Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která je podle mého malinko lepší než první film. Opět zaujme nádherná exotická příroda jižní Afriky a plno divokých zvířat. Osobně jsem si nejvíc oblíbil tvrdohlavého Medojeda. Velkým plusem filmu jsou dvě dějové linie a to je putování ztracených křováckých děcek a hledání civilaze zoologa a právničky. Děj je více než zajímavě propletený, je plný výborného humoru a povedených dialogů. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl známé série o kalhárské rodině křováka Xi (opět N!ixau). Tentokrát se však na cestu vydávají hned tři členové rodiny. A každý svou cestu zvládá po svém. Již ne tak originální, ale stale humorně koncipovaný příběh, nás nejen provede nádhernou a zárověň dravou přírodou Afriky, ale dá nám opět nahlédnout pod pokličku rodinného štěstí bez jakéhokoliv materiálna, které obklopuje “civilizovaného” člověka. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Lepší a zábavnější než první díl. Zatímco jednička sází přes svoje humorné scény více na dobrodružno a cestopis, dvojka je nabitá crazy komedie se spoustou vykutálených postav. N!xau je sice stále borec a všichni herci sympatičtí, ovšem mojí jedničkou jsou pytláci a zváště šéf, který pouze hlásí :-). 90%. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Druhý díl potrhlé komedie nám přináší další propletený děj. Nemůžu si pomoct, ale dvojka se mi líbila ještě o něco více než jednička. Právnička a zoolog, kteří ztroskotají se svým letadlem neznámo kde, dva pytláci, děti od Xi a v neposlední řadě dva zdatní bojovníci za svobodu, každý ovšem za svoji stranu. Umně namíchaný lektvar zábavy pro celou rodinu, který pobaví zaručeně všechny. Je dost těžké vybrat nejlepší moment, ale přikláním se pro tentokrát k akci „Jak získat pštrosí vejce snadno a rychle“. :-) ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie je síce o čosi menej vtipné v porovnaní s prvotným filmom, zato je však dobrodružnejšie a aj dojemnejšie. Hľadanie zatúlaných detí, ktoré natrafia na pašerákov a paralelne sa odvíjajúci príbeh stroskotaného lietadla uprostred Kalahari, v ktorom si k sebe hľadajú cestu vyštudovaný zoológ a právnička. O komické situácie nie je núdza, rovnako tak o množstvo divokých afrických zvierat. Klasika, ktorá sa dá pozerať aj opakovane. "Čemu se tak blbě směje? To je hyena. Ta se směje blbě."...."To je samec. A hlídá vejce. Skuste ho nějak zabavit. A jak se baví pštrosí samec?" 80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)
  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)

Reklama

Reklama