsíců dříve použita při vloupání do rodinného domu. Mají oba případy souvislost? (Česká televize)

Recenze (43)

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

díky @EllienPM za upozornění a odkaz na Legendy kriminalistiky (2/10 Hledač pokladů). /// Nová ředitelka je na zabití, to myslel ten Dušan vážně, že vybrali dobře? No obdobné exempláře se umí vůči nadřízeným velmi dobře přetvařovat. ///  Korejs a jeho vedení výslechu je lahůdka. Co mají znamenat ta jablíčka, co tam pořád okrajuje a baští? A jak jsme na tom s ním vlastně - jak píše @fabecc1222: "Furt nevim co ten Korejs, jede si pomstu, nebo cestu za vykoupením?" ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle případ znám jako vlastní boty, se kterýma jsem šmajdal kdysi do Kunratic, takže žádné napětí, ale jen radost ze sledování, jak dobře tvůrci zpracovávají reálie tohoto neskutečného případu. No a pak tu máme novou šéfovou, u které se mi chce blinkat - bohužel, podobných moderních, ctižádostivých "dam" je hodně a jednu dvě i znám, proto mi sledování tohoto dílu činilo nemalé potíže, což není výtka tvůrcům, ale pochvala za vykonanou práci. Jen lituji tu herečku, střihnout si takovou mrchu, to je odvaha :-) Korejsův výslech parádní a já bych fakt rád, aby se z Korejse stala kladná postava! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ těžký, rozvleklý, na konci napsáno, že se vyšetřoval dva roky! Navíc pachatel vypadá jakou jouda, ale rozhodně to jouda není, je to tvrdý nepřítel. Tentokrát to byla opravdu krimi piplačka. Korejs v akci potěší. Průměrně výborný díl. PS: potěší maličká role Zdeňka Trčálka, herce Slováckého divadla v Uherském Hradišti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd to má dost pomalý a nebýt klánovické hospůdky V lese, asi bych se začal nudit, ale pak nastoupí zlo v podobě nové šéfové, která je skutečně neskutečná mrcha, kariéristka, která o práci v terénu ví kulové a své přešlapy hází na druhé, a rovněž se objeví to spojení s vykradačem, jenž působí od začátku neuvěřitelně bizarně a je fajn, že vybrali pro jeho představitele tohoto herce, ten jím snad byl v reálu, jak dobře ho zahrál. Korejs svým výslechem hodně pobavil, zmínka o Plíškovi taky. Btw, kde se dá sehnat podtácek (tehdy) neexistujícího piva Felix? :-) ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prý divákům (divačkám) chyběly ženské postavy - tak se husy dočkaly krav. Tenhle zajímavý případ dobře a do detailu s reálnými policisty i pachatelem a autent. záběry zpracoval O. Vaňura v Legendách kriminalistiky (2/10 Hledač pokladů) - doporučuji. Krásně tam poznáte reálné předobrazy postav Blažka, Stacha a Bočkové. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10993853591-legendy-kriminalistiky/320295350060002/ . ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Hospoda u Klánovického lesa je ve skutečnosti srub Vydra na řece Berounce kousek od Skryjského mostu. (Wince27)
  • Kozák (Ondřej Vetchý) použije zkratku „OVK“. Jedná se o Odbor vnitřní kontroly Policie České republiky. Zde může řadový občan podat stížnost na práci policie. (sator)
  • Skutečný pachatel se jmenoval Oldřich Konrád. V roce 2017 byl odsouzen na 25 let odnětí svobody. (sator)

Reklama

Reklama